02 Ekim 2015, Cuma 13:00:00

Doğudaki havalimanları için güvenlik alarmı

Doğu ve Güneydoğu’da devam eden terör olayları, bu bölgelerdeki havalimanlarının güvenlik riskini yeniden gündeme getirdi
  • guvenlik önlemleri sıklaşıyor diyorsunuz Van havalimanı na giden varmı bilmiyorum ama terminalin önü at arabaları bile park halinde ya kardeşim yolcu indirme ve gelen yolcu salon giriş çıkış yerlerı aynı yerde allah muhafaza canlı adamlar tır dolusu patlıyacı araç park etsen kimsenin umurunda deil yani ille bir olay olacak ki ondan sonramı önlem alınacak
  • gerek yok nankörlere f16 uçsun orda yeter sivile uçmamalı
  • Doğuya efendi,ben ise senin gibi insan müsvettelerini uçağa bile almam...Airport haber editorleri yapılan ırkcı ve argo içeren yorumları gözrmüyor mu?
  • sadece F-16 ve Fantomlar uçmalı, hain it leş soylarını temizlemek için.
  • Hakkari meydanı NOTAM ile kapandı şirketler uçmadığı için değil.
  • yolcu potansiyeli yoksa ne demek? e niye yaptınız bunun analizini tam yapmadan?

Doğu ve Güneydoğu’da devam eden terör olayları, bu bölgelerdeki havalimanlarının güvenlik riskini yeniden gündeme getirdi

Özellikle kısa süre önce açılan Hakkâri Yüksekova’daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı’nın güvenlik açısından önemli eksikleri olduğu öğrenilirken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ilave güvenlik tedbirleri için harekete geçti.

Bakanlık, Selahattin Eyyubi Havalimanı, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı ile Iğdır Havalimanı’nın güvenlik ihtiyaçlarının tedarik edilmesi için ihaleye çıkacak. Şartname hazırlıkları sürerken, önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkılması bekleniyor.

TEL ÖRGÜ VE KAMERA SİSTEMİ

Kritik 3 havaalanının etrafı, standartlara uygun duvar ve tel örgü, helezonik jiletli tel örgüyle çevrilecek. Çevre güvenlik yolu yapılacak. Havalimanlarına belirli aralıklarla nöbetçi kulübeleri kurulacak. Ayrıca havaalanları, güvenlik kamerası ve diğer elektronik güvenlik sistemleri ile donatılacak. Havalimanlarının güvenliği için özel personel dışında emniyet mensupları ile diğer kolluk kuvvetleri de görev yapıyor.

Bakanlık yetkilileri, havalimanlarının 24 saat açık olduğuna dikkat çekerek, “Hizmet vermeye devam ediyoruz. Kesinlikle hizmeti durdurmuyoruz. Gündüz açıp akşam kapatmıyoruz” dedi. Yetkililer, Yüksekova Havalimanı’na uçuş yapılmamasını da değerlendirerek, “Biz havalimanını kapatmadık. Havayolu şirketleri uçmuyor. Yolcu potansiyeli yoksa şirketler uçuş koymaz. Talep gelirse yeniden uçulur” diye konuştu. (Habertürk)

Doğudaki havalimanları için güvenlik alarmı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

oterite ~ 9 yıl önce
guvenlik önlemleri sıklaşıyor diyorsunuz Van havalimanı na giden varmı bilmiyorum ama terminalin önü at arabaları bile park halinde ya kardeşim yolcu indirme ve gelen yolcu salon giriş çıkış yerlerı aynı yerde allah muhafaza canlı adamlar tır dolusu patlıyacı araç park etsen kimsenin umurunda deil yani ille bir olay olacak ki ondan sonramı önlem alınacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fb ~ 9 yıl önce
gerek yok nankörlere f16 uçsun orda yeter sivile uçmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Doğuya efendi,ben ise senin gibi insan müsvettelerini uçağa bile almam...Airport haber editorleri yapılan ırkcı ve argo içeren yorumları gözrmüyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğuya ~ 9 yıl önce
sadece F-16 ve Fantomlar uçmalı, hain it leş soylarını temizlemek için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakkari ~ 9 yıl önce
Hakkari meydanı NOTAM ile kapandı şirketler uçmadığı için değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh be ~ 9 yıl önce
yolcu potansiyeli yoksa ne demek? e niye yaptınız bunun analizini tam yapmadan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçiştirici cevap vermiş ~ 9 yıl önce
NOTAM la kapandığını herkes biliyor. Çok da sağlam talep var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000