18 Eylül 2020, Cuma 11:36:50

DHMİ'de yeni hava trafik kontrolörleri mezun oldu

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından 2019 yılında ataması yapılan 124 ve 125’inci dönem kursiyerleri temel eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazandı.
  • Neeyyy. Ne demek oncekilerden iyi egitim. Olmaz oyle sey
  • Hayirli ugurlu olsun
  • Dhminin üstün vasiflarla donatilmis fikren ve stratejik olarak hepsi usta bir beyin olan yeni atcolar demek mezun oldu.hayirli olsun.onceden olsa bmw 3.20 kredisine yazilirdiniz limana gelince ama artik malum piyasa biraz sıkıntılı 2. El 80 binde clio ile baslarsiniz takmayin kafaya ucuslar artinca kovid belasi gidince maaslariniz zamlanir
  • gelin modern köleler:)
  • 63 yeni mağaş adaledsizliyi
  • Eskiden yani. Gözümüzün feri gitti.
  • Tebrik ediyorum,aramiza hosgeldiniz.
  • Neden ATC'lerle ilgili sadece mezuniyetleri filan haber yapıyorsunuz ve asıl sorunlardan bahsetmiyorsunuz. Mesela neden Eurocontrol hava sahasına en fazla uçağı biz sokuyorken en ucuz hava sahası biziz ? (https://www.eurocontrol.int/ACE/ANSP-Factsheets/DHMI.pdf) Eurocontrol verilerine göre TR'deki bir ATC yıllık ortalama 1189 saat aktif board başında çalışıyor. DHMİ de ATC'lere saatlik 50€ ücret verdiğini beyan ederek bu parayı alıyor. Bu hesaba göre şu an bir ATC'nin aylık brüt maaşının yaklaşık 5bin € (45 bin tl) olması gerekiyor ama bu ücretin 1/4'ünü alabiliyorlar.Kaldı ki Avrupa'daki muadil trafik sayısına sahip ülkelerin 1/4'ü kadar ücret talep ederek bu kadar alıyor. Aradaki kısım ise tazminat haketmeyen gruplara "iş barışı" bahane edilerek dağıtılıyor. Ama kimse bundan bahsetmiyor ve ülkenin dövize bu kadar ihtiyacı olduğu zamanda bazı yöneticilerimizin "Benden fazla mı maaş alacaksın ?" egosuyla her yıl ülkeye girebilecek yaklaşık 400-500 milyon € girmiyor.
  • Bu mezun arkadaşlar torpil, hemşehricilik,partizancılık ile mi eğitime kabul edilip de kontrolör oldular acaba? Ne de olsa genel müdürleri torpille makam sahibi olanlardan.

Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından 2019 yılında ataması yapılan 124 ve 125’inci dönem kursiyerleri temel eğitimlerini tamamlayarak mezun olmaya hak kazandı. Türkiye’deki havalimanlarının Hava Trafik Kontrol (ATC) ünitelerinde çalışacak olan 63 yeni mezun ile birlikte DHMİ’de görev yapan hava trafik kontrolörü sayısı 1857’ye yükseldi.

Mezunlara diplomaları Genel Müdürlük Mavi Salonda yapılan törenle verildi.  Koronavirüs önlemleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirilen törene, DHMİ Havacılık Akademisindeki kursiyerler de video bağlantısıyla katıldı.

Törende konuşan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, diploma almaya hak kazanan mezunları tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

Mezunların DHMİ’de çok önemli bir vazife üstleneceğini söyleyen Keskin, onlara kendilerinden önce bu görevi ifa edenlerin tecrübelerinden istifade etmelerini tavsiye etti.

“Şu anda her gelen neslin bir öncekinden daha iyi eğitim almış olmasını hedefliyoruz, böyle umuyoruz. Muhakkak siz de sizden öncekilerden çok daha iyi eğitim aldınız. Burada başarılı bir şekilde tamamladığınız nazari eğitimleri, gittiğiniz meydanlardaki büyüklerinizin tecrübeleriyle bezeyin, onların deneyimlerinden muhakkak istifade edin.” ifadelerini kullanan Hüseyin Keskin, sözlerine şöyle devam etti: “Hepiniz bakıyorum pırıl pırılsınız, ekrandan da görüyorum, gayet bakımlısınız. Lütfen hep bu şekilde olun, kişisel bakımınıza dikkat edin. Hele şu pandemi döneminde maske, mesafe ve temizlik çok önemli, bu kurallara eksiksiz riayet edelim.”

Yeni hava trafik Kontrolörlerinden uyum içerisinde çalışmalarını isteyen Keskin, “Çok önemli bir görevi yerine getireceksiniz ve üzerinizde çok büyük bir sorumluluk taşıyacaksınız. Ben hepinizin bu sorumluğu yerine getireceğinden eminim. Aldığınız eğitimler ve sizden öncekilerin tecrübeleri sizlere kılavuzluk edecek. İnşallah dertsiz tasasız, kazasız belasız güzel bir şekilde görev yaparsınız. Tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum.  Allah muvaffakiyetler versin, ayağınıza taş değdirmesin." şeklinde konuştu.

KURSİYERLERİN DİPLOMA SEVİNCİ

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Dönem birincileri Fatih Görmüş ve Rabia Sarkmaz'a diplomaları YK Başkanımız ve Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin tarafından verildi.

Dönem ikincileri diplomalarını Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Karakan, üçüncüleri ise Genel Müdür Yardımcımız Erhan Ümit Ekinci'den aldılar.

Törende Havacılık Eğitimi Dairesi Başkanı Sinan Yıldız, Kurumsal İletişim Dairesi Başkanı Vahdet Nafiz Aksu ve Hava Seyrüsefer Daire Başkan Yardımcısı Rıdvan Cinkılıç da hazır bulundu.



DHMİ'de yeni hava trafik kontrolörleri mezun oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Atco ~ 4 yıl önce
Neeyyy. Ne demek oncekilerden iyi egitim. Olmaz oyle sey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirli olsun ~ 4 yıl önce
Hayirli ugurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 4 yıl önce
Dhminin üstün vasiflarla donatilmis fikren ve stratejik olarak hepsi usta bir beyin olan yeni atcolar demek mezun oldu.hayirli olsun.onceden olsa bmw 3.20 kredisine yazilirdiniz limana gelince ama artik malum piyasa biraz sıkıntılı 2. El 80 binde clio ile baslarsiniz takmayin kafaya ucuslar artinca kovid belasi gidince maaslariniz zamlanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
veysi ~ 4 yıl önce
gelin modern köleler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thmi arf ~ 4 yıl önce
63 yeni mağaş adaledsizliyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pırıl pırıldık evet. ~ 4 yıl önce
Eskiden yani. Gözümüzün feri gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proceed 2 ~ 4 yıl önce
Tebrik ediyorum,aramiza hosgeldiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ikarus ~ 4 yıl önce
Neden ATC'lerle ilgili sadece mezuniyetleri filan haber yapıyorsunuz ve asıl sorunlardan bahsetmiyorsunuz. Mesela neden Eurocontrol hava sahasına en fazla uçağı biz sokuyorken en ucuz hava sahası biziz ? (https://www.eurocontrol.int/ACE/ANSP-Factsheets/DHMI.pdf) Eurocontrol verilerine göre TR'deki bir ATC yıllık ortalama 1189 saat aktif board başında çalışıyor. DHMİ de ATC'lere saatlik 50€ ücret verdiğini beyan ederek bu parayı alıyor. Bu hesaba göre şu an bir ATC'nin aylık brüt maaşının yaklaşık 5bin € (45 bin tl) olması gerekiyor ama bu ücretin 1/4'ünü alabiliyorlar.Kaldı ki Avrupa'daki muadil trafik sayısına sahip ülkelerin 1/4'ü kadar ücret talep ederek bu kadar alıyor. Aradaki kısım ise tazminat haketmeyen gruplara "iş barışı" bahane edilerek dağıtılıyor. Ama kimse bundan bahsetmiyor ve ülkenin dövize bu kadar ihtiyacı olduğu zamanda bazı yöneticilerimizin "Benden fazla mı maaş alacaksın ?" egosuyla her yıl ülkeye girebilecek yaklaşık 400-500 milyon € girmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru söz ~ 4 yıl önce
ağzınıza sağlık, kitabın ortasından konuşmuşsunuz. Seri dislike'lere hazır olun :)
doğrucu davut ~ 4 yıl önce
helal olsun, çok güzel ifade etmişsiniz
Ariflere taş atan imansız ~ 4 yıl önce
Hep diyordunuz pilot maaslari soyle boyle, maaslar aynı olmalı diye... dileginiz yerine geldi iste kaptan maasi aliyorsunuz bir de hala 45bintldrn bahsediyorsunuz. Komik olmayi birakin
Paramı lazım koçum.. ~ 4 yıl önce
Sizi görünce aklıma Kemal Sunal’ın yav yazıktır be biriniz şu arkadaşa para versin repliği aklıma geliyor.
Balık baştan kokar ~ 4 yıl önce
Bu mezun arkadaşlar torpil, hemşehricilik,partizancılık ile mi eğitime kabul edilip de kontrolör oldular acaba? Ne de olsa genel müdürleri torpille makam sahibi olanlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neler cektik ~ 4 yıl önce
Bu egitime kabul edilmek icin hicbir torpil kabul gormez. Torpille gelen adamin zaten egitimi tamamlama gibi bir kapasitesi olamaz. Sadece tayin icin torpil donuyor. Turkiye nin hava trafigi emin ellerde iciniz rahat olsun.
Başka ~ 4 yıl önce
Tek gm mi asıl sinan başkanları var
Emre ~ 4 yıl önce
Dene kardeşim sen de gir. Bak bakayım torpille mi giriliyor. Yaşım tutmuyor dersin sen şimdi. Tut bir sevdiğin kardeşinin elinden, anlat mesleği, denesin, süreci hep beraber görün.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000