05 Ağustos 2018, Pazar 09:46:09

Devlet başkanına Drone ile suikast girişimi!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu hedef alan bomba yüklü insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda 7 asker yaralandı.
  • Buradaki bu çok bilenler bir de şu kitabı okusun: Fiedel Castro'yu Öldürmenin 634 Yolu (yazar: Fabian Escalante). Kitap okumayı beceremeyen kekolar için ayrıca belgeseli de var. Bakalım aynı görüşte olmaya devam edebilecek misiniz?
  • Herif gülmemek için zor tutuyor ama becerememiş
  • Cia nin isi. Bu kacinci!! ne kadar saldiri varsa hepsininin arkasinda imperialist kapitalist ve fasist amerika var. Amerikayi tamamen haritadan silmek lazim!!!
  • Şöfeeer,Şöfer ..uyanık kamyon şöferi senii.:)))
  • C4 heeeee, olsa hiçbiri hayatta kalmazdı...
  • Gecenlerde izledigim bir tiyatro uyununa benziyor. :)

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü drone ile saldırı düzenlendiği, saldırıda Maduro'nun yaralanmadığı bildirildi.

BBC'de yer alan habere göre, Maduro, başkent Caracas'taki törende konuşma yaptığı esnada patlayıcı yüklü dronelar ile saldırı düzenlendi.

Yetkililer, saldırıda Maduro'nun yara almadığını belirtti.

İletişim Bakanı Jorgi Rodriguez, saldırının Maduro'yu hedef aldığını ve 7 askerin yaralandığını açıkladı.

Rodriguez, Maduro'nun mayıs ayında yapılan seçimleri kazandığına işaret ederek, "Seçimi kaybettikten sonra bir kez daha başarısız oldular." ifadelerini kullandı.

"BUGÜN BANA BİR SUİKAST GİRİŞİMİ DÜZENLEDİLER"

Maduro, saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Bu, beni öldürme girişimiydi. Bugün bana bir suikast girişimi düzenlediler." dedi.

Şu ana kadar toplanan delillerin, saldırının "aşırı sağcı"lar tarafından yapıldığını gösterdiğini belirten Maduro, saldırganların Bogota ve Miami ile bağlantılı olduklarını söyledi.

"Canıma kasteden saldırının sorumlularından bazıları yakalandı." diyen Maduro, daha fazla detay vermedi.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Diosdado Cabello da Twitter paylaşımında, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirerek, "Seçimleri kazanamayan sağcılar, toplu alanlarda şiddeti sürdürmede ısrarcı." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, kendilerine "T-shirt Giyen Askerler" adını veren grup, Twitter'da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Daha önce adı duyulmayan grup hakkında detaylı bilgiye ulaşılamadı.

Venezuela'da geçen yıl eski polis memuru Oscar Perez, kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldırı düzenlemişti.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'ya yönelik saldırıyı şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Venezuela Ulusal Muhafız Birliklerinin kuruluşunun 81. yıl dönümü vesilesiyle başkent Karakas’ta düzenlenen, Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Moros, eşi ve oğlu, hükümet üyeleri ve askeri yetkililerin katıldığı törende meydana gelen ve Cumhurbaşkanı'nın şahsına yönelik olduğu anlaşılan saldırı büyük bir üzüntü ile karşılanmıştır. Söz konusu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Olay sırasında Maduro ve yakınlarının yara almadan kurtulmasının en büyük teselli olduğu vurgulanan açıklamada, patlamalar sonucu yaralandığı bildirilen 7 askere acil şifa temennisinde bulunuldu.

Açıklama şunlar kaydedildi:

"Türkiye bu zor zamanda, kardeş ve dost Venezuela halkı ve Cumhurbaşkanı Maduro, ailesi ve tüm hükümet yetkililerinin yanında yer almaktadır. Venezuela’da istikrar, refah, huzur ve güvenliğin sürmesi en büyük temennimizdir. Bu, bölgesel istikrar ve dünya barışı için de önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanı Maduro, değerli ailesi, hükümet üyeleri ve tüm Venezuela halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz."

Devlet başkanına Drone ile suikast girişimi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Volvo ~ 6 yıl önce
Buradaki bu çok bilenler bir de şu kitabı okusun: Fiedel Castro'yu Öldürmenin 634 Yolu (yazar: Fabian Escalante). Kitap okumayı beceremeyen kekolar için ayrıca belgeseli de var. Bakalım aynı görüşte olmaya devam edebilecek misiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaki güvenlik ~ 6 yıl önce
Herif gülmemek için zor tutuyor ama becerememiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 6 yıl önce
Cia nin isi. Bu kacinci!! ne kadar saldiri varsa hepsininin arkasinda imperialist kapitalist ve fasist amerika var. Amerikayi tamamen haritadan silmek lazim!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahudi ~ 6 yıl önce
amerika diye birşey yok yahudiler !!
Şöfeer ~ 6 yıl önce
Şöfeeer,Şöfer ..uyanık kamyon şöferi senii.:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senaryo kokuyor ~ 6 yıl önce
C4 heeeee, olsa hiçbiri hayatta kalmazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiyatro ~ 6 yıl önce
Gecenlerde izledigim bir tiyatro uyununa benziyor. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000