28 Ocak 2011, Cuma 09:54:49

DİŞ DOKTORLARI CRM UYGULAYACAK

AirportHaber yazarlarından Servet Başol, bu haftaki köşe yazısında Ekip Kaynak Yönetimi olarak bilinen CRM'i kaleme aldı. Peki, Başol neler dedi? İşte o yazı...
  • Ben eminim diş doktorları bu CRM i senelerdir uygulayan türk havacılık sektörüne 2 senede verimlilik açısından tur bindirirler.Havacılıkta her sene CRM kursu verilmesine rağmen...
  • Şimdi bu Türkistan' da Türkler e-postalaşsın deye ülke içi sistem kuruvedile. Üj-bej kişiye de posta attırıvedile. Birbirinize yazın deye. Yine bi-kaç kişiye de bir iki sudan probleme dokundurttula.Sonra bir kaç kişi de yazıvedi ki, biz bi şeyle yazasak kime fayda, kime zarar vecek deye. Şimdi ben bunları nee yazıyom.Devlet bi tane deye. De mi?
  • Bu TÜRKİSTAN' da va ya! Bu TÜRKİSTAN' da. Adam olacakları tespit ediyorlaaaa. Dansöz gibi kıvırtanları da tespit ediyorlaa. Sona ne mi yapıyola?... OKUYUN, OKUYUN. YARADAN RABBİNİN ADI İLE OKUYUN. BUNLAR FOTOĞRAF KARELERİ. FOTOĞRAF SADECE MAKİNE İLE ÇEKİLMEZ.
  • Teknisyenlerden de pilot olanlar aynı durumu uçak sistemine çok iyi hakim olmalarına rağmen, çok zorluklar çektiler merak etmeyin.
  • Gömedim kardeşim görmedim. İnan ki görmedim yaaa.Hiç bir ejnebi ekibin çantalar dolusu viski, kırem, çikolata, televizyon, vb. gibi malzemeleri alarak evine götürdüğünü görmedim yaa. Suudile de bile görmedim yaa. İnsan bi tane ejnebi kitap alıveri yaaa. Okuruz köyde diye yaa. Ama bu TÜRKİSTAN' da çalışanlar va ya. Gömü bulmuş gibi kaza kaza bitiremediler yav. Vay anasına yaaaa. İnsanın yüzü hiç mı kızamaz yaa. Kızarmıyo bilün mü? Hem niye kızacakmış ki?
  • Esas bomba özellikle senelerce CRM eğitimi ile SİVİL HAVACILIK KÜLTÜRÜNÜ İÇİNE ÇEKEN kabinde başlayıp pilotaj eğitimini tamamlayan bazı stewart arkadaşlarımız , özellikle asker olmadıklarından kokpitte bazı kaptanlar tarafından DLR dahil tüm sınavları geçmelerine rağmen aşağılanıp , öz güvenlerini kaybetmeleri için her türlü yaptırıma uğruyorlar.Dikkat edin zaten o şirket artık eskiden stewart almasına rağmen artık bu yüzden kesinlikle stewart almıyor , bilenler biliyor.Sanki uçuş güvenliği sadece DLR da bitiyor da...
  • Bak!... Bu TÜRKİSTAN' da çalışanlar va ya!... Bunlar 1071' de gelmişler!... Bunlar geldikleri topraklara geri gitsinler!
  • Şimdi bu eski tayfa var ya!...Gençleri de kendilerine benzetiyorlar. Türkistan' da böyle. Yok efendim falanca şöyle yapıyormuş; hemen gidip öteyim. O da diğer adamlarını devreye soksun...Yok efendim. Sen git bir şuna bak. Sonra gereğini yaparız. Halk içinde muteber bir nesne yok DEVLET gibi, olmaya DEVLET cihanda bir nefes sıhhat gibi ilkesi ile hareket ediniz efendim.
  • Türklerde Checklist alışkanlığı yoktur. Gavur yapar. Çünkü Türkler gavur yaparken dalga geçecek ruhunu besleyecek ya. Bir de Türklerde şu yoktur: Zaman içerisinde cheklistleri yenilemek yoktur. Nasıl olsa uçaklar gidecek, kaal olacak düşüncesine girdiklerinden kendilerini zamana, yeniliklere, şöyle yapalım mı gibi sözlere alıştırmazlar. Hatta duymak bile istemezler. Asıl olan parayı en zahmetsiz, en problemsiz, en dedikodusuz, en dertsiz yoldan kazanmaktır. Efendim, dışarıya bizde adam oluyoruz görüntüsü vermek, adamları gücendiriyor. Gücendirmekle kalmayıp yerin dibine sokuyor.
  • Türklerde CRM(Captain Resource Management)' dır. 2.Pilot da kim? Kaptandan sonra kabin amiri, veya uçuş mühendisi, veya yükleme uzmanı gelir. 2.Pilot şamar oğlanıdır. Bir şamar oğlanı lazım mı bilemiyorum. Ama Kemal SUNAL' ın filmlerinden öğrendiğim kadarıyla lazımmış. İstihdam yaratması açısından hemen hemen her şirkette "şamar oğlanlığı başkanlığı/müdürlüğü" geliştirilebilir.

...

Tarihçesi: Havacılık sanayii insan hatalarını en aza indirmek için CRM (Ekip Kaynak Yönetimi) uygulamakta. Dişçilik de bu uygulamayı dişçi hatalarını en aza indirgemek için kullanacaktır. Hazırlanacak olan Kontrol Listeleri (Check-List) hataların en aza indirilmesinde yardımcı olacaktır.

Yöntem: Sağlık bakım sistemleri, tıbbi hatalar üzerine yoğunlaşmaktadır. Son 30 yıl içerisinde havayolu endüstrisinin uyguladığı hataları en aza indirme stratejisi, tıbba da uygulanacak. CRM; bilgi, donanım ve insanın en uygun şekilde hataları azaltılıp erken tanımına imkan veren güvenlik sistemidir.

AirportHaber yazarlarından Servet Başol'un kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN

DİŞ DOKTORLARI CRM UYGULAYACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
Ben eminim diş doktorları bu CRM i senelerdir uygulayan türk havacılık sektörüne 2 senede verimlilik açısından tur bindirirler.Havacılıkta her sene CRM kursu verilmesine rağmen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bu Türkistan' da Türkler e-postalaşsın deye ülke içi sistem kuruvedile. Üj-bej kişiye de posta attırıvedile. Birbirinize yazın deye. Yine bi-kaç kişiye de bir iki sudan probleme dokundurttula.Sonra bir kaç kişi de yazıvedi ki, biz bi şeyle yazasak kime fayda, kime zarar vecek deye. Şimdi ben bunları nee yazıyom.Devlet bi tane deye. De mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu TÜRKİSTAN' da va ya! Bu TÜRKİSTAN' da. Adam olacakları tespit ediyorlaaaa. Dansöz gibi kıvırtanları da tespit ediyorlaa. Sona ne mi yapıyola?... OKUYUN, OKUYUN. YARADAN RABBİNİN ADI İLE OKUYUN. BUNLAR FOTOĞRAF KARELERİ. FOTOĞRAF SADECE MAKİNE İLE ÇEKİLMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Teknisyenlerden de pilot olanlar aynı durumu uçak sistemine çok iyi hakim olmalarına rağmen, çok zorluklar çektiler merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gömedim kardeşim görmedim. İnan ki görmedim yaaa.Hiç bir ejnebi ekibin çantalar dolusu viski, kırem, çikolata, televizyon, vb. gibi malzemeleri alarak evine götürdüğünü görmedim yaa. Suudile de bile görmedim yaa. İnsan bi tane ejnebi kitap alıveri yaaa. Okuruz köyde diye yaa. Ama bu TÜRKİSTAN' da çalışanlar va ya. Gömü bulmuş gibi kaza kaza bitiremediler yav. Vay anasına yaaaa. İnsanın yüzü hiç mı kızamaz yaa. Kızarmıyo bilün mü? Hem niye kızacakmış ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Esas bomba özellikle senelerce CRM eğitimi ile SİVİL HAVACILIK KÜLTÜRÜNÜ İÇİNE ÇEKEN kabinde başlayıp pilotaj eğitimini tamamlayan bazı stewart arkadaşlarımız , özellikle asker olmadıklarından kokpitte bazı kaptanlar tarafından DLR dahil tüm sınavları geçmelerine rağmen aşağılanıp , öz güvenlerini kaybetmeleri için her türlü yaptırıma uğruyorlar.Dikkat edin zaten o şirket artık eskiden stewart almasına rağmen artık bu yüzden kesinlikle stewart almıyor , bilenler biliyor.Sanki uçuş güvenliği sadece DLR da bitiyor da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bak!... Bu TÜRKİSTAN' da çalışanlar va ya!... Bunlar 1071' de gelmişler!... Bunlar geldikleri topraklara geri gitsinler!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi bu eski tayfa var ya!...Gençleri de kendilerine benzetiyorlar. Türkistan' da böyle. Yok efendim falanca şöyle yapıyormuş; hemen gidip öteyim. O da diğer adamlarını devreye soksun...Yok efendim. Sen git bir şuna bak. Sonra gereğini yaparız. Halk içinde muteber bir nesne yok DEVLET gibi, olmaya DEVLET cihanda bir nefes sıhhat gibi ilkesi ile hareket ediniz efendim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türklerde Checklist alışkanlığı yoktur. Gavur yapar. Çünkü Türkler gavur yaparken dalga geçecek ruhunu besleyecek ya. Bir de Türklerde şu yoktur: Zaman içerisinde cheklistleri yenilemek yoktur. Nasıl olsa uçaklar gidecek, kaal olacak düşüncesine girdiklerinden kendilerini zamana, yeniliklere, şöyle yapalım mı gibi sözlere alıştırmazlar. Hatta duymak bile istemezler. Asıl olan parayı en zahmetsiz, en problemsiz, en dedikodusuz, en dertsiz yoldan kazanmaktır. Efendim, dışarıya bizde adam oluyoruz görüntüsü vermek, adamları gücendiriyor. Gücendirmekle kalmayıp yerin dibine sokuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türklerde CRM(Captain Resource Management)' dır. 2.Pilot da kim? Kaptandan sonra kabin amiri, veya uçuş mühendisi, veya yükleme uzmanı gelir. 2.Pilot şamar oğlanıdır. Bir şamar oğlanı lazım mı bilemiyorum. Ama Kemal SUNAL' ın filmlerinden öğrendiğim kadarıyla lazımmış. İstihdam yaratması açısından hemen hemen her şirkette "şamar oğlanlığı başkanlığı/müdürlüğü" geliştirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000