11 Kasım 2017, Cumartesi 10:00:21

DHMİ ekipleri kışa hazır

Atatürk Havalimanı’nda karla mücadele hazırlıkları başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Atatürk Havalimanı’nda çetin kış şartlarına karşı tüm önlemleri aldı. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.
  • Süper insanlar çok zeki çalışkan personelleri var. Teknik mükemmel is yapıyor
  • Volkanik taş kırması yerine kül deneyin. Köylerde işe yarıyor
  • Kar yağdığı zamanki manşet şimdiden belli .. Ve AHL kapandı :))
  • Espiri güzel de her sene aynı espiri yapılınca bayatlıyor işte . Başka espiriler bulsalar da gülsek biraz !
  • İnşallah fazla yagmaz,şutta iptallerden 3000 bagaj birikiyor ayıkla dur ,samanlıkta iğne arıyoruz ,karda en güzel şey legenle kayıcan
  • bırak bu işleri devlet su işleri
  • Atatürk havalimanı göz önünde ama diğer Havalimanındaki araçlar perişan durumda bakımsız ve eski araçlar bu iş için yetersiz.gereken takip yapılmalıdır...
  • Hayırdır kamyonlara kaçış rampasımı yapıyorsunuz kum tekniği ne hahahhaha
  • Hersene bu gazla kar sezonunu açıyoruz hayırlısı olsun kazasız ve az gecikmeli olmasını dilerim fakat yaşanacakları tahmin edebiliyorum ... Neden park pozisyonları için ayrıca temizlik ekibi kurulmuyor ? Uçakları indiyorlar peki bagajlar kargolar buzlu zeminde nasıl yüklenicek ? Insanlar guvenli bir şekilde nasıl çalışacaklar? bakalım neler göreceğiz :/
  • Geç kalınmış bu sene çok mu kar yağacak?

Atatürk Havalimanı’nda karla mücadele hazırlıkları başladı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ),  Atatürk Havalimanı’nda çetin kış şartlarına karşı tüm önlemleri aldı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’nda kış hazırlıklarını hızlandırdı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesinin 31 ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirileceğini bildirdi.

Vatandaşların kış aylarında rahat ve güvenli yolculuklarını sağlamak için hazırlıklarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Ocak, havalimanlarındaki kar mücadele hizmetlerinin 259 ileri teknoloji donanımlı özel maksatlı araçla gerçekleştirildiğini belirtti.

Ekim ayında alınan 10, uçak ve köprü altı kar mücadele aracı ile 15 kompakt tip kombine kar mücadele aracı ile araç parkının zenginleştirildiğini kaydeden Ocak, "Böylece kar mücadele hizmetlerinde kullanılan araç sayısı 284'e ulaştı. Bu kış, havalimanlarımızda kar mücadele hizmetleri bu konuda eğitimli ve deneyimli toplam 500 personel tarafından yürütülecek." ifadelerini kullandı.



“PERSONELİMİZ 7/24 GÖREVE HAZIR”

Funda Ocak, havalimanlarında bin 33 ton buz önleyici ile çözücü (de-icing) sıvı malzemesini karla mücadele hizmetlerinde kullanılmak üzere hazır durumda olduğunu, ihale edilen bin 500 ton de-icing sıvı malzemenin Aralık ayı içinde teslim alındıktan sonra havalimanlarına gönderileceğini aktararak, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en yoğun havalimanları arasında yer alan Atatürk Havalimanında etkili bir karla mücadele için şimdiden her türlü önlemi alıyoruz. Ekip ve ekipmanlar sayı olarak yeterli hale getirildi. Personelimiz, sürekli eğitim ve tatbikatlarla 7/24 göreve hazır durumda. Atatürk Havalimanında bu sezon kar mücadelesi 31 adet ileri teknoloji ürünü özel maksatlı araç ve 104 personelle gerçekleştirilecek. Ayrıca, bu sezon kullanılmak üzere 175 ton de-icing sıvı malzeme hazır durumda. Kış koşullarında seyahat edecek yolcularımızın can güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle her türlü önlemi titizlikle alıp, uyguluyoruz. Karla mücadeleyi, uluslararası emniyet kurallarına göre yürütüyoruz, bunun için tüm paydaş kuruluşlarla ortak hareket ediyoruz. Bu amaçla kurulmuş bulunan Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) karla mücadelenin koordinasyon içinde yürütülmesine büyük katkıda bulunuyor. DHMİ'nin başkanlık ettiği MADKOM, bildiğiniz gibi havayolu kuruluşları, yer hizmet kuruluşları ve meteoroloji müdürlüğü temsilcilerinden oluşuyor."

Ocak, kar yağışı öncesi paydaşların katılımıyla toplanan kurulun karla mücadelede kurumlar arası koordinasyonu sağladığını, ortak hareketi mümkün kıldığını belirterek, "Mücadele esnasında kriz merkezinde toplanan MADKOM, mücadelenin koordineli bir şekilde yönetilmesinde hayati rol oynuyor. Tüm paydaşların, bu sezon da iyi bir performans göstereceğine inancım tam. Eğitim, donanım, tecrübenin zirvesindeki DHMİ ekiplerine güveniyorum." değerlendirmesini yaptı.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA ÖZEL KUM TEKNİĞİ UYGULANACAK

Karla mücadele için her türlü imkanları kullanan DHMİ, ABD, Finlandiya ve İsveç gibi çetin kış şartlarının hakim olduğu ülkelerde inceleme yapmak üzere ekipleri gönderdi.

Atatürk Havalimanı’nda bu yıl ilk kez kırma taştan elde edilen köşeli kum tekniğinden faydalanılacak. Edinilen bilgiye göre, kırma taştan elde edilen 15 ton kum toplam 150 park pozisyonuna 100’er kilo olarak bırakılacak ve ihtiyaç halinde push-back araçlarının yola tutunmasına yardımcı olması için karlı zemine dökülecek.











DHMİ ekipleri kışa hazır

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Dhmi ~ 6 yıl önce
Süper insanlar çok zeki çalışkan personelleri var. Teknik mükemmel is yapıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kül ~ 6 yıl önce
Volkanik taş kırması yerine kül deneyin. Köylerde işe yarıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kar :) ~ 6 yıl önce
Kar yağdığı zamanki manşet şimdiden belli .. Ve AHL kapandı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel espiri ~ 6 yıl önce
Espiri güzel de her sene aynı espiri yapılınca bayatlıyor işte . Başka espiriler bulsalar da gülsek biraz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şuşhoglu kardeşi şut-oglu ~ 6 yıl önce
İnşallah fazla yagmaz,şutta iptallerden 3000 bagaj birikiyor ayıkla dur ,samanlıkta iğne arıyoruz ,karda en güzel şey legenle kayıcan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bb ~ 6 yıl önce
bırak bu işleri devlet su işleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ~ 6 yıl önce
Atatürk havalimanı göz önünde ama diğer Havalimanındaki araçlar perişan durumda bakımsız ve eski araçlar bu iş için yetersiz.gereken takip yapılmalıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Hayırdır kamyonlara kaçış rampasımı yapıyorsunuz kum tekniği ne hahahhaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
goodLuck ~ 6 yıl önce
Hersene bu gazla kar sezonunu açıyoruz hayırlısı olsun kazasız ve az gecikmeli olmasını dilerim fakat yaşanacakları tahmin edebiliyorum ... Neden park pozisyonları için ayrıca temizlik ekibi kurulmuyor ? Uçakları indiyorlar peki bagajlar kargolar buzlu zeminde nasıl yüklenicek ? Insanlar guvenli bir şekilde nasıl çalışacaklar? bakalım neler göreceğiz :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geç kaldınız ~ 6 yıl önce
Geç kalınmış bu sene çok mu kar yağacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000