28 Kasım 2017, Salı 11:01:53

DHMİ yeni havalimanı için son sürat çalışıyor

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı Faz-1a Hava Sahası düzenlemelerinin gerçek operasyon ortamındaki muhtemel yansımalarına yönelik test çalışmalarının yapıldığını söyledi.
  • gereği düşünüldü.
  • Sayin genel müdürüm sadece dhmi için değil TÜRKİYE için büyük bir değerdir. Böyle bir yöneticiye layık olmak için bizler çok çalışmalıyız.
  • Bir kurum nitelikli personelini gözardı ediyor, eğitime ve bilişime hem de bir kuruş cebinden para çıkmadan harcama yapma imkanı varken yapmıyorsa, burada iyi niyetten söz edilemez. Her yıl binlerce euro boşa geri yollanıyor.
  • Evet işe gelince; yaz-kış ,yağmur-kar-çamur o kadar rakıma tırman istasyon istasyon dolan cihazları faal tut.Ancak diğer personelle aranız açılır diye hakkımızı verme.
  • Bu bayan geçenlerde Çukurova havalimanının olmayan inşaatını ziyaret edip tarla ortasında resim çekilip, inşaat hızla ilerliyor diye açıklama yaptı :) halbuki inşaat alanında köylü ürün ekmiş , 10 senedir durmuş bir inşaat
  • Funda hanımdan seyrüsefer olarak büyük beklentileriniz var. Ancak bunları ona aktaracak devamlı yanında olacak daire başkanı ve alt kadro şart. 15 20 senedir aynı kadro görevde. Vizyon, yenilikçi düşünce, kendini geliştirme, öncü olma, personelin sorunlarına eğilme hiç yok. Seminerlere, İngilizce eğitime ve daha birçok gerekli şeylere taş koyan bu kadroyla olmaz. Acilen seyrüsefer daire başkanlığı yapılanmaya gitmeli.
  • Funda hanım gayet başarılı, kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim.
  • Funda hanım sesimizi duyun. Airporthaber de bu rahatsızlıklara aracı olsun. Kontrolörler sizden haklarını bekliyor. Yaptığınız uygulamalarla kontrolörlerin gözünde antipatiniz gittikçe artıyor. Görüldüğü üzere tüm yorumlarda atc lerin size eleştirisi var. Reklam aracı olarak kullanmayın bizi. Hakkımızı verin
  • Her DHMI haberinde ATC personeli aynı şikayetleri yazıyor. Eskileri anlarım ama yeni girenlere biz sana 5 TL maaş vereceğiz diyip 1 TL mi veriyorlar ? Girerken bunları düşünmüyorlar mı ?
  • Dhmi ve sonsürat asla Yanyana gelmeyecek iki kelime bence

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı Faz-1a Hava Sahası düzenlemelerinin gerçek operasyon ortamındaki muhtemel yansımalarına yönelik test çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Ocak twitter üzerinden yapçığı açıklamada, "Bunun için Gerçek Zamanlı Hava Trafik Kontrol Simülasyonu (ATC-RTS) sisteminden yararlanıldı. " dedi.

Ocak konu ile ilgili şu mesajları verdi:

"Memnuniyet verici bir hızla ilerleyen İstanbul Yeni Havalimanı’nın hedeflenen açılış tarihinde tüm fonksiyonlarıyla hazır hale getirilmesi önem taşıyor. Bu bilinçle, inşaatın hızına uygun şekilde tüm hazırlıkları tamamlamak için ilgili kuruluşlarla koordineli şekilde çalışıyoruz. Hava sahası düzenlemeleri ve yeniden düzenlenen İstanbul hava sahasına kontrolörlerimizin intibakı, hazırlık çalışmalarının önemli bir aşamasını teşkil ediyor. Büyük ilerleme kaydettiğimiz bu hususlarda bilgi vermek istiyorum kıymetli takipçilerime. İstanbul’daki havalimanlarına (AHL,Sabiha Gökçen ve İstanbul Yeni Havalimanı) iniş kalkış yapacak uçaklara hava trafik
kontrol hizmetinin verildiği İstanbul hava sahası tamamen yenilenerek bu havalimanları için uyduya dayalı standart geliş/kalkış usullerinin taslakları hazırlandı.
Yeni Hava Sahası Tasarımına uygun şekilde, İstanbul Hava Sahasındaki mevcut sektör yapısına, ihtiyaç duyulan 7 ATC sektörü daha eklenmesi planlandı.
AHL Trafik Kontrolörlerinden bir Ekip oluşturularak, Genel Müdürlüğümüz gözetiminde hazırlanan taslak Hava Sahası Tasarımlarının ilk değerlendirilme aşaması tamamlandı. Bu değerlendirmelerde, milli imkânlarla geliştirilen atcTRsim kullanılarak test ve deneme çalışmaları yapıldı. Aynı zamanda, İstanbul Yeni Havalimanı Faz-1a Hava Sahası Düzenlemelerinin gerçek operasyon ortamındaki muhtemel yansımalarına yönelik test çalışmaları yapıldı. Bunun için gerçek Zamanlı Hava Trafik Kontrol Simülasyonu (ATC-RTS) sisteminden yararlanıldı. Eurocontrol ile Kuruluşumuz arasında 2017 Nisan ayında imzalanan anlaşma kapsamında, gerekli hazırlık süreci tamamlandı.Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrolörlerinin tamamı için Fransa’daki Eurocontrol Deney Merkezi’nde İstanbul Yeni Havalimanı ATC-RTS
Simülasyonları başlatıldı. 2017 Ekim -2018 Ocak ayı arasında planlanan toplam 8 hafta sürecek simülasyonlarda, Hava Trafik Kontrol Personelinin tamamen yenilenen Hava Sahasına adaptasyonu hedefleniyor. Dördüncü haftasına giren ve Uluslararası düzeyde ilgi gösterilen simülasyonlara, bugüne kadar Avrupa’daki muhtelif hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları tarafından ziyaretler düzenlendi."





DHMİ yeni havalimanı için son sürat çalışıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

oil ~ 6 yıl önce
gereği düşünüldü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 6 yıl önce
Sayin genel müdürüm sadece dhmi için değil TÜRKİYE için büyük bir değerdir. Böyle bir yöneticiye layık olmak için bizler çok çalışmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Smartco ~ 6 yıl önce
Bir kurum nitelikli personelini gözardı ediyor, eğitime ve bilişime hem de bir kuruş cebinden para çıkmadan harcama yapma imkanı varken yapmıyorsa, burada iyi niyetten söz edilemez. Her yıl binlerce euro boşa geri yollanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eln. ~ 6 yıl önce
Evet işe gelince; yaz-kış ,yağmur-kar-çamur o kadar rakıma tırman istasyon istasyon dolan cihazları faal tut.Ancak diğer personelle aranız açılır diye hakkımızı verme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güldüm ~ 6 yıl önce
Bu bayan geçenlerde Çukurova havalimanının olmayan inşaatını ziyaret edip tarla ortasında resim çekilip, inşaat hızla ilerliyor diye açıklama yaptı :) halbuki inşaat alanında köylü ürün ekmiş , 10 senedir durmuş bir inşaat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daire başkanları? ~ 6 yıl önce
Funda hanımdan seyrüsefer olarak büyük beklentileriniz var. Ancak bunları ona aktaracak devamlı yanında olacak daire başkanı ve alt kadro şart. 15 20 senedir aynı kadro görevde. Vizyon, yenilikçi düşünce, kendini geliştirme, öncü olma, personelin sorunlarına eğilme hiç yok. Seminerlere, İngilizce eğitime ve daha birçok gerekli şeylere taş koyan bu kadroyla olmaz. Acilen seyrüsefer daire başkanlığı yapılanmaya gitmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ATC ~ 6 yıl önce
Funda hanım gayet başarılı, kendisini tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahahaha ~ 6 yıl önce
Eğitim Daire Başkanlığı'daasın galiba.ATC iinde Funda Ocak'a methiyeler sıralayacak bir tek orası var.Hiç utanman aralnaman yok di mi ? Kendinize ne yüzle ATC ditorsunuz onu da anlamaıyorum.Eğitim ve gündüz mesaisine nasıl geildiği belli.Bizden daha akıllı veya becerikli olduğunuz için değil yani.
Atco ~ 6 yıl önce
Funda hanım sesimizi duyun. Airporthaber de bu rahatsızlıklara aracı olsun. Kontrolörler sizden haklarını bekliyor. Yaptığınız uygulamalarla kontrolörlerin gözünde antipatiniz gittikçe artıyor. Görüldüğü üzere tüm yorumlarda atc lerin size eleştirisi var. Reklam aracı olarak kullanmayın bizi. Hakkımızı verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 6 yıl önce
Her DHMI haberinde ATC personeli aynı şikayetleri yazıyor. Eskileri anlarım ama yeni girenlere biz sana 5 TL maaş vereceğiz diyip 1 TL mi veriyorlar ? Girerken bunları düşünmüyorlar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 6 yıl önce
Dhmi ve sonsürat asla Yanyana gelmeyecek iki kelime bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000