18 Aralık 2017, Pazartesi 16:09:48

DHMİ'den o iddiaya yalanlama geldi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Atatürk Havalimanı'ndaki güvenlik önlemlerinin artırılacağına dair iddialara ilişkin bir açıklama yaptı.
  • Tüm İtalya uçuşları için ilave güvenlik var mı yok mu?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bugün bir gazetede yer alan, "Atatürk Havalimanı'nda Rusya ve İran'a yapılacak uçuşlar öncesinde, ilişkileri zedeleyecek herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı ilave güvenlik önlemleri alındığı" yönündeki haberle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, uluslararası havacılık güvenliği standartlarına uygun en ileri sistemlerle güvenliğin sağlandığı Atatürk Havalimanı'nda, ek güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmadığı bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, bugün bazı medya organlarında yer alan "Soçi kriterine göre uçuşlara üçlü arama" başlıklı haberle ilgili açıklamaya gerek görüldüğü belirtildi.

Atatürk Havalimanı'nın güvenliğinin, uluslararası havacılık güvenliği standartlarına uygun olarak en ileri sistemlerle titiz şekilde sağlandığı vurgulanan açıklamada, "Şu an itibarıyla havalimanında herhangi bir ek güvenlik önlemine ihtiyaç duyulmamaktadır. Bu konuda alınan bir Güvenlik Komisyonu kararı da mevcut değildir." ifadesi kullanıldı.

DHMİ'den o iddiaya yalanlama geldi

Yorumlar

Jakku ~ 6 yıl önce
Tüm İtalya uçuşları için ilave güvenlik var mı yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000