09 Ekim 2015, Cuma 08:11:05

Diyarbakır'da yeni terminal heyecanı

Güneydoğu'yu dünyaya açacak Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binasında sona gelindi. Ulaştırma Bakanı Bilgin, "Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi olacak" dedi.
  • Secimden once acilirmi.))
  • yarın yakarlar sonrada çalarlar olur biter
  • Yazik oldu turk miilletinin vergi paralarina,bu insanlar degerini bilmezki.
  • olsun kardeşim daha da güzeli olsun ama oradaki halk da şu teröre karşı birlik olsun bakın görün o zaman daha da güzelleri nasıl olacak ama şu da atlanmasın oraya en güzelleri yapılırken batıda uşak ısparta tokat vb nüfüsü oradan az milletvekili sayısı oradan az diye buralara yatırım durmasın en azından oraya 3 yapıyorsanız buralara 1 yapın da buralarında gönlünü alınsın yoksa bu işin adalet terazi şaşar kanımca

Güneydoğu'yu dünyaya açacak Diyarbakır Havalimanı'nın yeni binasında sona gelindi. Ulaştırma Bakanı Bilgin, "Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi olacak" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Bilgin, “Yeni terminal binasının hizmete girmesiyle Diyarbakır, uluslararası ticarette bölgenin merkezi haline gelecek” diye konuştu.

YOLCU KAPASİTESİ 5 MİLYONA ÇIKARILDI

Yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yeni terminal binasının yapılmasıyla yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağına dikkat çeken Bilgin, “Bu terminal binasının yapılmasıyla havalimanının sadece yolcu kapasitesi artmayacak. Diyarbakır Havalimanı, yurt dışı uçuşlarına da açılmış olacak. Hatta bu sayede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin de yurt dışına açılması sağlanacak” dedi.

GÜNEYDOĞU EKONOMİSİ İÇİN KATKISI BÜYÜK

Yeni terminal binasının, Diyarbakır'la birlikte bölgenin de çehresini değiştirecek büyük bir yatırım olduğunu vurgulayan Bilgin, terminalde 10 uçağa aynı anda hizmet verilebileceğini, 10 uçaktan 6'sının yolcularının körüklü sistemden hizmet alacağını kaydetti. Bakan Bilgin, söz konusu yatırımın sadece Diyarbakır'a hitap etmeyeceğini, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin turizm, ticaret ve toplumsal hayatına da büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Diyarbakır'da yeni terminal heyecanı

Yorumlar

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Secimden once acilirmi.))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
köprü ~ 9 yıl önce
yarın yakarlar sonrada çalarlar olur biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 9 yıl önce
Yazik oldu turk miilletinin vergi paralarina,bu insanlar degerini bilmezki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daha da güzel olsun ~ 9 yıl önce
olsun kardeşim daha da güzeli olsun ama oradaki halk da şu teröre karşı birlik olsun bakın görün o zaman daha da güzelleri nasıl olacak ama şu da atlanmasın oraya en güzelleri yapılırken batıda uşak ısparta tokat vb nüfüsü oradan az milletvekili sayısı oradan az diye buralara yatırım durmasın en azından oraya 3 yapıyorsanız buralara 1 yapın da buralarında gönlünü alınsın yoksa bu işin adalet terazi şaşar kanımca

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000