17 Kasım 2022, Perşembe 15:09:39

DO&CO Mali Veri Sonuçlarını Duyurdu

Dünyanın önde gelen ikram hizmetleri tedarikçisi DO&CO, mali verilerini açıkladı.
  • kendini tatmin etmeye calısan 3 tane adamın altında ezilen onlarca insan bi isten anlamaz sadece insanları kücük düsürmek ve kendini yüksekten görmekten baska meziyeti olmayan bi şef birde ascıbası müdür desen zaten hicbiseyden haberi yok assagı calısma alanına 2 ayda bi inerse iner herkez biyerden yeme icme pesinde zaten yasak güya ama
  • mız da bizim net ücretimiz asgari ücrete bile tekabül etmiyor.Yani asgari ücretin altında çalışıyoruz.Bunu hiç bir şekilde dile getiremiyorsunuz.Gördüğünüz mobingler tehditler cabası.Vardiya saati diye bi saat yok.Gece 03:30 da evden alınıp işe getiriliyorsunuz.Öğlen ise 1 de servise binip gece 02:45 te işten çıkıyorsunuz. Ve size denilen 'yaptığınız tüm mesailer aldığınız maaşın içinde' Bunların yatacak yerleri yok.Zerre hakkımız geçiyorsa HARAM olsun.Sene de 1 kere bonus veriliyordu. (hakkımız 2 bonusmuş onuda çok sonradan öğrendik) Pandemiyle birlikte zorla verdikleri o 1 bonusu da kaldırdılar.Müdürlere çalışma saatlerinden bahsedildiğine ' yakında buralara yatak sereceğiz' cevapları alıyorsunuz. İnsanları o kadar baskı altına almışlar ki ; 2 kişi bir araya gelip ne insan kaynaklarına ne de başka bi yere gidip derdinizi anlatabiliyorsunuz.Ama yakındır gidip birilerinin çalışma bakanlığına vs yerlere şikayet etmesi.İşin zam kısmına da gelince 'biz yapıyoruz THY izin vermiyor'diyorlar
  • Şirketi bilmeyenler okusa ; diyecekler ki oo ne harika bir firma. Halbu ki hiç de öyle bir yer değil. O kadar kurumsal firmada çalıştım ama burası kadar kötü yönetilen hatta yönetilemeyen başka bir firma görmedim.2-3 yöneticinin bakkal dükkanı olmuş gibi resmen. Çalışanlarına verdikleri değer SIFIR, özellikle beyaz yakalılara. Madde madde yazayım da herkes okusun bilsin nasıl bir firma olduğunu. - Hakkın olan iznini istersin vermezler. Yaz kış fark etmiyor. Hastan vardır umursamazlar, evlenecek yakının vardır yine umursamazlalar. Cenazen olur zor şer bela izin alırsın. - işe alınırken söylenen 8 saat mesai ve çok ihtiyaç duyulursa ara sıra mesaiye kalırsınız denilen çalışma saatiniz : her gün 12 - 14 saati bulur. Ayrıca her ay bunun üzerine tekrar mesai planlarlar. Peki bu fazla mesainin bi ücreti var mı? Tabiki YOK. yanlış okumuyorsunuz. Biz beyaz yakalıların yaptıkları mesainin ücreti yok. Toplam da bu aylık 70-75 saat mesai yapıyor. Sadece yaptığımız mesai ücretlerini hesapladığı-
  • Herşey çok güzel çalış çalış çalışalım şirketimize ama işçiye banka promosyon verilmesin herkes alır bizim çalışanlarımıza yok bizimde hakkımız bunlarında gündemde olsun
  • İleri görüşlü yönetim = 7 senedir terfi listesi yok şirkette. Baska sorum yok. Tskler
  • Gate gourmet’yi çok arattınız herkese. Lokanta işletmekle bu işin aynı olmadığını öğrenemediniz gitti
  • Biri kendisine 7 senedir terfi verilmediğini hatirlatabilirmi ?
  • Şirket elamanını da görür umarım.
  • Artık uçan şeflere hakettiği zammı verirsiniz inşallah!!!
  • Hayli yüksek seviye ücret derken , beyaz yakanın maviden düşük aldığından mi bahsediyor?

DO & CO  Aktiengesellschaft,  UFRS’ye uygun olarak hazırlanmış 2022/2023 mali yılının ilk yarısına ilişkin sonuçlarını açıkladı. DO & CO, 1. çeyrekte 288,31 milyon Avro ile Grup tarihindeki en yüksek çeyreklik satışını kaydettikten sonra, satış hasılatı ikinci çeyrekte yeniden önemli bir artışla 378,85 milyon Avro’ya  ulaştı.  Geçtiğimiz yıl 286 milyon Avro olan performansı 2022/2023  mali  yılının  ilk  yarısında 667,16 milyon Avro olarak kaydedildi. 

DO & CO, zorlu Covid-19 döneminin  ardından  yeniden  büyüme  rotasına  girerken, grubun tüm bölümlerinin yüksek talep gördüğü belirtildi.

DO & CO havayolu ikram hizmetlerinde, pandemi döneminde pazardaki konumunu daha da güçlendirdi. Güvenilir ve deneyimli bir iş ortağı olarak  şirket, sürekli değişen piyasa  koşullarında esnekliğini gösterdi. Mevcut mali yılda yeni müşterilerin kazanılmasının ve genel olarak hava trafiğinin Covid-19  kısıtlamalarının kaldırılmasından bu yana önemli ölçüde yeniden artmasının sonucunda, özellikle havayolları bölümündeki talebin yüksek olduğu ifade edildi.

Konuyla ilgili DO&CO tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

"DO & CO, Qatar Airways tarafından Doha’daki ana üssü için ortak olarak seçilmiş olmaktan özellikle gurur duymaktadır. Qatar Airways 2022 yılında Skytrax tarafından yedinci kez Dünyanın En iyi Havayolu Firması seçilen dünyadaki ilk ve tek havayolu firması olmuştur. Bu işbirliği DO & CO için büyük önem taşımaktadır, çünkü Qatar Airways, DO & CO gibi yalnızca en iyi kaliteye ve azami müşteri memnuniyetine odaklanmaktadır. DO & CO’dan bir  ekip  halihazırda  Doha’da  bulunmakta  olup,  yeni  kalite  standartlarını  uygulamak amacıyla  Qatar Airways  ile  birlikte çalışmaktadır.  1  Kasım  tarihinden  itibaren  DO  &  CO menüleri Doha’dan yapılan uçuşlarda yer almaya başlamıştır.

Uluslararası Organizasyon İkram Hizmetleri bölümünün müşteri portföyü de üst düzey ve sadık olduğu kadar aynı zamanda çeşitlendirilmiştir. Çoğu ortaklık birkaç yıl hatta bazen onlarca yıl gibi uzun dönemler devam etmektedir.
Formula  1  ile  30  yılı  aşkın  bir  süredir  devam  eden  işbirliği  daha  da  güçlendirilmiş  ve uzatılmıştır. Formula 1’e olan ilgi ve talep son yıllarda ve özellikle 2022’de yeni yönetim sayesinde belirgin şekilde artmıştır. DO & CO, bu ortaklık sayesinde dünyanın hemen her ülkesinde, VIP misafirlerin ağırlanmasından sorumlu olmaktan büyük gurur duymaktadır. Montreal, Zandvoort ve Monza'nın ardından yılın ikinci yarısında A.B.D., Meksika, ilk kez Brezilya ve Abu Dhabi’de gerçekleşecek olan Grand Prix ile sezon finali yapılacaktır.  Formula  1’in  Abu  Dhabi’deki sezon  finaliyle  eş  zamanlı  olarak  ilk  kez  büyük  bir  FIFA etkinliğinde de işbirliği başlayacaktır. FIFA Dünya Kupası, 2022 yılında dünyanın en büyük spor etkinliklerinden biri olup, Kasım ve Aralık aylarında Katar’da 29 gün boyunca 8 farklı stadyumda  gerçekleştirilecektir.  DO  &  CO,  64  maçın  tamamında  tüm  VIP  ve  VVIP konuklara ikram hizmetleri için görevlendirilmiştir.

Aynı derecede benzersiz olan bir diğer organizasyon, bir Amerika NFL müsabakasının ilk kez  Münih’teki  Allianz  Arena’da  yapılacak  olmasıdır.  Tampa Bay Buccaneers - Seattle Seahawks  maçı,  DO  &  CO’nun  bu  popüler  sporda  bir  ortak  olarak  tanınmasını sağlayacaktır. 6.800’ü VIP konuk olmak üzere 70.000’den fazla seyirci, stadyumda yedi saatten fazla bir süre boyunca DO & CO lezzetlerinin tadını çıkaracaktır. Ayrıca stadyum dışındaki büyük kalabalığa hizmet verebilmek için stadyum önüne 18 adet yemek standı kurulacaktır.

Tüm bu önemli olaylar, DO & CO’nun uluslararası spor organizasyonlarında güvenilir bir ortak  haline  geldiğini  ve  gelecekte  dünya  çapında ve özellikle  A.B.D.‘de  güçlü  bir büyümenin beklenebileceğini göstermektedir.
DO & CO, Avusturya’daki en önemli spor etkinliklerinin ortağı olmaktan da büyük gurur duymaktadır.  Oldukça  popüler  olan  Viyana’daki  ATP  turnuvasında,  Kitzbühel'deki Hahnenkammren kayak  yarışında,  Salzburg'daki  Red  Bull  Stadyumu‘nda  ve  Avusturya Wien Stadyumu‘nda uzun vadeli iş ortaklıklarını devam ettirmektedir. 

Pandemi  nedeniyle  uzun  bir  süre  sokağa  çıkılamamasının  ardından,  bugünlerde  dışarı çıkma isteği yeniden artmış olup, Viyana ve Münih’teki iki DO & CO oteli ve restoranı ile Demel  Cafe  yoğun  talep  görmektedir.  Havayolu  İkram  Hizmetleri  ve  gurme perakendeciliğindeki artan yoğunluk  da  aynı  derecede  olumludur. Noel sezonunda yaklaşan  tatiller,  Restoranlar,  Yolcu  Salonları  ve  Oteller  bölümü  için  satış  rakamlarında daha fazla artış beklenebileceği anlamına gelmektedir.

Enflasyon  ve  buna  bağlı  olarak  enerji  ve  hammade  fiyatlarındaki  belirgin  artış  mevcut durumda en büyük  zorluklar  arasında  yer  almaktadır.  Ancak  bu  sorunlar  Grup’a  özgü olmayıp  hemen  hemen  tüm  sektörleri  etkilemektedir.  DO  &  CO  geçmişte  olduğu  gibi, müşterilerinin  çoğu  ile  çok  yakın  ilişkiler  sürdürmektedir. Çok  yüksek  enflasyonun yaşandığı böylesine olağanüstü durumlarda, işbirliği ve maliyetlerdeki şeffaflık, devamlı müşterilerle  olan ilave sözleşmelerin yapılmasına  olanak  sağlamaktadır.  Ayrıca  DO & CO’nun  müşterileri, Grup’un  kontrolü  dışında  gerçekleşen  bu  maliyet  artışlarının  ancak müşterilerine  yansıtılacak  uygun  fiyat  revizyonları  ile  telafi  edilebileceğinin  farkındadır. Güvenilir ortaklıklar, yalnızca alma ve verme arasında  bir denge olduğunda uzun vadeli olurlar. DO & CO bu nedenle sorumlu olmadığı bu ilave maliyetlerin çoğunun üstesinden gelebileceğinden emindir. Aksi takdirde DO & CO, artan fiyatlar nedeniyle daha az karlı hale gelen satışlardan feragat etmeyi değerlendirecektir.
Pandemi ağırlama sektörü başta olmak üzere işgücü piyasasını da ciddi şekilde etkilemiştir.  DO  &  CO,  bu  zorluğu  erken  bir  aşamada  fark  etmiş  olup, şirket  genelinde  yeni  esnek çalışma  modelleri  oluşturarak  aksiyon  almıştır.  Ayrıca,  modernize  edilmiş  koşullar çalışanların isteklerine göre uyarlanarak şirkete sayısız yetenek kazandırılmıştır. DO & CO, her zaman iş piyasasındaki yeni gelişmelere cevap vermeye ve sektörünün öncüsü olarak, aktif  bir  şekilde  şekillenmesine  yardımcı  olmaya  çalışmaktadır.  DO  &  CO,  oldukça  iyi seviyedeki  ücretleri,  yüksek  esnekliği,  geniş  kariyer  olanakları ve  insan  kaynağına  olan odaklılığı ile sektördeki en iyi işveren olmayı hedeflemektedir. 

Her zaman ileri görüşlü hareket eden bir yönetim ekibi, sürekli inovasyona odaklanma, en yüksek ürün kalitesi ve yüksek eğitimli çalışanlar, benzersiz iş modelinin başarılı bir şekilde daha da geliştirilmesinin temelini oluşturur.

Bu çalkantılı zamanlar, zorluklar doğurmakla beraber, DO & CO’nun yakalayacağı pek çok yeni  fırsatın  da  kapılarını  aralamaktadır.  Grup,  doğru  fiyatlama  stratejisi  ile  birlikte niteliksel olarak büyümeye odaklanmaya devam edecektir. DO & CO, hem mevcut hem de gelecekteki müşteriler için güvenilir bir ortak olmak amacıyla benzersiz profilini daha fazla tanıtmaya çalışmaktadır.

Şirket, özellikle havayolu ikram hizmetleri sektöründe büyük ihalelere katılmaya devam etmektedir. Bu nedenle DO & CO yönetimi, geçtiğimiz birkaç çeyrekte elde ettiği başarılı yolu devam ettirebileceğine inanmaktadır."

DO&CO Mali Veri Sonuçlarını Duyurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Ankara Do&co üretim ~ 1 yıl önce
kendini tatmin etmeye calısan 3 tane adamın altında ezilen onlarca insan bi isten anlamaz sadece insanları kücük düsürmek ve kendini yüksekten görmekten baska meziyeti olmayan bi şef birde ascıbası müdür desen zaten hicbiseyden haberi yok assagı calısma alanına 2 ayda bi inerse iner herkez biyerden yeme icme pesinde zaten yasak güya ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devam ~ 1 yıl önce
mız da bizim net ücretimiz asgari ücrete bile tekabül etmiyor.Yani asgari ücretin altında çalışıyoruz.Bunu hiç bir şekilde dile getiremiyorsunuz.Gördüğünüz mobingler tehditler cabası.Vardiya saati diye bi saat yok.Gece 03:30 da evden alınıp işe getiriliyorsunuz.Öğlen ise 1 de servise binip gece 02:45 te işten çıkıyorsunuz. Ve size denilen 'yaptığınız tüm mesailer aldığınız maaşın içinde' Bunların yatacak yerleri yok.Zerre hakkımız geçiyorsa HARAM olsun.Sene de 1 kere bonus veriliyordu. (hakkımız 2 bonusmuş onuda çok sonradan öğrendik) Pandemiyle birlikte zorla verdikleri o 1 bonusu da kaldırdılar.Müdürlere çalışma saatlerinden bahsedildiğine ' yakında buralara yatak sereceğiz' cevapları alıyorsunuz. İnsanları o kadar baskı altına almışlar ki ; 2 kişi bir araya gelip ne insan kaynaklarına ne de başka bi yere gidip derdinizi anlatabiliyorsunuz.Ama yakındır gidip birilerinin çalışma bakanlığına vs yerlere şikayet etmesi.İşin zam kısmına da gelince 'biz yapıyoruz THY izin vermiyor'diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyaz Yaka ~ 1 yıl önce
Şirketi bilmeyenler okusa ; diyecekler ki oo ne harika bir firma. Halbu ki hiç de öyle bir yer değil. O kadar kurumsal firmada çalıştım ama burası kadar kötü yönetilen hatta yönetilemeyen başka bir firma görmedim.2-3 yöneticinin bakkal dükkanı olmuş gibi resmen. Çalışanlarına verdikleri değer SIFIR, özellikle beyaz yakalılara. Madde madde yazayım da herkes okusun bilsin nasıl bir firma olduğunu. - Hakkın olan iznini istersin vermezler. Yaz kış fark etmiyor. Hastan vardır umursamazlar, evlenecek yakının vardır yine umursamazlalar. Cenazen olur zor şer bela izin alırsın. - işe alınırken söylenen 8 saat mesai ve çok ihtiyaç duyulursa ara sıra mesaiye kalırsınız denilen çalışma saatiniz : her gün 12 - 14 saati bulur. Ayrıca her ay bunun üzerine tekrar mesai planlarlar. Peki bu fazla mesainin bi ücreti var mı? Tabiki YOK. yanlış okumuyorsunuz. Biz beyaz yakalıların yaptıkları mesainin ücreti yok. Toplam da bu aylık 70-75 saat mesai yapıyor. Sadece yaptığımız mesai ücretlerini hesapladığı-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X man ~ 1 yıl önce
Herşey çok güzel çalış çalış çalışalım şirketimize ama işçiye banka promosyon verilmesin herkes alır bizim çalışanlarımıza yok bizimde hakkımız bunlarında gündemde olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Edit ~ 1 yıl önce
İleri görüşlü yönetim = 7 senedir terfi listesi yok şirkette. Baska sorum yok. Tskler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gate ~ 1 yıl önce
Gate gourmet’yi çok arattınız herkese. Lokanta işletmekle bu işin aynı olmadığını öğrenemediniz gitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komik ~ 1 yıl önce
Biri kendisine 7 senedir terfi verilmediğini hatirlatabilirmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 1 yıl önce
Şirket elamanını da görür umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km21 ~ 1 yıl önce
Artık uçan şeflere hakettiği zammı verirsiniz inşallah!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayali doco ~ 1 yıl önce
Hayli yüksek seviye ücret derken , beyaz yakanın maviden düşük aldığından mi bahsediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000