11 Aralık 2019, Çarşamba 08:09:53

Dışişleri Bakanlığı'ndan pasaport açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) dahilinde onay almaları gerekeceği yönünde yayımlanan haberler hakkındaki soruya cevap verdi.
  • Ilgili haberleri okuyunca bunalima girmistim resmen. Umarim muaf olacagimiz dogrudur. Pasaport polisleri Shengen bolgesine kabul etmeyip ilk ucakla Turkiye'ye geri postalamazlar umarim gidenleri.
  • Avrupa yeşil ve gri pasaporta niye vize uygulamıyor,karşılığında ne veriyoruz onlara acaba? Önüne gelene yeşil pasaport dağıtırlarsa yakında vize koyarlar. Vatandaşlarının günü geçmiş kimliğiyle bile ülkemize gelip,9 ay çıkmadan kalmalarına ve vergisiz ev,arsa almalarına izin vermemiz ve onlara saçtığımız işler mi? Ayrıca vatandaşlarımız kendi ülkelerinde avrupa,kanada vs nin anlaştığı vize aracı kurumlarıyla bizi güzel güzel soyan,tüm gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi ellerine geçiren, keyfine göre vize vermeyen ama vize parasını da iade etmeyen konsolosluklar için niye açıklama yapmıyor? Avustralya ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu yazılı şekilde bahane edip geri gelmezsiniz diye vize vermiyor,bu ne büyük aşağılama ama devletten çıt yok. Biz kendi ülkemizde niye bu kadar sahipsiziz?
  • :)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk hizmet ve hususi pasaportlarının Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS) dahilinde onay almaları gerekeceği yönünde yayımlanan haberler hakkındaki soruya cevap verdi.

Dışişleri Sözcüsü Aksoy, “Basında, Türk hizmet (gri renk) ve hususi (yeşil renk) pasaportlarının, Schengen alanına girmeden önce, Avrupa Seyahat Bilgi ve Yetkilendirme Sistemi (ETIAS)çerçevesinde elektronik olarak ön onay almaları gerekeceği yönünde haberlerin yayımlandığı görülmüştür. Esasen, 2018 yılında kabul edilen ve 2022 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak olan ETIAS sisteminin Schengen bölgesine vizesiz girme hakkına sahip olan hizmet ve hususi pasaport sahibi vatandaşlarımıza uygulanmaması, zamanında AB makamları nezdinde gerçekleştirdiğimiz girişimler neticesinde sağlanmıştı. Yine benzer haberlerin geçtiğimiz günlerde basında tekrar yer alması üzerine, AB Komisyonu nezdinde yapılan girişim sonucunda, ETIAS sisteminin hizmet ve hususi pasaport hamili vatandaşlarımıza uygulanmayacağı bir kez daha teyit edilmiştir. Bu çerçevede, son dönemde basında çıkan aksi yöndeki haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan pasaport açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Iyi bari ~ 4 yıl önce
Ilgili haberleri okuyunca bunalima girmistim resmen. Umarim muaf olacagimiz dogrudur. Pasaport polisleri Shengen bolgesine kabul etmeyip ilk ucakla Turkiye'ye geri postalamazlar umarim gidenleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşil ve gri ~ 4 yıl önce
Avrupa yeşil ve gri pasaporta niye vize uygulamıyor,karşılığında ne veriyoruz onlara acaba? Önüne gelene yeşil pasaport dağıtırlarsa yakında vize koyarlar. Vatandaşlarının günü geçmiş kimliğiyle bile ülkemize gelip,9 ay çıkmadan kalmalarına ve vergisiz ev,arsa almalarına izin vermemiz ve onlara saçtığımız işler mi? Ayrıca vatandaşlarımız kendi ülkelerinde avrupa,kanada vs nin anlaştığı vize aracı kurumlarıyla bizi güzel güzel soyan,tüm gizli kalması gereken ticari,özel bilgilerimizi ellerine geçiren, keyfine göre vize vermeyen ama vize parasını da iade etmeyen konsolosluklar için niye açıklama yapmıyor? Avustralya ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu yazılı şekilde bahane edip geri gelmezsiniz diye vize vermiyor,bu ne büyük aşağılama ama devletten çıt yok. Biz kendi ülkemizde niye bu kadar sahipsiziz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmek ~ 4 yıl önce
önemli. Aldiklari turistik vize ile 180 gunden fazla kalamiyorlar. Ikamet teskeresi ise 12 aydan fazla verilmiyor. Bizim memlekette yasayan ornegin Ingiliz ve Almanlarin tamamina yakini emekli olir buraya yasamaya geliyor. Almanya'da Ingiltere'de ve Rusya'da yasayan Turk vatandaslarinin nufusunu biliyornusunuz? Bizimkilerin orada edindikleri gayri mulk ve actiklari is yeri sayisina kiyasen buradakilerin sayisi komik rakamlar. Biz gidince, Turkiye'de yasanmaz onlar gelince ulke elden gitti. Birakin artik bu klişe hükümet düşmanlığını.
akıl ve bilgi ~ 4 yıl önce
Yeşil, gri ve Kırmızı (Diplomatik) pasaport sahipleri 1998 öncesinden bu yana schengein vizesinden muaftı.
eksik bilginiz var ~ 4 yıl önce
olay tam olarak öyle değil. Biz Avrupalıya vize uyguluyoruz. Kapıda Euro verip vize alıyorlar. Evet bürokratik anlamda ciddi bir vize değil ama bizim halkın ödediği vize parasına mahsuben alınan bir bedel. Vize başına ücret düşük fakat o taraftan gelen herkesten kesiyoruz bu parayı. Onlar gelip burada ev alıyorsa alsın, sıkıntı yok. Adam ev almış zaten Euro bazında 10 senede kayboluyor ev! Bizim bütün zenginler de gidip Avrupa'da yatırım amaclı ev alıyor. Çocuklarına vatandaşlık alıyor. Bu tip işlere alışın artık. Kapıyı kapatıp oturacağız kafasından vazgeçin.
:) ~ 4 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000