05 Ağustos 2020, Çarşamba 09:04:43

Direkt uçuşlar öncesi Rusya'dan değerlendirme

10 Ağustos’ta başlayacak olan direkt Antalya uçuşları öncesinde Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, Türkiye turlarına olan talepte “frene basıldığı” değerlendirmesinde bulundu.
  • Ukrayna mesela kendi vatandaşları haricindekilerde covid 19 kapsamlı sigorta şartı arıyor. Bizim ülkemize gelişlerde de bu uygulanmalı, yoksa turizmi kurtaracağız derken çeşitli kayıplara sebep olacaklar. Mevcutta satılan tur paketlerine tutar neyse eklense tüm yolculara ellerinde "covid negatif testi olması halinde" ulkeye giris izni verilse keske. Hali hazirda kendini korumaya çalışan insanları riske atmaktan başka bir şey değil bu.
  • Mevlit ve sadi başladı. Nuri zaten başladı. Expoda çiğ köfte gecesi yapacak. Ayiriford habeeerrrr sputnik habeeerrr

10 Ağustos’ta başlayacak olan direkt Antalya uçuşları öncesinde Rusya Turizm Endüstrisi Birliği, Türkiye turlarına olan talepte “frene basıldığı” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Basın Sözcüsü İrina Turina, Koronavirüs önlemleri nedeniyle Türkiye’ye gidiş dönüşte yaşanan bazı zorluklar yüzünden talepte düşme eğilimi görüldüğünü söyledi.

Turina, “Rusyalılar Türkiye’ye giriş şartlarını tam olarak anlamıyor. Yüksek ateşleri çıkarsa gözlem altında tutulacaklarından korkuyorlar. Rusya’ya geri dönüşte teste tabi tutulmak da istemiyor istemiyorlar. Bunu zaman kaybı ek para harcaması olarak görüyor. İnsanlar tatili bu sıktıntılarla uğraşarak geçirmek istemiyorlar” dedi.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Turina, Türkiye'ye giriş koşullarını turistler için daha da açıklığa kavuşturmak ve basitleştirmek için gerekli adımlar atılana kadar, turlar için taleplerde beklenen büyük artışın olmayacağını savundu.

Rusya Büyükeçiliği’nin açıklaması

Bu arada Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Türkiye ziyareti planlayanlara tavsiyeler içeren açıklama yaptı.

Büyükelçiliği’n açıklamasında, “Yolcular uçuş sırasında, kişisel bilgi, koltuk numarası, Türkiye’de bulunacakları yerin adresi, iletişim bilgileri ve belirtilerle ilgili verileri içerecek anketi eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor.

Yolculara, Kovid-19 ile ilgili bilgi verilecek.

Uçakta Kovid-19 şüphesi olan yolcunun tespit edilmesi durumunda uçak içinde gereken tüm prosedürler yapılacak.

Havalimanı terminalinde pasaport kontrolü öncesinde her bir yolcunun vücut sıcaklığı ölçülecek.”

Yüksek vücut sıcaklığına sahip yolcuların belirtileri incelenecek. Kovid-19 belirtileri olan kişilerin karantinaya alınacak ve muayene için hastaneye gönderilecek.

Büyükelçilik, “Yolculara Kovid-19 teşhisinin konması durumunda, bu kişiler ve uçakta yakınında oturanlar dahil onlarla temasta bulunanlara ilişkin tüm bilgiler Rusya Sağlık Bakanlığı’na iletilecek” dedi.

Kovid-19 hastası olduğu kesinleşen kişiyle temasta olan herkesin 14 günlük karantinaya alınacağı kaydedildi.

Koronavirüsün tespit edilmemesi durumunda tüm yolcuların Türkiye’de uygulanan kurallara uyma şartıyla havalimanından çıkabileceği belirtilen açıklamada, “Türkiye havalimanlarında koronavirüs testi zorunlu olmayacak, koronavirüs testi yapıldığına dair belge istenmeyecek. Antalya, Dalaman, İzmir ve İstanbul havalimanlarında teşhis merkezleri kuruldu, isteyen herkes bu merkezlerde ücret karşılığında koronavirüs testi yapabilecek, bedeli 15 avro olacak” dendi.

Rus vatandaşlara Türkiye şehirlerinde maske zorunluluğu olduğunu hatırlatan ve bu kurala uymayanlara para cezası verileceği uyarısında bulunan Büyükelçilik, vatandaşların Türkiye’ye gitmeden önce sağlık sigortası satın alma tavsiyesinde bulunarak, “Sigortalar, uçak bileti alındığında tur operatörlerden, pasaport kontrolü öncesinde havalimanlarında ve internet üzerinden sağlanabilecek” ifadesini kullandı.

Direkt uçuşlar öncesi Rusya'dan değerlendirme

Yorumlar

Gerekli önlemler alınmalı ~ 4 yıl önce
Ukrayna mesela kendi vatandaşları haricindekilerde covid 19 kapsamlı sigorta şartı arıyor. Bizim ülkemize gelişlerde de bu uygulanmalı, yoksa turizmi kurtaracağız derken çeşitli kayıplara sebep olacaklar. Mevcutta satılan tur paketlerine tutar neyse eklense tüm yolculara ellerinde "covid negatif testi olması halinde" ulkeye giris izni verilse keske. Hali hazirda kendini korumaya çalışan insanları riske atmaktan başka bir şey değil bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi bakiyim ~ 4 yıl önce
Mevlit ve sadi başladı. Nuri zaten başladı. Expoda çiğ köfte gecesi yapacak. Ayiriford habeeerrrr sputnik habeeerrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000