14 Kasım 2016, Pazartesi 10:23:30

DHMİ'ye Funda Ocak kuralları

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin yeni Genel Müdürü Funda Ocak, kurumda başarıyı artırıp büyümeyi sürdürmek için kolları sıvadı.
  • Havacılık sektöründe tartışmalı değişimler olsa da bu yadırgatıcı değil. Önceki ekol ataması ikame edildi. Bu kadar adam varken kadına kaldıysa kendimizden utanmamız gerekebilir
  • Sevgili genel müdürüm sadece müdürler değil tüm personeli değerlendirin.Malum rotasyon şart.Rotasyon gelirse bakalım kaç kişi emekli olacak.
  • Funda hanım aylık olarak müdür pozisyonlarında oturanlardan o ay ne işler yaptıklarına dair rapor alsa görecektir ki hiç bir iş yapmadan sadece koltuğunda oturan o kadar çok yardımcının yardımcıları kadrosundaki müdürcükleri farkedecektir ki kendisi bile inanamayacaktır bu insanlar nasıl müdür kadrosunda toplanmış. Gündüz mesailerine boş boş gelip giden müdürcükleri işten çıkararak başlayın bu planınıza lütfen. Nöbete gelip giden müdür ve amirlere lafım yok onlar en azından işin takibinde...
  • Funda hanım DHMI IST Ramp Kule personelinin de kalite olarak bir gözden gecirilmesi, rotasyona sokulması hatta genclestirilmesinde buyuk fayda olacağı kanaatindeyim...Yabanci havayollarindan gelen hediyelerin de bir sekilde önune gecilmelidir
  • Havalimanı Yöneticiliği avantajı ile Kiralık Makam Araçlarını kiralama firmasından yarı fiyatına satın alarak rant elde etmeye tenezzül eden idareciler hem Devlet Memurları Kanunlarına göre suç işlemekte hemde ahlaki olarak menfaate düşkünlüklerini sergilemektedirler. Devlet forsundan nemalananlara değil de Devlete onur ve de şerefiyle hizmet edeceklere görev verilmeli.
  • aynı yerde 5 yıl ve üzerinde görev yapmış her idareci başka yere tayin edilmeli. Vatanın her noktası bizim, idarecilik hevesi olanlarda Vatana her noktasında hizmeti şiar edinmelidir.
  • Yeni Genel Müdürümüze yeni Başmüdür ve Şube Müdürleri yakışır ve hızına ancak ayak uydurabilirler. Emniyet Teşkilatı gibi DHMİ'de de hiç kimseye kendi ilinde Yöneticilik ve Şube Müdürlüğü yaptırılmamalı. Eskiler Nöbetçi Müdür olmalı ve varsa üstün başarıları oradan Şube Müdürlüklerine performanslarına göre atanmalı. Pilot İl Trabzon olabilir, Nede olmasa Her Yer Trabzon.
  • İleri yaş bazen tecrübedir ancak bazı havalimanlarındaki bilgisayar dahi kullanmayı bilmeyen, gelişen teknolojilerden bi haber Başmüdür ve Yardımcıları acilen yolcu edilmeli, ufku ve vizyonu olan dinamik insanlardan faydalanılmalı. Birde son zamanlarda moda olan; makam için davasını ve sendikasını satarak muktedir olan sendika saflarına yanaşanlara fırsat verilmemeli. makam için sendika yada fikir değiştirenler yarın başka şeyleri de değişikliğe uğratıp kuruma zarar işler yapabilirler. Dönmüşlerden fayda gelmez.
  • Sn.Ocak; Gerçek bir adam/saat hesaplamasını uygulayın, Meydanlarda kimin ne iş yaptığını önce bir tespit edin, görün kaç tane Yöneticiniz boş boş maaş alıyor ve onları ayıklayın. Müdür Yardımcı sayısını azaltın. Böylece tasarruf edip TC Havacılık Şirketlere uyguladığınız astronomik fiyat politikanıza makul bir indirim yapabileceksiniz dır. Syglar
  • Sn genel müdürüm aynı havalimanında 7-8 yıldır müdürlük yapan müdürler var. Aynı yerde 7 yıl görev yapan kişi havalimanında eksikleri göremez hale geliyor,öncelikle bu havalimanlarında değişiklik yapılmalıdır

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin yeni Genel Müdürü Funda Ocak, kurumda başarıyı artırıp büyümeyi sürdürmek için kolları sıvadı.

DHMİ'nin 1 numarası olmasının ardından yenilikçi olacağının mesajını veren Ocak, DHMİ'de değişimlerin olacağını iyiden iyiye hissettirmeye başladı.

BAŞMÜDÜRLERE PERFORMANS KRİTERİ UYGULAMASI

Geçtiğimiz günlerde Esenboğa Havalimanı'nda başkanlık ettiği koordinasyon toplantısında Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve Havalimanı Başmüdürleri ve Havalimanları Müdürlürleri ile bir araya gelen Fundan Ocak, burada bazı kararlar aldı.

Kurumun büyümesi ve Türk Havacılığındaki gelişimin devam etmesini amaçladığını vurgulayan Ocak, başmüdürler ve müdürler için performans kriteri uygulanacağını açıkladı. Bundan sonra başmüdürlerin ve müdürlerin performansının denetleneceği bilgini aktaran Ocak, bu konuda yöneticilere büyük görev düştüğünü ifade etti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre başmüdürlere ve müdürlere uygulanacak performans uygulaması önemli geri dönüşlere neden olacak. Buna göre; başmüdür ve müdürler için performans, terfiler için en önemli kriter olacak. Terfilerin yanı sıra olası görev değişikliklerinin de performans ile direk ilgili olacağı öğrenildi.

©AirportHaber
 

DHMİ'ye Funda Ocak kuralları

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

İsmet ~ 7 yıl önce
Havacılık sektöründe tartışmalı değişimler olsa da bu yadırgatıcı değil. Önceki ekol ataması ikame edildi. Bu kadar adam varken kadına kaldıysa kendimizden utanmamız gerekebilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan ~ 7 yıl önce
Sevgili genel müdürüm sadece müdürler değil tüm personeli değerlendirin.Malum rotasyon şart.Rotasyon gelirse bakalım kaç kişi emekli olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşe yaramayanlar çıkarılsın... ~ 7 yıl önce
Funda hanım aylık olarak müdür pozisyonlarında oturanlardan o ay ne işler yaptıklarına dair rapor alsa görecektir ki hiç bir iş yapmadan sadece koltuğunda oturan o kadar çok yardımcının yardımcıları kadrosundaki müdürcükleri farkedecektir ki kendisi bile inanamayacaktır bu insanlar nasıl müdür kadrosunda toplanmış. Gündüz mesailerine boş boş gelip giden müdürcükleri işten çıkararak başlayın bu planınıza lütfen. Nöbete gelip giden müdür ve amirlere lafım yok onlar en azından işin takibinde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST RAMP KULE ~ 7 yıl önce
Funda hanım DHMI IST Ramp Kule personelinin de kalite olarak bir gözden gecirilmesi, rotasyona sokulması hatta genclestirilmesinde buyuk fayda olacağı kanaatindeyim...Yabanci havayollarindan gelen hediyelerin de bir sekilde önune gecilmelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Renault Fluence ~ 7 yıl önce
Havalimanı Yöneticiliği avantajı ile Kiralık Makam Araçlarını kiralama firmasından yarı fiyatına satın alarak rant elde etmeye tenezzül eden idareciler hem Devlet Memurları Kanunlarına göre suç işlemekte hemde ahlaki olarak menfaate düşkünlüklerini sergilemektedirler. Devlet forsundan nemalananlara değil de Devlete onur ve de şerefiyle hizmet edeceklere görev verilmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yenilik ~ 7 yıl önce
aynı yerde 5 yıl ve üzerinde görev yapmış her idareci başka yere tayin edilmeli. Vatanın her noktası bizim, idarecilik hevesi olanlarda Vatana her noktasında hizmeti şiar edinmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal SİZE ~ 7 yıl önce
Yeni Genel Müdürümüze yeni Başmüdür ve Şube Müdürleri yakışır ve hızına ancak ayak uydurabilirler. Emniyet Teşkilatı gibi DHMİ'de de hiç kimseye kendi ilinde Yöneticilik ve Şube Müdürlüğü yaptırılmamalı. Eskiler Nöbetçi Müdür olmalı ve varsa üstün başarıları oradan Şube Müdürlüklerine performanslarına göre atanmalı. Pilot İl Trabzon olabilir, Nede olmasa Her Yer Trabzon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genco ~ 7 yıl önce
İleri yaş bazen tecrübedir ancak bazı havalimanlarındaki bilgisayar dahi kullanmayı bilmeyen, gelişen teknolojilerden bi haber Başmüdür ve Yardımcıları acilen yolcu edilmeli, ufku ve vizyonu olan dinamik insanlardan faydalanılmalı. Birde son zamanlarda moda olan; makam için davasını ve sendikasını satarak muktedir olan sendika saflarına yanaşanlara fırsat verilmemeli. makam için sendika yada fikir değiştirenler yarın başka şeyleri de değişikliğe uğratıp kuruma zarar işler yapabilirler. Dönmüşlerden fayda gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Verimlilik ~ 7 yıl önce
Sn.Ocak; Gerçek bir adam/saat hesaplamasını uygulayın, Meydanlarda kimin ne iş yaptığını önce bir tespit edin, görün kaç tane Yöneticiniz boş boş maaş alıyor ve onları ayıklayın. Müdür Yardımcı sayısını azaltın. Böylece tasarruf edip TC Havacılık Şirketlere uyguladığınız astronomik fiyat politikanıza makul bir indirim yapabileceksiniz dır. Syglar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 7 yıl önce
Sn genel müdürüm aynı havalimanında 7-8 yıldır müdürlük yapan müdürler var. Aynı yerde 7 yıl görev yapan kişi havalimanında eksikleri göremez hale geliyor,öncelikle bu havalimanlarında değişiklik yapılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ROTASYON ~ 7 yıl önce
Başmüdür, Müdür ve Şube Müdürlerinde ROTASYON şart. Kendi ilinde altında çalışan başka memleketli insanlara korku salarak iş yürütmek kolay, eğer iyi Müdürler ise ve çok başarılılar ise birazda başka limanlarda çalışsınlarda görelim başarılılarmışmı yoksa zalimlikle yerlerini koruyan başarısızlarmı görelim. Milli Eğitim gibi DHMİ de ROTASYON şart Sn Genel Müdürüm. İdareciler kendi ilinde idareci olmamalı ve hemşehricilik yapamamalı.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000