19 Ekim 2019, Cumartesi 09:48:33

Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşlarını uyardı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye vatandaşlarına Katalonya'ya yapacakları seyahat planlarını gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
  • İspanyanın en zengin bölgesi orası ayrılsalar ispanya sürünür, katalanlar sefa sürer. Her ülkede böyle problemler var mesela almanyadada bavyera özerklik istiyor. Bunların hepsinin arka planında ABD var.
  • Da biz uyaralım halkımızı.
  • Catalanya ya özgürlük!

Dışişleri Bakanlığı, İspanya’nın Katalonya Özerk Bölgesi’nde yaşanan gösteriler nedeniyle Türk vatandaşlarına, zorunlu olmadıkça bu ülkeye yapacakları seyahat planlarını gözden geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Katalonya'da yaşanan gelişmelerle bağlantılı olarak, başta Barselona olmak üzere bölgede muhtelif gösterileri ve kitlesel eylemlerin düzenlendiğine dikkat çekildi.

Bölgede yaşayan veya turist olarak giden Türk vatandaşlarının hareketliliklerden ve kalabalık gruplardan uzak durmalarına dikkatin çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Her halükarda bulundukları ortamlarda dikkatli hareket etmeleri tavsiye olunmaktadır. Önümüzdeki günler için bölgeye seyahat planı yapan vatandaşlarımızın zorunlu bir sebep bulunmadığı takdirde bu planlarını gözden geçirmeleri de yararlı olabilecektir. Yol kapama, trafiği kesme gibi eylemler nedeniyle toplu taşıma dahil kent içi ve şehirlerarası ulaşımda da aksamalar meydana gelmektedir. Özellikle Barselona Havaalanı’ndaki gösterilerin havaalanının işleyişini aksattığı, bazı uçuş ve tren seferlerinde gecikme ve iptallere yol açtığı dikkate alınmalıdır."

Açıklamada, Türk vatandaşlarının Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliği ve Barselona Başkonsolosluğunun sosyal medya hesaplarını yakından takip etmesinin yararlı olacağının altı çizildi.

Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşlarını uyardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Harekat ~ 5 yıl önce
İspanyanın en zengin bölgesi orası ayrılsalar ispanya sürünür, katalanlar sefa sürer. Her ülkede böyle problemler var mesela almanyadada bavyera özerklik istiyor. Bunların hepsinin arka planında ABD var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz ~ 5 yıl önce
Da biz uyaralım halkımızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Catalan man in New bosna ~ 5 yıl önce
Catalanya ya özgürlük!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turk oglu Turk ~ 5 yıl önce
O zaman Madrid Kurdistana ozgurluk dese? Baskent te Amed olsun. Ne yazdiginizi bi dusunun
Gülüyorum ~ 5 yıl önce
Kimsenin ülke olarak tanımadıği bi bölgeye özgürlükmüş. Kafalar yine pırıl pırıl.
Cola Turka ~ 5 yıl önce
Bro demiyorlar mı sanki? Adamlar 99 koldan saldırıyor amed memed diye. Azcık kafanızı kaldırıp cumhuriyet okumak yerine başka gazeteler okusanız mesela sözcü. Kimin ne dediğini görürsünüz..
Bu arada ~ 5 yıl önce
Kendinin Türk oglu Türk oluğunu iddia eden kişi, çok komiksin. Demedikleri şeymiş gibi bunu yazmanı kreş öğrencileri güler.. Yazık sana poor boy.
Neymar ~ 5 yıl önce
Barcelonalı haklı gidin görün turizm geliri ve yatırım harcaması olarak düşünün önce rakamları gözden geçirin ondan sonra sallayın yok kürdistan yok mardin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000