11 Mayıs 2019, Cumartesi 10:42:14

DHMİ 112 hava trafik kontrolörü alacak

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla yeni bir duyuru yayımlandı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesine personel alımı yapılacağı açıklandı. İşte DHMİ personel alımı şartları...
  • yanlış bilgi verme insanlara o dediğin sadece yeni havalimanı için hızlandırılmış kurstu. yok öyle 3 kuruşa 5 köfte herkes aynı sürede eğitim alacak
  • Bölünme olsa da seyrüsefer dışındaki birimlerin maaşlarının düşeceğine ihtimal vermiyorum. Bu ekonomik krizde kimse böyle bir vebale giremez. Hava Trafik Kontrolörü arkadaşların da bu şekilde bir düzenlemeyi onaylayacağını sanmam.
  • 112 yeni ar tist !
  • Daha yeni alım olmadı mı bu arkadaşları kim egitcek?
  • Linkte verilen bilgilere göre ÖSYM yabancı dil sınavından 'C' notu almak başvuru için yeterli görülüyor. Bu da yine ÖSYM sitesindeki bilgilere göre TOEFL iBT 70 ve IELTS 6'ya tekabül etmekte. Ortalamanın da altında bir puan. Herkes biliyor ki halihazırda İngilizce konusunda çok ciddi bir sıkıntı zaten var. En azından yeni alınan personel biraz daha iyi bilenlerden seçilemez miydi?
  • En ballı dönem 20000 TL seneye drop tehlikesi de yok. Nasılsa ayrilcak kurum.
  • Ben bu meslekteki arkadaşların hepsinin çalışkan olduğunu düşünüyorum. Türkiye' de herkes bu arkadaşlar kadar görev bilincinde olsa işler daha güzel gelişir. Avrupa'da gerekli değeri gerek maddi gerekse statü gerekse sosyal açıdan gören bu meslek grubu ülkemizdeki yanlış kamusal bürokrasiden dolayı kendi kurumundaki çalışma arkadaşları tarafından bile saygı duyulmayacak şekilde rencide edilebiliyor. Bu meslekte çalışan 23 ünden 64 yaşına kadar herkes kendi zamanında çok çalışmış, emek harcamış, risk almış ve sorumluluk içinde çalışmıştır. Taşın altına elini sokmuştur. Her gün havacılığın gelişimine katkı sunmuşlardır. Yeni gelecek genç arkadaşlarda aynı şekilde çok saygın bir mesleğe adım atacaklar hepsine başarılar diliyorum.İnşallah onlar daha seviyeli, daha iyi şartlarda her mesleğin kutsal ve bir değeri olduğuna inanan insanların olduğu bir kurumda çalışabilirler.
  • az paraya çalışan işçiler namı değer harranlılar!
  • 112 den alsın işte
  • Okul mezunlarına bu haksızlığı yapanları Allah bildiği gibi yapsın. Bu devran illaki bir gün döner. O zaman bu vicdansızlar ne yapacak bakalım. Para için bu mesleği seçen insanları memleketin en güzel yerlerine; bu mesleği yapabilmek için 5 yıl okuyan emek veren bu mesleği seven insanları ise her sene sistematik olarak en ücra köşelere. Bu yapılan haksızlığa susanlara da ayrıca yazık. Yaptığınız bu sistematik haksızlık elbet bir gün bir yerlerden çıkacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında görevlendirmek üzere 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımı yapacağını açıkladı.

KPSS PUAN ŞARTI

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı puanlarının geçerli olacağı açıklandı ve kadrolara göre puan talepleri şu şekilde;

Asistan Hava Trafik Kontrolörü alımına başvuru yapacak adayların KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alımın başvuru yapacak adayların ise KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olması zorunlu.

DHMİ PERSONEL ALIMI GENEL ŞARTLARI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımında başvuru yapacakların haiz olması gereken genel şartları şu şekilde açıkladı;

1- T.C. vatandaşı olmak.
2- Kamu haklarından mahrum sayılmamak.
3- 18 yaşını doldurmuş olmak.
4- Askerlikle alakalı olmamak, askerlik çağına gelmiş ise askerlik görevini yapmış ya da tecilli ile yedek sınıfa geçmiş olmak.
5- Affa uğramış olsa bile hiçbir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak.
6- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak.
7- Talep edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı notunu almış olmak.

DHMİ PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü personel alımına başvurular 13 Mayıs 2019 tarihinde başlayacak ve 30 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek.

İLANLA İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

DHMİ 112 hava trafik kontrolörü alacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

dipsiz kuyu ~ 5 yıl önce
yanlış bilgi verme insanlara o dediğin sadece yeni havalimanı için hızlandırılmış kurstu. yok öyle 3 kuruşa 5 köfte herkes aynı sürede eğitim alacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış bilgimi? ~ 5 yıl önce
Bu sene eğitim alan arkadaşlara sorun bakalım. 4 senedir devam ediyor bu uygulama kurum bundan sonra da böyle olacak diyor zaten.İlanda yazmıyorlar bilmek hakları.
Memur ~ 5 yıl önce
Bölünme olsa da seyrüsefer dışındaki birimlerin maaşlarının düşeceğine ihtimal vermiyorum. Bu ekonomik krizde kimse böyle bir vebale giremez. Hava Trafik Kontrolörü arkadaşların da bu şekilde bir düzenlemeyi onaylayacağını sanmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arfef ~ 5 yıl önce
112 yeni ar tist !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zewim ~ 5 yıl önce
Daha yeni alım olmadı mı bu arkadaşları kim egitcek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hllsprdvm ~ 5 yıl önce
Linkte verilen bilgilere göre ÖSYM yabancı dil sınavından 'C' notu almak başvuru için yeterli görülüyor. Bu da yine ÖSYM sitesindeki bilgilere göre TOEFL iBT 70 ve IELTS 6'ya tekabül etmekte. Ortalamanın da altında bir puan. Herkes biliyor ki halihazırda İngilizce konusunda çok ciddi bir sıkıntı zaten var. En azından yeni alınan personel biraz daha iyi bilenlerden seçilemez miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocalar ~ 5 yıl önce
Bile İngilizce bilmiyor ne egitimi
assgggjjkk ~ 5 yıl önce
Çok haklısın ayrı mesele de.THY ayda 60 bin ödediği pilotlardan kaç puan istiyor ondan var mı haberin??
Ohhhh ~ 5 yıl önce
En ballı dönem 20000 TL seneye drop tehlikesi de yok. Nasılsa ayrilcak kurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye'nin geleceği olacaklar... ~ 5 yıl önce
Ben bu meslekteki arkadaşların hepsinin çalışkan olduğunu düşünüyorum. Türkiye' de herkes bu arkadaşlar kadar görev bilincinde olsa işler daha güzel gelişir. Avrupa'da gerekli değeri gerek maddi gerekse statü gerekse sosyal açıdan gören bu meslek grubu ülkemizdeki yanlış kamusal bürokrasiden dolayı kendi kurumundaki çalışma arkadaşları tarafından bile saygı duyulmayacak şekilde rencide edilebiliyor. Bu meslekte çalışan 23 ünden 64 yaşına kadar herkes kendi zamanında çok çalışmış, emek harcamış, risk almış ve sorumluluk içinde çalışmıştır. Taşın altına elini sokmuştur. Her gün havacılığın gelişimine katkı sunmuşlardır. Yeni gelecek genç arkadaşlarda aynı şekilde çok saygın bir mesleğe adım atacaklar hepsine başarılar diliyorum.İnşallah onlar daha seviyeli, daha iyi şartlarda her mesleğin kutsal ve bir değeri olduğuna inanan insanların olduğu bir kurumda çalışabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 5 yıl önce
az paraya çalışan işçiler namı değer harranlılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
12000 TL ~ 5 yıl önce
Az bulanlar üniversite mezunu kpss 70 YDS 70 . Doktorlar duymasın
ırgat ~ 5 yıl önce
12000 diyen vatandaş avrupada bu işin karşılığı 12 bin Euro. artı bu bahsettiğin puanlar taban puanlar 90 dan aşağı giren olmaz bu kuruma memurlar dahil.ne alakası var doktorla mühendisle alınan riske strese bak sen
Hava Trafikcilerin ~ 5 yıl önce
Kaç puanla girdiği belli dostum sen kandırma ilk sene 80 e düşer sonra başvuru sayısı dolmadığından 70 e düşer kpss puanları. Kendinizi başka şekilde övün ordan ekmek çıkmaz size.
bi sallama ya ~ 5 yıl önce
yapma ya bu maaşla böyle bir iş olacak kontenjan dolmayacak öyle mi? o yüzden mi yüksekovada bile 90 puanlı elektronik mühendisleri kontrolör şu anda. 70-80 puanları rüyanda görürsün o eskidendi
Maaşınız ~ 5 yıl önce
İyiymiş demekki kesin ağlamayı artık Avrupa'ya gidin burdakini begenmiosaniz lisansınız var. Tabi alırlarsa
112 ~ 5 yıl önce
112 den alsın işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dreamliner ~ 5 yıl önce
Okul mezunlarına bu haksızlığı yapanları Allah bildiği gibi yapsın. Bu devran illaki bir gün döner. O zaman bu vicdansızlar ne yapacak bakalım. Para için bu mesleği seçen insanları memleketin en güzel yerlerine; bu mesleği yapabilmek için 5 yıl okuyan emek veren bu mesleği seven insanları ise her sene sistematik olarak en ücra köşelere. Bu yapılan haksızlığa susanlara da ayrıca yazık. Yaptığınız bu sistematik haksızlık elbet bir gün bir yerlerden çıkacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A350 ~ 5 yıl önce
para için dediğin adamlar 90 ve üzeri puanla giriyor sizler daha 70 puan alamıyorsunuz diliniz yetersiz. bence çok fazla girme bu toplara mahcup olursun ne olduğunuzu sektör çok iyi biliyor
Alaylı Okullu ~ 5 yıl önce
Yorulmadınız. 1. Okula girenler alaylı gelenlerden daha düşük puanla üniversiteye girmiş oluyor. Kalite daha düşük, okul mezunları arasında başarılı üç beş adam dışında kayda değer kimse mevcut değil. 2. Alaylıların önemli kısmı akademide eleniyor, son on yılda girenlerin %78i mezun olabilmiş. Bu THY’nin pilot okulundan daha yüksek bir rakam... 3. Okullu vatandaş tıpkı senin gibi kendini trafik camiasının sahibi olarak görüyor ama kalite bakımından görev almayı hakettiğiniz yer tektük trafiği olan doğu meydanları... Şunu kabul edin artık; olay haksızlık değil, kabiliyet meselesi... 4. DHMİ’nin alaylı olarak aldığı kişileri soktuğu Feast sınavına deneme diye sokulan 2014-2015 ve 2016 mezunlarının hiçbirinin (5 yıllık eğitime rağmen) sınavı geçemediğini, en yüksek alan kişinin 431 puan aldığını biliyoruz. Yani normal yolla başvursanız kursa katılmaya bile hakkınız yok. Bu iş okulda olmaz, ilgili bölüm derhal kapatılmalı yahut okul mezunları Feast sınavına sokulmalıdır...
eytisi ~ 5 yıl önce
Tamam açılan meydanlar bakımından okul mezunları mağduriyet yaşıyor da, lakin kurstan mezun olanlar para için yapıyor, okul mezunları meslek aşkından bu işe giriyor demek biraz saçmalık ve haksızlık değil mi? Siz babanızın hayrına mı yapıyorsunuz bu işi?
Yaw Sallamayın ~ 5 yıl önce
KPSS 70 e düşer sınavlarda her sene. Feast dediğin şeyde akademide hiçbir geçerliliği yoktur. Feast 1.sini elediler bu sene otdü ya da boğaziçi mezunu.
Alayli okulluya ~ 5 yıl önce
Gec oldu biraz ama cahilliğinize katlanamadim okudugumda. Oncelikle kursiyerlerin universitelerine daha yuksek puanlarla girdiginden bahsetmişşin. Halbuki okullu adamin 300 350 kisi icinden 4 ayri sinavdan geçip ilk 15 e girerek bolume girdiginden haberin bile yok. Bu bolumu okuyan arkadaslar kayit yaptirdigi tarihten itibaren bu meslek icin hazirlanirlarken kursiyerlerin cogu okullarindan mezun oldugunda is bulamayip ya da maasini begenmeyip haa hazir ingilizcem var deneyelim diye basvuruyolar. Feast sinavina gelince son yonetmelik degisimine kadar asistanlar icin feast onemsiz bir sinavdi puan baraji yoktu açılan yerleri göz önüne aldiginizda da agri van siirt arasinda cok bir fark goremedikleri için sinava kimse asilmiyordu. Yani yine cahilliginizden olacakki 8 temmuz 2018 tarihinde yayinlanan yonetmelige gore asistanlara da feastten 60 baraji geldiginden haberiniz bile yok.Cahilliginiz eminim benim gibi bir sürü meslektasimin da midesini bulandirmistir.umarım bu bilgisizliginizi gidermisimdir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000