02 Nisan 2018, Pazartesi 09:35:38

DHMİ dünya ile yarışacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Twitter'dan hava seurüsefer ve radar sistemleriyle ilgili devreye alınacak yenilikleri yapylaştı.
  • Elektrik ve arff,apron vs. Komiksiniz. Elektronik kraldır
  • DHMI ancak apronda follow me araçları ile yarışır.
  • Adalet istiyoruz !!
  • Gelişmiş ülkelerde kalifiye, yabancı dil bilen, her yıl çeşitli sınavlara ve sağlık muayenelerine girmek zorunda olan bir meslek grubunun bu kadar hor görülmesine rastlanmaz. Benim ağzımdan çıkacak bir harf hatası yüzlerce insanın hayatını riske atabilir. Kontrolörlerin yaşam standardının en az pilotlar kadar iyi olması elzemdir.
  • HAVALIMANI İŞLETMECİLERİNDEN VE HAVAYOLLARINDAN MİLYONLARCA GELİRİNİZ VAR DAHA ESENBOĞA NIN ILS KATEGORİSİNİ YENİ YÜKSELTECEKLERMİŞ. DAHA ISPARTA DAKİ TRAFİĞİ HALEN ANTALYA YÖNLENDİRİRKEN UÇAK KEÇİBORLU DA DAĞA ÇARPARKEN SİZ DAHA ÇOOK EKMEK YERSİNİZ HAVALİMANLARINDAN ÇOOK.
  • Avrupada ve ABD Htta Kanada vb. Gürültü kontrol kulesi var hava trafik kontrol gibi havalimanı gelirlerinin %20 si buradan sağlanıyor ve en az 50 kişi bu alanda bilim adamı ile çalışıyor bizdede havacılık ve çevre en iyi hale getirmeliyiz. Sağlıklı havacılık ve sürdürülebilirligin devamlılık için bu şart hayırlısı umutluyuz
  • Once esb’de gnd ile dlv frekanslarını ayırabilseniz
  • Konu SEYRÜSEFER ama gevezeler yine aynı ARFF ve 3 ayda 1 torpak ölçüyoruz diyerek yüksek enroute isteyen Elektrig ciler. Toprak doyursun gözünüzü emi
  • İtalyanlardan alınan Smart Com & Radar sistemleri (Terminal hava radar doppler) uyumlu olduğunu biliyoruz.Ancak herne hal ise zamanında alınıp monte edilememiş.Trafik kontrolörlerine ek iş çıkmasın diye olsa gerek ! Terminal doppler sistemleri şu anda her şehirde mevcut.Devlet meteoroloji işleriyle bir protokola bakar! Kaldıki arkadaşım Radar skobuna Direk uyumlu Wx hava radarıda olsun diyor.Neden olmasın nasıl olsa havacılıkta çağ atladık !!! Türkiye bu sistem varmı diyenlerede cevabım var.Sadece Adana MTma( askeri app. radar )içinde Çiğli ve Şakirpaşa bu hizmeti sağlıyor.Oda malum ABD askeri uçakları için (S.O.P ) gereği Uçuş emniyet( Flıght Safety )Faktörü açısından şart...
  • Ariff seni esefle kınıyoruz. Dalga geçme artık bizimle. Tüm gün çay içip, mangal yapıyoruz. Engilizce falan bilmiyoruz ama adalet arıyoruz. Kuleciler çoookk maaş alıyor çookk.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, Twitter'dan hava seurüsefer ve radar sistemleriyle ilgili devreye alınacak yenilikleri yapylaştı.

Ocak'ın açıklamaları:

Kuruluş olarak hava trafik yönetimi faaliyetleri için hayati önem taşıyan haberleşme, seyrüsefer ve radar sistemlerinin modernizasyonunda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Bu sayede DHMİ elektronik altyapıda dünya ile yarışacak, hatta birçok ülkeye örnek olacak seviyeye ulaştı.

Bu alanda yoğun bir şekilde devam eden veya yıl içinde başlayacak olan çalışmalar hakkında bilgi sunmak istiyorum kıymetli takipçilerime.

HABERLEŞME SİSTEMLERİ

7 ATC (Hava Trafik Kontrol) merkezinde montajları devam eden VCS (Ses Haberleşme Sistemi) ve VRS (Ses Kayıt Sistemi) sistemleri hizmete verilecek. Uçuş planları, notamlar, vb bilgilerin iletildiği Havacılık Haberleşmesinin temel ağı olan AFTN/CIDIN/AMHS sistemi yenilenecek.

Balıkesir Koca seyit, Ordu Giresun, Van ve Sivas Havalimanlarında montajı tamamlanan,  pilotlara havalimanına ait meteoroloji ve bazı bilgilerin otomatik yayınını yapan ATIS sistemleri devreye alınacak.

Pilot/Kontrolör haberleşmesinde kullanılan analog telsizlerin VoIP tabanlı sayısal telsizler ile değiştirilmesine devam edilecek.

HAVA SEYRÜSEFER SİSTEMLERİ

Zonguldak Çaycuma Havalimanı 36 pisti için alternatif çözüm olarak geliştirilen offset ILS tesis edilecek.

Ankara Esenboğa Havalimanı 03L pisti ILS kategorisi yükseltilmesi için Localizer cihazı yenilenecek.

RADAR VE HAVA TRAFİK KONTROL SİSTEMLERİ

Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı Hava Trafik Kontrol Hizmetlerinin, Ankara Esenboğa Havalimanından sağlanması amacıyla Uzak Kule Sistemi alımı yapılacak.

Dalaman Havalimanına bir adet seçici sorgulama yapan Mode-S tipinde SSR radar sistemi kurulacak.

Belli başlı Havalimanlarına, hava trafik yönetiminde hız etkinlik ve daha fazla kapasite sağlayan AMAN-DMAN/EFS/DCL  (kalkış ve geliş sıralama, elektronik uçuş stripi, kalkış kleransı)  sistemlerinin kazandırılması için çalışmalara devam edilecek.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI

İstanbul Yeni Havalimanına 2018 yılı içinde D-ATIS, VCS (Ses Haberleşme Sistemi),VRS (Ses Kayıt Sistemi), A-SMGCS (Yüzey Hareket Radarı), PSR/Mode S SSR radar sistemleri ile 4 adet ILS/DME ve 2 adet DVOR/DME tesis edilecek.

İstanbul Yeni Havalimanı Yaklaşma Kontrol Hizmetlerinin sağlanması amacıyla, mevcut hava trafik kontrol sistemlerinde yazılım güncellemeleri ve donanım ilaveleri yapılacak.

İstanbul Atatürk Havalimanı Yaklaşma Kontrol Ünitesinde kullanılan AMAN (Geliş Yöneticisi) Sistemi, İstanbul Yeni Havalimanını da kapsayacak şekilde yeniden genişletilecek.








DHMİ dünya ile yarışacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Elektronik ~ 6 yıl önce
Elektrik ve arff,apron vs. Komiksiniz. Elektronik kraldır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarış ~ 6 yıl önce
DHMI ancak apronda follow me araçları ile yarışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Addicted ARFF ~ 6 yıl önce
Adalet istiyoruz !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nitelik ~ 6 yıl önce
Gelişmiş ülkelerde kalifiye, yabancı dil bilen, her yıl çeşitli sınavlara ve sağlık muayenelerine girmek zorunda olan bir meslek grubunun bu kadar hor görülmesine rastlanmaz. Benim ağzımdan çıkacak bir harf hatası yüzlerce insanın hayatını riske atabilir. Kontrolörlerin yaşam standardının en az pilotlar kadar iyi olması elzemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 6 yıl önce
HAVALIMANI İŞLETMECİLERİNDEN VE HAVAYOLLARINDAN MİLYONLARCA GELİRİNİZ VAR DAHA ESENBOĞA NIN ILS KATEGORİSİNİ YENİ YÜKSELTECEKLERMİŞ. DAHA ISPARTA DAKİ TRAFİĞİ HALEN ANTALYA YÖNLENDİRİRKEN UÇAK KEÇİBORLU DA DAĞA ÇARPARKEN SİZ DAHA ÇOOK EKMEK YERSİNİZ HAVALİMANLARINDAN ÇOOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa ~ 6 yıl önce
Avrupada ve ABD Htta Kanada vb. Gürültü kontrol kulesi var hava trafik kontrol gibi havalimanı gelirlerinin %20 si buradan sağlanıyor ve en az 50 kişi bu alanda bilim adamı ile çalışıyor bizdede havacılık ve çevre en iyi hale getirmeliyiz. Sağlıklı havacılık ve sürdürülebilirligin devamlılık için bu şart hayırlısı umutluyuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb ~ 6 yıl önce
Once esb’de gnd ile dlv frekanslarını ayırabilseniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya SABIR ~ 6 yıl önce
Konu SEYRÜSEFER ama gevezeler yine aynı ARFF ve 3 ayda 1 torpak ölçüyoruz diyerek yüksek enroute isteyen Elektrig ciler. Toprak doyursun gözünüzü emi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
WX / TDR ~ 6 yıl önce
İtalyanlardan alınan Smart Com & Radar sistemleri (Terminal hava radar doppler) uyumlu olduğunu biliyoruz.Ancak herne hal ise zamanında alınıp monte edilememiş.Trafik kontrolörlerine ek iş çıkmasın diye olsa gerek ! Terminal doppler sistemleri şu anda her şehirde mevcut.Devlet meteoroloji işleriyle bir protokola bakar! Kaldıki arkadaşım Radar skobuna Direk uyumlu Wx hava radarıda olsun diyor.Neden olmasın nasıl olsa havacılıkta çağ atladık !!! Türkiye bu sistem varmı diyenlerede cevabım var.Sadece Adana MTma( askeri app. radar )içinde Çiğli ve Şakirpaşa bu hizmeti sağlıyor.Oda malum ABD askeri uçakları için (S.O.P ) gereği Uçuş emniyet( Flıght Safety )Faktörü açısından şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ARFF ~ 6 yıl önce
Ariff seni esefle kınıyoruz. Dalga geçme artık bizimle. Tüm gün çay içip, mangal yapıyoruz. Engilizce falan bilmiyoruz ama adalet arıyoruz. Kuleciler çoookk maaş alıyor çookk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ariff ~ 6 yıl önce
bak dün helal havayolu istanbul'a divert etmiş neden die hiç düşünmedim mi? işte bunlar hep elitlik vesselam.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000