14 Eylül 2018, Cuma 13:03:44

Dilek Hanif THY'nin kararını eleştirdi!

Moda Tasarımcısı Dilek Hanif, Türk Hava Yolları'nın yeni üniformalarının tasarımlarını İtalyan modacıya yaptırmasını eleştirdi.
  • Onun tasarımlarını da gördük kaftan fes günlerce dalga geçildi
  • Kimse kusura bakmasın şu an ki tüm tasarımlar rezalet olmuş...Dilek ve Cemil İpelçinin tasarımları da berbat olmuş..İşkembeden atmasınlar..Hiçbiri çizgimizi yanstmıyor ve boşa gitmiş paralar..Emniyet ve Jandarma personelinin de tasarımını kim yaptıysa tamamen fiyasko olmuş..Çok daha modern olabileceği halde bunlara kim onay veriyor bilmiyorum..Bu kadar vizyonsuzluk olamaz..
  • Abla sen de hayrına tekniğin kıyafetleri tasarlasan ya.
  • İtalya,Fransa kendi değerlerine sahip çıkıyor diyorsun da bir sürü markaları olmasına rağmen futbol milli takımlarının formalarını alman ve amerikalılar yapıyor. Ayrıca madem ülkeni ve milletini çok seviyorsun thy'ye ücret almadan iş yapsaydın niye yapmadın ve yapar mısın? Ülkemizde milliyetçi ve vatansever geçinenler bu değerleri kullanmayı gayet iyi bilirler örneklerden biri de eski a milli takım hocasıdır. Yılda 3.5 milyon euro aldı. Sözde milliyetçi ama aldığı para miktarına bakın hem de euro. O da ülkem beni bu seviyeye getirdi ben de iki sene bedava hocalık yapayım deseydi ya. Ayrıca geçmişte senin yaptıklarını da gördük beğenmedik kusura bakma.
  • Yaptığı tasarım erzurum çuval bayburt çarşafı birde modacı diye geçiniyor sen ancak modanciligin afganistan yemen sudan somail de geçer
  • Şeklini, rengini, anlamını bile bilmiyordur. Hatta ve hatta para birimimizi dolar zannedip, yabancı modacıların iki katı para isteyip, işi alamayınca saldıran bir tipe benziyor :)
  • Dilek Hanım Yerli Milli falan deyince hak vermeye meylediyordum ki kendisinin tasarımlarını gördüm ve görmez olaydım... Böyle tasarım yapmış olsam bu şekilde asla konuşmazdım.
  • Polislerin uniformalarını Cemil İpekçi'ye yaptırdık, ne oldu? Polis dediğin otorite, saygı ve güven uyandıran birşey giyer. Adamın tasarladığı resmen komediydi. Bir iki yıl içinde hepsi sarktı, soldu. Samba gösterisinde giyilen mayhoş şeyler gibiydiler. Onu onaylayanlar hangi kafayla onayladı ayrı bi mesele. Neyse ki yavaş yavaş değiştiriyorlar. Bize niye vermediler diye sorun tamam ama biz niye alamadık bu işi diye de sorun. Elinizden kimsenin tutmasını beklemenize gerek yok.
  • Dilek Hanım sizin yaptığınız üniformalarla tüm ekipler tesettüre girmiş olurdu resmen. Kumaş deseniz perde gibi... olumlu bir tek yanı yoktu. En azından kültürel izler taşıyan modern bir üniforma olmuş.
  • Bizımlea diyılsıınn !

Türk Hava Yolları'nın, yeni kabin hostesi üniformalarını İtalyan Ettore Bilotta'ya tasarlatması, ünlü moda tasarımcısı Dilek Hanif'in tepkisine neden oldu.

İşte Kadınlar'da yer alan habere göre; Daha önce kendisi de THY'ye üniforma tasarımları yapan Dilek Hanif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni üniformalarla ilgili görüşlerini bazı gazetelere gönderdiğini ancak bunların yayınlanmayacağını öğrenince görüşlerini sosyal medya hesabından yayınlamaya karar verdiğini söyledi.

Türk Hava Yolları'nın kabin görevlilerinin kıyafetlerini yabancı tasarımcıya yaptırmasını eleştiren Dilek Hanif'in görüşleri şöyle;

"THY’nin yeni üniformaları için yabancı bir tasarımcıyla çalışmasına dair görüşlerimi, bu yönde röportaj talep eden gazetelere ilettim. Ancak açıklamalarımın yayınlanamayacağını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Dolayısıyla bugün görüşlerimi direkt olarak sizlerle paylaşmak istedim:

İtalya’dan Fransa ve ABD’ye kadar dünyanın tüm diğer gelişmiş ülkelerine baktığımızda, her ülkenin kendi değerlerine sahip çıktığını, sadece kendi moda tasarımcılarının çalışmalarını kullandığı bilinen bir gerçektir.

Bu Türkiye adına, özellikle tasarımı, inovasyonu uzun zamandır büyük emek ve bütçeler ayrılarak yapılan çalışmaları, yürütülen moda haftalarını, tasarımcılara sunulan ihracat desteklerini hiçe sayan ve dolayısıyla ülke olarak kendimizle düştüğümüz çelişkiyi ortaya koyan bir karardır.

Her şeyden önce ülkem adına, ardından da bir Türk tasarımcı olarak bu kararı son derce üzücü buluyorum.

Türkiye’nin yurtdışında en iyi şekilde temsil edilmesi için büyük emek harcayan bir tasarımcı ve iş kadını olarak, Türkiye’nin moda ve tasarım konusunda öncü bir ülke olduğunu ve kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğini özellikle vurgulamak isterim.

Tüm bu süreçte, yapılması gereken en doğru karar, Türk tasarımcılarla iş birliği içinde start alan çalışmaların, doğru bir ekiple yine Türk tasarımcılarla sonlandırılması olurdu.

İtalyan tasarımcının THY üniformalarını çalıştığını ilk öğrendiğimde, aşağıdaki 28 Şubat 2018 tarihli açıklamayı, Moda Tasarımcıları Derneği, işkadınları dernekleri ve birçok değerli köşe yazarına iletmiş ve görüşlerimi paylaşmıştım."

Dilek Hanif THY'nin kararını eleştirdi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

Figen ~ 6 yıl önce
Onun tasarımlarını da gördük kaftan fes günlerce dalga geçildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
Kimse kusura bakmasın şu an ki tüm tasarımlar rezalet olmuş...Dilek ve Cemil İpelçinin tasarımları da berbat olmuş..İşkembeden atmasınlar..Hiçbiri çizgimizi yanstmıyor ve boşa gitmiş paralar..Emniyet ve Jandarma personelinin de tasarımını kim yaptıysa tamamen fiyasko olmuş..Çok daha modern olabileceği halde bunlara kim onay veriyor bilmiyorum..Bu kadar vizyonsuzluk olamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yamalı Çuval ~ 6 yıl önce
Abla sen de hayrına tekniğin kıyafetleri tasarlasan ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilekciğim ~ 6 yıl önce
İtalya,Fransa kendi değerlerine sahip çıkıyor diyorsun da bir sürü markaları olmasına rağmen futbol milli takımlarının formalarını alman ve amerikalılar yapıyor. Ayrıca madem ülkeni ve milletini çok seviyorsun thy'ye ücret almadan iş yapsaydın niye yapmadın ve yapar mısın? Ülkemizde milliyetçi ve vatansever geçinenler bu değerleri kullanmayı gayet iyi bilirler örneklerden biri de eski a milli takım hocasıdır. Yılda 3.5 milyon euro aldı. Sözde milliyetçi ama aldığı para miktarına bakın hem de euro. O da ülkem beni bu seviyeye getirdi ben de iki sene bedava hocalık yapayım deseydi ya. Ayrıca geçmişte senin yaptıklarını da gördük beğenmedik kusura bakma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 6 yıl önce
Yaptığı tasarım erzurum çuval bayburt çarşafı birde modacı diye geçiniyor sen ancak modanciligin afganistan yemen sudan somail de geçer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Bence oralarda bile gecmez
Km ~ 6 yıl önce
Bu kadinada modaci diyorlar ya deli oluyorum
Türk Bayrağının ~ 6 yıl önce
Şeklini, rengini, anlamını bile bilmiyordur. Hatta ve hatta para birimimizi dolar zannedip, yabancı modacıların iki katı para isteyip, işi alamayınca saldıran bir tipe benziyor :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayrak ~ 6 yıl önce
Ne alaka?
TK C ~ 6 yıl önce
Dilek Hanım Yerli Milli falan deyince hak vermeye meylediyordum ki kendisinin tasarımlarını gördüm ve görmez olaydım... Böyle tasarım yapmış olsam bu şekilde asla konuşmazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 6 yıl önce
Polislerin uniformalarını Cemil İpekçi'ye yaptırdık, ne oldu? Polis dediğin otorite, saygı ve güven uyandıran birşey giyer. Adamın tasarladığı resmen komediydi. Bir iki yıl içinde hepsi sarktı, soldu. Samba gösterisinde giyilen mayhoş şeyler gibiydiler. Onu onaylayanlar hangi kafayla onayladı ayrı bi mesele. Neyse ki yavaş yavaş değiştiriyorlar. Bize niye vermediler diye sorun tamam ama biz niye alamadık bu işi diye de sorun. Elinizden kimsenin tutmasını beklemenize gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilek Hanım ~ 6 yıl önce
Dilek Hanım sizin yaptığınız üniformalarla tüm ekipler tesettüre girmiş olurdu resmen. Kumaş deseniz perde gibi... olumlu bir tek yanı yoktu. En azından kültürel izler taşıyan modern bir üniforma olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilek Hanif.. ~ 6 yıl önce
Bizımlea diyılsıınn !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000