29 Ocak 2019, Salı 10:41:55

DHMİ'nin 34 projesi son sürat devam ediyor

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, 17 yılda uygulanan ulaştırma politikaların başarı grafiğinin yakalanmasında önemli rol oynadığını ifade etti.
  • evet evet
  • maaşlara gelmesi gereken tazminat zammı bu sene de yalan oldu gibi gözüküyor. 1 ocak 2019 da belirlenen yol ücreti 19 euro olarak gözükmekte. Bu kadar yoğun hava trafiğine rağmen, bu kadar düşük bir maliyet ve Avrupa nın diğer ülkeleri ile kıyaslayınca 3-4 kat düşük maaşlar. S/S ne zaman hak ettiğini alacak?
  • aynen cukurova adana mersın ortası olsun dednz bı adım attnz devamını getrın artık bu eskı havalıamnn yapacakları masrafla oralar bıterdı bızım hataydan ne eksıgımız var yenı bınaları bızmkı eskı yazık degıl kocaman buyuk sehır hataya gunde kac ucaj ınıyo gelın adanayı gorun yolcu kaynıyo ve hataydan gelıp burdan antalyaya gıdıyo yolcular bı el atın barı bınayı yenıleyın
  • Lütfen ülkemizin dövize çok ihtiyacı olduğu bu zamanlarda ülkemizin hakkı yüzmilyonlarca euro nun Eurocontrol e geri gönderilmesi sorununa bir çare bulun artık.
  • İnşaat şirketi mi hava seyrüsefer sağlayıcısı mı terminal işletmecisi mi nedir bu DHMİ yoksa hiç biri mi
  • K.Maraş normalde bir sene önce bitecekti,haftaya açılıyor,Tokat 2016'da inşaat başlayacaktı,daha 6 ay oldu inşaatı başlayalı,Muş yine geç bitti. Rize-Artvin üstyapı Mayıs 2018'de başlayacaktı 4 senelik projede 2 sene geçti başlayalı daha altyapının %20Si anca bitti.Balıkesir kaplumbağa hızında ilerliyor hala nizamiye kapısı dikiyorlar 6 aydır. Ben dhmi nin zamanında bir tane işi bitirdiğini görmedim hep en az 1-2 sene gecikme olur. Yap işlet devret olsaydı zamanından bile önce biterdi. Malum bir an önce işletmeye açmak garanti parayı devletten almak lazım.
  • S/S artık zam değil ayrılma istiyor...
  • Başladı Hayırlısı Olsun
  • bu projelerin tamamı askıda. at bakalım civcivlerin karnı doysun.
  • Hadi bakalım Funda hanım, 1-2 sene daha bu performansı sürdürürseniz hedeflediğinizgibi ilk genel seçimde meclise girebilirsiniz. Sonuçta göreve geldiğinizden beri tek yaptığınız tribünlere oynamak, sizinle alakası olmayan başarıları kendinize maletmek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, başarı grafiğinin yakalanmasında 17 yılda uygulanan ulaştırma politikalarının önemli rol oynadığını ifade etti.

Funda Ocak, "Çeşitli mütemmim bina yapımı ve havalimanı rehabilite işleri olmak üzere toplam 34 inşaat projesi yürütülüyor" dedi.

İşte Funda Ocak tarafından yapılan o açıklamalar:

"Ülkemiz, sivil havacılık alanında büyük aşama kaydederek Avrupa'da en hızlı gelişme gösteren, dünya sivil havacılığı nezdinde saygı duyulan bir noktaya ulaştı. Bu başarı grafiğinin yakalanmasında hiç şüphesiz son 17 yılda uygulanan ulaştırma politikaları etkili oldu.

Ülkemizin, dünyadaki emsallerinden çok daha modern havalimanları ve terminallerle donatıldığını söyleyebilirim. Hayata geçirilen büyük projelerle DHMİ de işletme ve ileri teknolojik altyapı bakımından bir dünya markası haline geldi.

Birçok havalimanımız Avrupa devlerini geride bırakan rekorlara imza atarak itibarlı ödüllerin sahibi oldu. Bu başarıları, Cumhuriyet tarihimizin havayolu sektöründeki en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı ile taçlandırmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Tüm dünyanın gözünü kamaştıran bu muhteşem eser, sadece Orta Doğu, Avrupa ve Asya'nın merkezindeki Türkiye'nin değil, dünya havayolu ulaşımının merkez üssü olacaktır.

Soruda da belirtildiği gibi İstanbul Havalimanımızın yanı sıra Türkiye genelinde birçok önemli proje yürütmekte ve başarılarımızı sürekli kılacak büyük yatırımlara imza atmaktayız.

Kuruluşumuz bünyesinde terminal binaları ile pat sahaları yapımı ve yenilenmesi işlerinin yanında çeşitli mütemmim bina yapımı ve havalimanı rehabilite işleri olmak üzere toplam 34 inşaat projesi yürütülüyor.

2018 yılı sonu itibarıyla Muş Sultan Alparslan ve Kahramanmaraş Havalimanı Terminal Binası Yapımı ile Kars Harakâni,  Havalimanı,  Van, Antalya Havalimanları Pat Sahaları Yapımı işleri tamamlandı.

Balıkesir (Merkez) Havalimanı Terminal Binası Yapımı işinin de kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ve Tokat Yeni Havalimanı Üst Yapı Tesisleri Yapımı ile Tokat Yeni Havalimanı PAT Sahaları Yapımı işleri iş programına uygun bir şekilde devam ediyor.

Genel Müdürlüğümüzce bugün itibariyle ülkemiz havacılık sektöründe gerçekleştirilen Kamu Özel İş birliği (KÖİ) projesi sayısı ise 18'e ulaştı. Daha büyük proje ve eserlerle geleceğe yolculuğumuz devam ediyor; DHMİ Çalışıyor Türkiye Uçuyor!

Bir dergi ile yaptığımız söyleşide yöneltilen: “DHMİ, son dönemde hep İstanbul Havalimanı ile gündeme gelse de Türkiye genelinde birçok proje yürüttüğünü biliyoruz. Kaç proje yürütüyorsunuz?” şeklindeki soruya verdiğim bu cevabı paylaşmak istedim siz değerli takipçilerimle."

DHMİ'nin 34 projesi son sürat devam ediyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

mal varlığı ~ 4 yıl önce
evet evet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyrüsefer ~ 5 yıl önce
maaşlara gelmesi gereken tazminat zammı bu sene de yalan oldu gibi gözüküyor. 1 ocak 2019 da belirlenen yol ücreti 19 euro olarak gözükmekte. Bu kadar yoğun hava trafiğine rağmen, bu kadar düşük bir maliyet ve Avrupa nın diğer ülkeleri ile kıyaslayınca 3-4 kat düşük maaşlar. S/S ne zaman hak ettiğini alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ada ~ 5 yıl önce
aynen cukurova adana mersın ortası olsun dednz bı adım attnz devamını getrın artık bu eskı havalıamnn yapacakları masrafla oralar bıterdı bızım hataydan ne eksıgımız var yenı bınaları bızmkı eskı yazık degıl kocaman buyuk sehır hataya gunde kac ucaj ınıyo gelın adanayı gorun yolcu kaynıyo ve hataydan gelıp burdan antalyaya gıdıyo yolcular bı el atın barı bınayı yenıleyın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen ~ 5 yıl önce
Lütfen ülkemizin dövize çok ihtiyacı olduğu bu zamanlarda ülkemizin hakkı yüzmilyonlarca euro nun Eurocontrol e geri gönderilmesi sorununa bir çare bulun artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garabet ~ 5 yıl önce
İnşaat şirketi mi hava seyrüsefer sağlayıcısı mı terminal işletmecisi mi nedir bu DHMİ yoksa hiç biri mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARRF ~ 5 yıl önce
ne halt yaptıkları belli değil,işleri güçleri göz boyama.ARRF üvey evlat gibi.
dhmi ~ 5 yıl önce
K.Maraş normalde bir sene önce bitecekti,haftaya açılıyor,Tokat 2016'da inşaat başlayacaktı,daha 6 ay oldu inşaatı başlayalı,Muş yine geç bitti. Rize-Artvin üstyapı Mayıs 2018'de başlayacaktı 4 senelik projede 2 sene geçti başlayalı daha altyapının %20Si anca bitti.Balıkesir kaplumbağa hızında ilerliyor hala nizamiye kapısı dikiyorlar 6 aydır. Ben dhmi nin zamanında bir tane işi bitirdiğini görmedim hep en az 1-2 sene gecikme olur. Yap işlet devret olsaydı zamanından bile önce biterdi. Malum bir an önce işletmeye açmak garanti parayı devletten almak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dear Tatca ~ 5 yıl önce
S/S artık zam değil ayrılma istiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değişim ~ 5 yıl önce
Başladı Hayırlısı Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
palavra ~ 5 yıl önce
bu projelerin tamamı askıda. at bakalım civcivlerin karnı doysun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Civciv ~ 5 yıl önce
Askıda mı saksıda mı Tokat haberine bi göz at.
IST TK ~ 5 yıl önce
Hadi bakalım Funda hanım, 1-2 sene daha bu performansı sürdürürseniz hedeflediğinizgibi ilk genel seçimde meclise girebilirsiniz. Sonuçta göreve geldiğinizden beri tek yaptığınız tribünlere oynamak, sizinle alakası olmayan başarıları kendinize maletmek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşlandık ~ 5 yıl önce
ama işte ne yazık ki 1-2 senesi yok. emekliliği çok yakın bu reklamlar da ondan zaten İGA için düşünülüyor sayın bürokrat

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000