12 Eylül 2011, Pazartesi 08:05:11

DEVLER ZOR DURUMDA...

Seyahat pazarının iki devi; TUI ve Thomas Cook, içine girdikleri sıkıntılı durumdan çıkamadıkları gibi zorluklara hergün bir yenisi daha ekleniyor...
Avrupa seyahat endüstrisinin en büyük iki grubu TUI ve Thomas Cook, uzun süreden beri içinde oldukları zor durumdan çıkamıyor. Pazarın devleri bir yandan gruptaki bazı şirketleri elden çıkartırken bir yandan da yabancı ortakların gruptaki payları artıyor. 

Rus işadamı Alexey Mordaşov TUI’deki payını yüzde 20’den yüzde 25’e yükselterek grupta ipleri ele geçirdi.
 
Thomas Cook ise içinde bulunduğu  sıkıntılı durumu partnerlerine anlatarak otel ve seyahat acentelerinin kendisine yardımcı olmasını istiyor. Thomas Cook bu arada Londra’daki havayolu şirketinin 6 uçağın satışa çıkardı.
 
Mordaşov TUI’deki payını daha da artıracak
 
TUI’de sahibi olduğu S-Group Travel Holding aracılığıyla yüzde 20 paya sahip olan Rus işadamı Aleksey Mordaşov buradaki payını yüzde 25.06’ya çıkadı. Böylece Mordaşov TUI’nin en büyük ortağı haline geldi.
 
Mordaşov, grubun en büyük ortağı olmasına karşın yönetimde bir değişikliğe gitmeyeceğini, şu anda grubun CEO’su olan Michael Frenzel ve ekibine tam güvendiğini belirterek önümüzdeki dönemde TUI’deki payını daha da artırmayı planladığını söyledi.
 
Thomas Cook’tan otellere: Zordayım yardım edin
 
Avrupa seyahat endüstrisinin diğer büyük grubu olan Thomas Cook da zor durdumda olduğunu belirterek işbirliği halinde olduğu otelcileri yardıma çağırdı. Thomas Cook partneri olan otelcilerden yapacağı pazarlama için ciroları oranında kendisine katkı payı istiyor.
 
Thomas Cook'un Ticari Anlaşmalar Direktörü Jerome Delente, şirketin Fransa'daki iş ortaklarına toplam cirolarından yüzde 1.5 pay isteyen bir mektup gönderdi.
 
Mektupta, "15 Ocak'tan bu yana iş dağıtımımız beklenmedik olaylarla karşı karşıya kaldı. Tüm çabalarımıza karşın, iş yoğunluğunda ciddi bir düşüş yaşandı. Bu düşüşün tamamen Thomas Cook tarafından telafi edilmesi mümkün görünmüyor. Oluşan ek maliyetler nedeniyle ürün pazarlamasına destek vermeniz için sizden destek istiyoruz" denildi.
 
Thomas Cook Yunanistan'daki otellerden de benzer bir destek talebinde bulundu. 
 
Thomas Cook 6 uçağı devredışı bırakacak
 
Bu arada Thomas Cook bünyesindeki havayolu şirketlerinden Londra merkezli Thomas Cook Airlines’ın filosundaki uçaklardan 6’sını devredışına çıkarma kararı aldı. Karar üzerine burada çalışan a 250 kişiyi de işten çıkartılacak.
 
Thomas Cook CEO'su Ian Ailles konuyla ilgili yaptığı açıklamada devre dışı kalacak altı uçağın dört tanesinin kiralanan şirkete geri verileceğini, birini Thomas Cook'un Almanya'daki havayolu şirketi Condor'a diğerini de Thomas Cook'un Kuzey Avrupa operasyonlarına kaydırılacağını söyledi.
DEVLER ZOR DURUMDA...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000