12 Ekim 2017, Perşembe 09:22:17

Direkt uçuşlara Erdoğan desteği

Yurt dışına direkt uçuş meselesi Ankara’nın kanayan yarasıdır. Her dönemde pek çok çevrenin şikâyet ettiği ama bir türlü çözülemeyen bir sorun.
  • Eğer bu hatlar para kazandırsa zaten THY hat açmazmıydı? Kimse Cumhurbaşkanına but hatların zarar edeceğini Ve eninde sonunda kapanacağını söylemiyormu? Günü kurtarmak için yapılan popülizmden kimse kazanmaz,özellikşe THY kaybeder
  • Büyük adamsın Reis
  • Fra-Esb seferi TK1620 yillardir mevcut ve haftanin 3 günü ucmaktadir. Bunun neresi yeni hat?? Sadece tarifesi yenilenmistir kalkis saati öglen 14:00gibi degistirilmistir. Ama biz koyun oldugumuzdan dolayi her söylenilene inaniriz.
  • Kendi fabrikalarını geri kalmış bölgeye kurmayanlar devlet desteği almadan ambar yapamayan işadamları? Devlet sandıkları kutuma yıkıyorlar masraflarını...
  • ESB yurt dışı uçuşları doğu ve g.doğu'dan beslenmeli ki doluluk yüksek olsun.
  • tk ankara base bekliyoruz artık
  • Olay ticari , siyasi destek ne olursa olsun Ankaralıların bu uçuşlara sahip çıkması lazım.
  • Ankara`dan direkt ABD? Ankara`ya deniz gelmesi su an icin daha yuksek bir olasilik bence...
  • Başlar başlamasınada, 6 ay sonra %30-40 doluluk oranı dolayısıyla uçuşlar birer birer kaldırılır. Bütün Anadoluyu ESB ye aktarsanda o uçakları dolduramazsınız. IST den dolması da transit uçuşlarla sağlanıyor. Böylece IST nin yurtdışı uçuşlarındaki doluluk oranıda 10 puan düşer. O da zarar hanesine yazılır. Çok verimli olsaydı zaten Atlas, PGS uçardı. Türkiye'den o kadar yurt dışı yolculuk potansiyeli çıkmaz. THY nin bu konuda raporları ve istatistikleri olmalı. Onlar herşeyi söyler.
  • thy neden ankaradan direct yurt dişi başkentlerine sefer koymuyor çunku ankaralilar thy ile uçmuyorlar..ankaraya inen avrupali havayollari ile uçuyorlar..bakalim şimdi ne olacak..seferler kondu doluluk oranlari ne olacak merak ediyorum...

Yurt dışına direkt uçuş meselesi Ankara’nın kanayan yarasıdır. Her dönemde pek çok çevrenin şikâyet ettiği ama bir türlü çözülemeyen bir sorun.

İstanbul’dan yurt dışına günde 450 uçuş var, Türkiye’nin başkentinden sadece 8 uçuş...

Bu karşılaştırmanın üzerine herhalde bir şey söylemeye gerek yok.

Avrupa’nın herhangi bir kentine yapılan 3 saatlik bir yolculuğa İstanbul aktarması eklenince, en iyi ihtimal yarım gün yolda geçiyor.
Yolda çekilen eziyet de olayın ayrı bir boyutu.

Her dönemin ATO başkanının gündemindeydi direkt uçuşlar. Başbakan yardımcılarına, bakanlara iletilir, onlar da bu sorunu kabul eder sonra unutulur giderdi. Bu kez ATO Başkanı Gürsel Baran yolu değiştirdi. Sorunu geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a iletti. Erdoğan destekledi ve Türk Hava Yolları Ankara’ya ilk etapta 3 yeni uçuş ekledi.

29 Ekim’de Frankfurt’la başlayan seferler (haftada 3 frekans), 30 Ekim’de Berlin (haftada 2 frekans) ve 31 Ekim’de Viyana’yla (haftada 2 frekans) devam edecek. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı önümüzdeki süreçte Düsseldorf ile Amsterdam’a da direkt uçuşların yapılacağını ve çalışmanın bu şehirlerle sınırlı kalmayacağını söyledi.

Elbette ne yeni eklenen 3 şehir, ne de eklenmesi planlanan diğer 2 şehir Ankara için yeterli değil. Ama çok önemli bir başlangıç. Ankara bu uçuşlara sahip çıkmalı. Planlanan 2 şehre daha uçuşların başlaması bu sayede hızlanmalı. ATO Başkanı Gürsel Baran’la sohbetimizde yeni yılla birlikte Londra’ya direkt uçuşların konmasını hedeflediklerini söylüyor ve bu işin peşinin bırakılmaması gerektiğini savunuyor.

Not: Direkt uçuşların artması yaz aylarına doğru ABD’ye uçuşların başlaması hedeflenmeli diye bitireceğim yazı ABD ile baş gösteren vize krizi yüzünden şimdilik yarım kaldı. Temennimiz ve beklentimiz bu krizin diplomatik yollarla bir an önce son bulması ve Ankara’nın direkt uçuş hedefleri arasına ABD’nin de girmesi... (Deniz Gürel / Hürriyet)

 

Direkt uçuşlara Erdoğan desteği

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Fizibilite diye bir laf var ~ 7 yıl önce
Eğer bu hatlar para kazandırsa zaten THY hat açmazmıydı? Kimse Cumhurbaşkanına but hatların zarar edeceğini Ve eninde sonunda kapanacağını söylemiyormu? Günü kurtarmak için yapılan popülizmden kimse kazanmaz,özellikşe THY kaybeder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis-i Cumhur ~ 7 yıl önce
Büyük adamsın Reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyyy Frankfurt ~ 7 yıl önce
Fra-Esb seferi TK1620 yillardir mevcut ve haftanin 3 günü ucmaktadir. Bunun neresi yeni hat?? Sadece tarifesi yenilenmistir kalkis saati öglen 14:00gibi degistirilmistir. Ama biz koyun oldugumuzdan dolayi her söylenilene inaniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adem ~ 7 yıl önce
Kendi fabrikalarını geri kalmış bölgeye kurmayanlar devlet desteği almadan ambar yapamayan işadamları? Devlet sandıkları kutuma yıkıyorlar masraflarını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
West ~ 7 yıl önce
ESB yurt dışı uçuşları doğu ve g.doğu'dan beslenmeli ki doluluk yüksek olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tekrar açılmalı ~ 7 yıl önce
tk ankara base bekliyoruz artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 7 yıl önce
Tk ankara base bekliyoruz ne demek oluyor? Bu sitede ankaralılar sürekli yazıyor bunu.
murat ~ 7 yıl önce
Olay ticari , siyasi destek ne olursa olsun Ankaralıların bu uçuşlara sahip çıkması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insllh cnm ~ 7 yıl önce
Ankara`dan direkt ABD? Ankara`ya deniz gelmesi su an icin daha yuksek bir olasilik bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doluluk oranı ~ 7 yıl önce
Başlar başlamasınada, 6 ay sonra %30-40 doluluk oranı dolayısıyla uçuşlar birer birer kaldırılır. Bütün Anadoluyu ESB ye aktarsanda o uçakları dolduramazsınız. IST den dolması da transit uçuşlarla sağlanıyor. Böylece IST nin yurtdışı uçuşlarındaki doluluk oranıda 10 puan düşer. O da zarar hanesine yazılır. Çok verimli olsaydı zaten Atlas, PGS uçardı. Türkiye'den o kadar yurt dışı yolculuk potansiyeli çıkmaz. THY nin bu konuda raporları ve istatistikleri olmalı. Onlar herşeyi söyler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doluluk ~ 7 yıl önce
Kasım ayında hat açıp Mart sonunda kapanacak şekilde planlanmış hatlar bunlar. Yatacak uçaklar burada değerlendiriliyor gibi geldi bana. Bu sezonda 20/30 kişi ile gidilip gelinen onlarca hat var İstanbul'dan. Tabiki esenboğadan pahalı(İstanbul'dan), eski uçak, gece yarıları bu uçaklar dolarmı. Yaz sezonunda şöyle 7/11 gibi kalkıp akşam dönüşlü Avrupa koysunlar koltuk bulamazsın.
camarothy ~ 7 yıl önce
thy neden ankaradan direct yurt dişi başkentlerine sefer koymuyor çunku ankaralilar thy ile uçmuyorlar..ankaraya inen avrupali havayollari ile uçuyorlar..bakalim şimdi ne olacak..seferler kondu doluluk oranlari ne olacak merak ediyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 7 yıl önce
Uygun sefer olsa neden uçmayalım. Frankfurt uçağı gecenin bir vakti kalkıyor. Gecelemeden aktarma yapmak mümkün değil. Esb direkt gidiş İst aktarmalı gidişe göre daha pahalı. Nasıl olacak bu iş?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000