20 Mayıs 2022, Cuma 09:53:58

DHMİ 89'uncu yaşını kutluyor

Türk Hava Yolları'nın ikiz kardeşi olarak da bilinen Devlet Hava Meydanları İşletmesi 89 yıl önce bugün faaliyetlerine başladı.
  • Hey gidi benim eski dostum hüseyin. Okul sıralarında da hırslı olduğun belliydi bak şimdi ne makamlara gelmişsin. İnşallah koltuk seni bozmaz diyeyim kimsenin teknesinde kürekçi olma eski dostum.
  • Hüseyin kardeş, seni bakan yapmayacaklar istihbarat sağlam.
  • Başarı destanı, fedakârca çalışmalar, fedakârca gayretler.

Türk Hava Yolları'nın ikiz kardeşi olarak da bilinen Devlet Hava Meydanları İşletmesi 89 yıl önce bugün faaliyetlerine başladı.

Türkiye sınırları içindeki havalimanlarının işletilmesi ve Türk hava sahasındaki trafiğin düzenlenmesi ve denetimiyle görevli kamu iktisadi kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren kurum işletmesindeki 50’den fazla havalimanı ile Türk havacılığına hizmet veriyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin 89'uncu kuruluş yıl dönümü nedeniyle DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin şu mesajı yayınladı:

"Kıymetli mesai arkadaşlarım,

Tüm dünyanın imrenerek takip ettiği büyük proje ve eserler gerçekleştiren bir kuruluş olmanın haklı gururuyla; bugün, DHMİ’nin 89. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Kuruluşumuz, insan ömrü için uzun, devlet ve kuruluşlar için kısa sayılabilecek bu süreye birbirinden değerli proje ve yatırımları sığdırma başarısını gösterdi. Özellikle son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşsiz vizyonundan aldığımız güç ve Bakanlığımızın önderliğinde hayata geçirdiğimiz sivil havacılığa çağ atlatan yatırım ve hizmetlerle Türkiye,  küresel havacılığın merkezi haline gelmiş bulunuyor.

Başta İstanbul Havalimanı olmak üzere ülkenin bütünsel kalkınmasının parlak sembolleri haline gelen; halkımızın hayatını kolaylaştıran, refahını artıran büyük eserlere yenilerini ekleyerek geleceğe yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürüyoruz.  Yurdu ağ gibi saran modern, yolcu ve çevre dostu havalimanlarımızı misafirlerimizin rahat seyahatlerine uygun yaşam alanları haline getirmenin bahtiyarlığı içindeyiz. Temel görevlerimizden biri olan hava seyrüsefer hizmetlerinde de ileri teknolojik altyapı ve yetişmiş insan gücümüzle dünyaya örnek olacak bir düzeydeyiz.

Yolcu ve çevre dostu projelerimizi geliştirirken dijital dönüşüme ve mobiliteye verdiğimiz önem doğrultusunda hayata geçirdiğimiz, misafirlerimize dijital çözümler ve çeşitli kolaylıklar sunan yenilikçi uygulamalarımıza her geçen gün bir yenisini ekliyoruz. Geliştirdiğimiz teknoloji temelli projelerimiz aldığı ödüller ve kullanıcıların gösterdiği yoğun ilgiyle taçlandırılıyor.

Bunların yanısıra yaklaşık 1 milyon km2’lik Türk Hava Sahasını ve ülkemizi ağ gibi saran, ileri teknoloji ile donatılmış havalimanlarını üstün bir başarıyla yönetiyoruz. Bunu yaparken DHMİ olarak millî ve yerli projeleri önemsiyor ve tüm çalışmalarımızda bu düsturla hareket ediyoruz. Teknolojiyi yakından takip eden kuruluşumuzun gerek iş birlikleri gerekse kendi imkânlarıyla geliştirdiği hava seyrüsefer sistem ve donanımları havacılık sektörünce büyük bir ilgiyle takip ediliyor.

Yönetim anlayışımızın temelinde “Sürdürülebilir Çevre, Sürdürülebilir Havacılık” ilkesi yer alıyor. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz projelerde ve mevcut havalimanlarımızda öncelikli prensiplerimiz arasında çevreye duyarlılık bulunuyor.

Son yıllarda ülkemize kazandırılan dünyadaki emsallerinden çok daha mükemmel havalimanlarımız,  DHMİ'nin aynı zamanda ülkenin en iddialı yatırımcı kuruluşları arasında yer aldığını gösteriyor.

Kıymetli mesai arkadaşlarım,

Kuruluş yıl dönümümüz vesilesiyle kısaca özetlemeye çalıştığım genel hizmet vizyonumuzun yanı sıra pandemi sürecinin zor koşullarına rağmen imza atılan önemli başarılara işaret etmek isterim.

Kuruluşumuzun tüm birimlerinin gayreti ile ekip dayanışması içinde yürütülen bir süreç olan Antalya Havalimanı’nın kapasite artırımı ve kiralama ihalesi, gurur duyduğumuz büyük bir başarıdır.

Hizmet verdiği yolcu sayısı açısından dünyanın en hızlı büyüyen bölgesel turistik havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı’nın kapasitesinin artırılması ve geliştirilmesi amacıyla, 2027 yılı sonrası 25 yılın işletme ihalesine çıkıldı. İhale açık, şeffaf, uluslararası firmaların ve birden fazla yüklenicinin katıldığı bir süreçti. İhale sonucunda işi alan yüklenici KDV dahil 8 milyar 555 milyon euro kira ödemesini garanti etti, 765 milyon euro yatırım da yine yüklenici tarafından gerçekleştirilecek.

Milletimizin takdirle alkışladığı ihale sonrasında kira bedelinin % 25’i olan 1 milyar 812 milyon 500 bin euro + KDV kira ödemesi peşin alınarak devletimizin kasasına girdi.

Yabancı yatırımcıların ülkemize olan güveninin eseri olan bu ihale sadece rekor bedeli ile değil,  herhangi bir devlet garantisi veya  taahhüdü verilmeden bu bedelin daha işletme süreci başlamadan 5,5 yıl erken tahsil edilmesiyle de tarihe geçmiş oldu.

Kurum hesaplarında avantajlı bir şekilde değerlendirilen bu miktar, sürekli artan bir gelir olarak dev proje ve yatırımlarımızın finansmanında kullanılacak.

Kuruluşumuza ve ülkemize pek çok açıdan kazanç sağlayacak olan bu proje sayesinde Antalya Havalimanı, devletin kasasından tek kuruş çıkmadan yenilenecek,  küresel marka haline gelen DHMİ, havacılığımız ve ülkemizin gelecek vizyonunun sembolü olacak.

Mevcut başarılarla yetinmeyip, yeni proje ve yatırımları hız kesmeden sürdürmeye azim ve kararlılıkla devam ediyoruz. Bu önemli yatırımlardan biri olan yıllık yolcu kapasitesini 2,5 milyondan 6 milyon yolcuya çıkardığımız Gaziantep Havalimanı Yeni Terminal Binamızı gazi şehrimize kazandırdık.

Bunun yanında Tokat'ın gelecekteki hayallerinin sembolü Tokat Havalimanımızı hizmete açtık.

Deniz doldurularak inşa edilen dünyanın beşinci, Türkiye'nin ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanımızı Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlandırdığı muhteşem bir törenle halkımızın hizmetine sunduk.

Geçtiğimiz yıllarda temelleri atılan Malatya ve Kayseri Havalimanları yeni terminal binalarının çalışmaları süratle devam ediyor. Bölgeyi yeni bir havacılık merkezi haline getirecek Çukurova Havalimanı’nda da alt ve üst yapı inşaat çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Her koşulda görevlerini büyük bir duyarlılık ve titizlikle yerine getirme kültürüne sahip kıymetli mesai arkadaşlarımın tüm dünyayı etkileyen çetin Koronavirüs (Covid-19) salgını koşullarında yazdıkları başarı destanına değinmeden geçemeyeceğim. Bu süreçte Bakanlığımızın öncülüğünde kuruluşumuz tarafından hayata geçirilen yenilikçi uygulamalar sayesinde Türk havacılığı başarılı bir sınav verdi. Aldığımız önlemler ve personelimizin fedakârca çalışmaları ile süreç çok etkin bir şekilde yönetildi. Dünya havacılık otoritelerinin raporlarına da yansıyan bu başarı, milletçe göğsümüzü kabarttı.  Salgınının etkilerinin azalmasıyla birlikte havacılığımız eski ihtişamlı günlerine dönmüş durumda.

Değerli arkadaşlarım,

Milletimizin takdir ve alkışıyla ödüllendirilen, dünyanın imrendiği büyük eser ve parlak başarıları hep beraber, ekip çalışmasıyla, ortak akılla, personelimizin fedakârca gayretleriyle elde ettiğimizin altını çizmek istiyorum.

Dünyanın zirvesine taşıdığımız sivil havacılığımızı daha da geliştirmek için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Başarılarımızla gururlanacak fakat asla bununla yetinmeyeceğiz. Yenilikçi ve teknoloji temelli uygulamalarımızla, yolcu odaklı ve çevreye duyarlı yönetim anlayışımızla yeni proje ve eserler inşa edecek, daima yükselme çabası içinde olacağız.

Bu düşüncelerle, kıymetli mesai arkadaşlarımın ve ortak geçmişe sahip olduğumuz Türk Hava Yolları A.O. çalışanlarının 89. kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum.

En verimli çağlarını kurumlarına seve seve armağan ederek DHMİ’yi zirveye taşıyan saygıdeğer emeklilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

Başarı ve hizmetle dolu nice yıllara…

DHMİ Çalışıyor, Türkiye Uçuyor!

Hüseyin KESKİN
DHMİ Yönetim Kurulu Başkanı
ve Genel Müdürü"

DHMİ 89'uncu yaşını kutluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Nasihat ~ 2 yıl önce
Hey gidi benim eski dostum hüseyin. Okul sıralarında da hırslı olduğun belliydi bak şimdi ne makamlara gelmişsin. İnşallah koltuk seni bozmaz diyeyim kimsenin teknesinde kürekçi olma eski dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslan ~ 2 yıl önce
Hüseyin kardeş, seni bakan yapmayacaklar istihbarat sağlam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tr ~ 2 yıl önce
Ikiz kardes tgs ve kendi calisanlarina pas bilet hakki verdi..diger kardesin uvey evlatlarinda verilse olmazmi sayin genel mudur
Bademsiz ~ 2 yıl önce
Yine odasına kapanmış kendileri, ne çok seviyormuş makamını vay arkadaş. Ye kürküm ye.
Aslan ~ 2 yıl önce
2023 de thy da bagaj işçisi bile yapmazlar
.net ~ 2 yıl önce
Yakında görevden alınıyor karar net. Atatürk Havalimanı muhabbetinden dolayı bekletiyorlarmış. Kurumun içinden gelmeyen birini o makama getirdiklerinden pişman olunduğuna dair sarayda konuşma yapılmış. Acaba ne işler oldu ki sana karşı senin mahallen bile kazan kaldırdı. Güle güle sn. keskin, senin o makama getirenler dahi seni artık koruyamıyor veya korumak istemiyor.
Işık yılı ~ 2 yıl önce
Başarı destanı, fedakârca çalışmalar, fedakârca gayretler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000