11 Ağustos 2015, Salı 11:53:40

DHMİ'nin pist tadilatına THY karşı çıktı

Atatürk Havalimanı’nda Ataköy-Florya yönündeki pistin bağlantı taksi yolları yapımı için kapatılması gündeme geldi. Ancak THY, kapasiteyi düşürmek zorunda kalacağı için pistin kapatılması kararına karşı çıktı.
  • Askeri havaalanı dediği hava harp okulu mu?
  • Sırf yorum yapmak için yazmayın. Her ülkede bayrak taşıyıcı vardır ve önemsenir. Ancak diğer havayollarımızda önemlidir. Atatürk Havalimanı zor şartlarda işletilmektedir ve bazı tadilatlar kaçınılmazdır. Yine de bu çalışmalar nispeten daha az yoğun zamanlarda yapılabilir.
  • 05-23 pisti kapanınca gecikmeler bitecek. Bu THY de çok oluyor artık, git başka meydandan uç birader, senin kaprislerinle mi uğraşacak bu millet. Ben olsam 3 pisti birden kapatırım bak o zaman gecikme oluyor mu :))
  • SÜRÜCÜ yorumcusuna taxi yolu araba sürmek için değil uçağın pist ile park yeri arasındaki bağlantı yoludur. Çok güldürdü beni. :)))))
  • ''THY olmazsa Atatürk Havalimanı kalır mı?'' yazmış birisi de :) Hayal aleminde yaşıyor mübarek.Günde bin küsür uçağın inip kalktığı bir havalimanı THY olmazsa kapanırmışmış.Siz anca başınız sıkışınca bayrak taşıyoruz diye ağlamayı bilirsiniz.Bayrağımızı da öncelik istemek gibi durumlar için dilinize dolamazsanız çok memnun olacağız.Bayrak hepimizin bayrağı.Atlas,Pegasus ve Onur Havayolları da aynı bayrağı taşıyor.Mozambik bayrağı taşımıyorlar.Kavramların içini boşaltamazsınız kafanıza göre.Bence böyle... katılmayan da katılmaz.THY'yi eleştirene bayrak düşmanıymış gibi davranmanız da gülünç ayrıca !
  • Kardeşim niye sadece taksi yolu yapıyorlar, otobüs dolmuş yolu da yapsınlar. Mecbur muyuz taksiyle gitmeye. Ağrı'dan buraya 60 Liraya gel, sonra taksiye 100 Lira ver. Yapın otobüs yolu, insanlar ucuz ucuz gitsin.
  • istanbul hava trafiği çok sıkıştı, büyük tehlikeler arz ediyor. yakın şehirlere bazı seferler kaydırılabilir, en uygun il olarak kocaeli cengiz topel görünüyor. yarın çok geç olmadan bu işleri yapın.
  • Tgs ye alım varmı acaba
  • Kapansın. Lodos'lu havalarda uçak gürültüsü ızdırap veriyor.
  • Neden pisti kapatmadan yapmıyorlar taksi yollarını? Dünyanın her yerinde böyle bu...

Atatürk Havalimanı apronunda halen devam eden inşaat çalışmalarına Kasım ayında bir yenisi daha eklenecek.

Ataköy-Florya yönündeki 05-23 pisti, askeri havaalanına bağlantı yollarının yapılması için bir ay boyunca kapatılacak. Ancak 1 -30 Kasım tarihleri arasında planlanan pistin kapatılması fikrine THY’nin itiraz etmesi planları karıştırdı. DHMİ, pistin bir an önce kapatılarak taksi bağlantı yollarının yapılması için bastırırken, pist kapatılınca kapasite düşürmek zorunda kalacak olan THY, bakım çalışmalarının ertelenmesini istedi.

THY’nin diğer havayollarının da kapasitesini düşürmesini istediği kaydedilirken şimdilik proje askıya alındı. Halen üç pist bulunan Atatürk Havalimanı’nda 2010 yılında uzatılarak hizmete giren 05-23 pisti, THY ve DHMİ uzlaşırsa o tarihten bu yana ilk kez kapatılmış olacak.

Atatürk Havalimanı’ndaki hava trafiğinin önemli yükünü çeken pistin, geçen süreçte bazı saatlerde notamlanarak bakımları yapılmıştı.

Kasım ayında kapatılırsa pistin yüzeyindeki hasarlar da giderilecek ve elektrik sistemleri elden geçirilecek.

©AirportHaber

DHMİ'nin pist tadilatına THY karşı çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

M ~ 9 yıl önce
Askeri havaalanı dediği hava harp okulu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 9 yıl önce
Sırf yorum yapmak için yazmayın. Her ülkede bayrak taşıyıcı vardır ve önemsenir. Ancak diğer havayollarımızda önemlidir. Atatürk Havalimanı zor şartlarda işletilmektedir ve bazı tadilatlar kaçınılmazdır. Yine de bu çalışmalar nispeten daha az yoğun zamanlarda yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapansın ~ 9 yıl önce
05-23 pisti kapanınca gecikmeler bitecek. Bu THY de çok oluyor artık, git başka meydandan uç birader, senin kaprislerinle mi uğraşacak bu millet. Ben olsam 3 pisti birden kapatırım bak o zaman gecikme oluyor mu :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
SÜRÜCÜ yorumcusuna taxi yolu araba sürmek için değil uçağın pist ile park yeri arasındaki bağlantı yoludur. Çok güldürdü beni. :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sazan ~ 9 yıl önce
sen de sazanlığınla güldürdün.
hferufu ~ 9 yıl önce
''THY olmazsa Atatürk Havalimanı kalır mı?'' yazmış birisi de :) Hayal aleminde yaşıyor mübarek.Günde bin küsür uçağın inip kalktığı bir havalimanı THY olmazsa kapanırmışmış.Siz anca başınız sıkışınca bayrak taşıyoruz diye ağlamayı bilirsiniz.Bayrağımızı da öncelik istemek gibi durumlar için dilinize dolamazsanız çok memnun olacağız.Bayrak hepimizin bayrağı.Atlas,Pegasus ve Onur Havayolları da aynı bayrağı taşıyor.Mozambik bayrağı taşımıyorlar.Kavramların içini boşaltamazsınız kafanıza göre.Bence böyle... katılmayan da katılmaz.THY'yi eleştirene bayrak düşmanıymış gibi davranmanız da gülünç ayrıca !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ThyMiş ~ 9 yıl önce
Thy'yi Türk meydanlarından çıkar herşey normale gelir. AHL de kalır hatta herkes memnun olur ve meydan süper işler. Bugün thy olmasa AHLyi kullanacak çok da şirket bulunur sen hiç merak etme
Sürücü ~ 9 yıl önce
Kardeşim niye sadece taksi yolu yapıyorlar, otobüs dolmuş yolu da yapsınlar. Mecbur muyuz taksiyle gitmeye. Ağrı'dan buraya 60 Liraya gel, sonra taksiye 100 Lira ver. Yapın otobüs yolu, insanlar ucuz ucuz gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Şaka mı gerçek mi?
toplu taşıma önemli ~ 9 yıl önce
Raylı sistem yapılmalıydı ama az kişi kullanacak diye yapmıyorlar sanırım. 3. havalimanına da uzatırlardı ilerde.
selim ~ 9 yıl önce
istanbul hava trafiği çok sıkıştı, büyük tehlikeler arz ediyor. yakın şehirlere bazı seferler kaydırılabilir, en uygun il olarak kocaeli cengiz topel görünüyor. yarın çok geç olmadan bu işleri yapın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 9 yıl önce
Tgs ye alım varmı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahahahah ~ 9 yıl önce
ya ahahahahahaha allahını seven şu arkadaşı tgs ye alsın artık yıldırdı ya magazin haberlerinin altında bile tgs alım yok mu yazıyor ahahahahshahahaah
rbtgnd ~ 9 yıl önce
Kapansın. Lodos'lu havalarda uçak gürültüsü ızdırap veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mal ~ 9 yıl önce
Taşın o zaman oradan
Kapatmadan yapsinlar ~ 9 yıl önce
Neden pisti kapatmadan yapmıyorlar taksi yollarını? Dünyanın her yerinde böyle bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000