31 Temmuz 2013, Çarşamba 16:32:03

DİYARBAKIR HAVALİMANI'NA İSİM TARTIŞMASI

Diyarbakır'da havaalanına "Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi" ismi verilsin kampanyası başladı.
  • Bence yasin büro hava alanı obüro...
  • Havaalanlarına , sokak isimleri gibi isim verme yarışı başladı. Bırakın şehir isimleriyle anılsınlar.
  • selahaddin eyyubi güzel başka bir alternatif CELAL GÜZELSES te olabilir. bazı irlandalılar diyarbakır ismini duyunca atlamış ,aç leş yiyiciler gibi .. dikkat edin bu hırs içinizde ur a dönüşmesin
  • Arap mıyız? Osmanlı mıyız? Türk müyüz? bir karar verin. İstanbul'a havaalanı ismi düşünülüyor "MEVLANA" , Diyarbakır'a Selahaddin Eyyubi, İstanbul'a köprü Yavuz Sultan Selim. Bunların hepsi islam adına çok şeyler yapmıştır Allah razı olsun ama biz kendimizi Osmanlı soyundan falan mı geliyor sanıyoruz? Hangimizin kanında Osmanlı kanı var. Ben Türk oğlu Türkü'm ve bu isimlerin hiç birini istemiyorum. Tevfik Fikret, Ziya Gökalp, Vecihi Hürkuş, Fevzi Çakmak isimlerini Türk oldukları için mi sevmiyorsunuz?
  • ben de tam b.k mu var illa havaalanı adı veriliyor diyecektim ki mert zaten yazmış. ne gerek var bu polmiğe arslanlar gibi işte 'Diyarbakır Havalimanı' olsun
  • yapılacak havalımanı bazı kesım ınsanların hoslarına gıtsın dıye ocalan havalımanı olabılır :))
  • ZİYA GÖKALP havalimanı olsun.
  • isim birden fazla havaalanı olan yerlerde konulmalı diyarbakır havaalanı neyinize yetmiyorda isim polemiğine giriyorsunuz ?
  • Times gazetesine ilan veren Oscarlı " artiz" lerden birinin adının verilmesi çok uygundur. Susan Sarandon veya Sean Penn gibi.... Not: Oscarlı oyunculara " artiz " sözcüğü benim değil, bir başkasına aittir.
  • Hamit AYTAÇ yapalım dünyaca ünlü Diyarbakır'lı hat sanatçısı

#DiyarbakırHavaalanınadıSelahattinEyyubi" 'Hashtag'ı ile yürütülen kampanya destekler büyüyor. Milat Gazetesi'nini haberine göre bölgenin ileri gelenleri de kampanyaya destek vererek, Şarkın En Büyük Komutanı Eyyubi'nin toplum üzerinde birleştirici rolü olduğunu, bu yönde atılacak bir adımın yürütülen çözüm sürecine de katkı sağlayacağı görüşünde birleşti.

YÜKSEKOVA İÇİN DE DÜŞÜNÜLMÜŞTÜ

Daha önce de Hakkari Yüksekova'da yapılması planlanan havalimanının adının Selahaddin Eyyuni olması  konuşulmuştu.

"YERİNDE BİR ADIM OLUR"

Şarkın En Büyük Komutanı Selahaddin Eyyubi'nin ömrünü İslam'ın yayılması için harcadığını anlatan Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli kanaat önderlerinden Mahmut Erdoğmuş, havaalanına bu ismin verilmesini, yerinde bir adım olarak değerlendirdi.

Erdoğmuş, "Bu komutana hak ettiği değer bir nebze olsun bu şekilde verilebilir" diye konuştu.

Öte yandan Yıkılmaz, yürüyen çözüm süreci içerisinde de böyle bir adım atılmasının sürece katkı sunacağını söyledi.

DİYARBAKIR HAVALİMANI'NA İSİM TARTIŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

yasinnnn ~ 8 yıl önce
Bence yasin büro hava alanı obüro...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Havaalanlarına , sokak isimleri gibi isim verme yarışı başladı. Bırakın şehir isimleriyle anılsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ah bu kin ah ~ 11 yıl önce
selahaddin eyyubi güzel başka bir alternatif CELAL GÜZELSES te olabilir. bazı irlandalılar diyarbakır ismini duyunca atlamış ,aç leş yiyiciler gibi .. dikkat edin bu hırs içinizde ur a dönüşmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanlı ~ 11 yıl önce
Arap mıyız? Osmanlı mıyız? Türk müyüz? bir karar verin. İstanbul'a havaalanı ismi düşünülüyor "MEVLANA" , Diyarbakır'a Selahaddin Eyyubi, İstanbul'a köprü Yavuz Sultan Selim. Bunların hepsi islam adına çok şeyler yapmıştır Allah razı olsun ama biz kendimizi Osmanlı soyundan falan mı geliyor sanıyoruz? Hangimizin kanında Osmanlı kanı var. Ben Türk oğlu Türkü'm ve bu isimlerin hiç birini istemiyorum. Tevfik Fikret, Ziya Gökalp, Vecihi Hürkuş, Fevzi Çakmak isimlerini Türk oldukları için mi sevmiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 11 yıl önce
Bravo....Aslında Fevzi Çakmak adı hiç kimsenin aklına gelmemişti. Çok uygun olur Mareşal Sayın Fevzi Çakmak. Kılıç Ali ismi de çok uygundur. İstiklal Savaşı sırasında Fransızlara, Gaziantep yöresinde kök söktürmüş ve ATATÜRK 'ün en yakın arkadaşlarındandır. Antep kentinin " Gazi " ünvanını almasını sağlamıştır.
uçucu ~ 11 yıl önce
ben de tam b.k mu var illa havaalanı adı veriliyor diyecektim ki mert zaten yazmış. ne gerek var bu polmiğe arslanlar gibi işte 'Diyarbakır Havalimanı' olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dıyarbekır ~ 11 yıl önce
yapılacak havalımanı bazı kesım ınsanların hoslarına gıtsın dıye ocalan havalımanı olabılır :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olsun ~ 11 yıl önce
ZİYA GÖKALP havalimanı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 11 yıl önce
isim birden fazla havaalanı olan yerlerde konulmalı diyarbakır havaalanı neyinize yetmiyorda isim polemiğine giriyorsunuz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 11 yıl önce
Times gazetesine ilan veren Oscarlı " artiz" lerden birinin adının verilmesi çok uygundur. Susan Sarandon veya Sean Penn gibi.... Not: Oscarlı oyunculara " artiz " sözcüğü benim değil, bir başkasına aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşar ~ 11 yıl önce
Hamit AYTAÇ yapalım dünyaca ünlü Diyarbakır'lı hat sanatçısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000