06 Mart 2009, Cuma 08:45:07

"Deve ile uçak2!"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Bekir Coşkun kazayla ilgili köşe yazılarına devam ediyor...
  • şimdi islam dininde bazı degerler vardır bunlardan biride kurban ve adaktır.yönetim o dönemde defi bela için bir adakta bulunmuş ve bir deve kurban edilmiştir koyunda kesilebilirdi şimdi uçak düştü diye bu durumla alaycı bir şekilde düşünmeyi çok yersiz gibi görüyorum ayrıca thy 1959 dan beri 11 uçak kaybetmiştir.he şu belki söylenebilir uçak ihalesinde bir takım belki dolaplar döndü belki airbus alınacaktı birilerin baskısı ile bu rafa kaldırıldı eğer bu şekilde alicengiz oyunları varsa ozaman yapmış olduğunuz adağın pek gecerliliği olmayabilir.sonuçta bu tür seyleri allah bilir biz bilemeyiz yönetim eftal olan bir seyi gönlünce yapmıştır takdir allahındır.
  • Insan hayati bu kadar basit ele alinamaz Bekir bunamaya basladi Hamur gibi yogur yogur istedigin sekle sok"deveyi" Kadinlardaki menopozsa Erkeklerdeki bekiropozdur herhalde
  • hocam yorma kendini bademler sistemi oturtmuşlar
  • bekir coşkun ne anlar havacılıktan yahu ? bu aralar sık sık thy hakkında yazmaya başladı ama bence hükümete olan öfkesini milli havayolumuzu karalayarak kusmamalı . gerçi anlamaz ama ben ona bir şey tavsiye edeceğim. lütfen önce baş sağlığı dile sonra KISA bir yorum yap. çünkü önceki yazında da başsağlığı dilememiştin .
  • HAY DEVE SENİN SITINA BİNSİN EMİ .. DEVE KADAR BİR TAŞ BAŞINA DÜŞSÜN DE BİZDE SENİN BU SAÇMA SAPAN YORUMLARINDAN KURTULALIM. BİR ŞEY MERAK EDİYORUM YA ŞU SENİN PARTNERİN EMİN SENİ ÇAĞIRMIYOR MU HİÇ? SEN DE DEFOLUP GİTSEN DE BİZ DE RAHAT RAHAT HÜRRİYET OKUSAK . HATTA SENİ İSTEYECEKLERE PROMOSYON OLARAK ÇİFTE MEHMETLERİ DE VERECEĞİZ.
  • Kimsenin partiye kızdığı yok... Partinin getirdiği işbilmezlere kızıyorlar. Hem işi bilmiyorlar hem de istifa etmek yerine boş boş buralara yazı yazıyorlar.
  • herkes bizim pilotlarımız süperdir thy süperdir havasında......peki yaklaşık 300 ve üzeri uçaklık filoya sahip British,Quantas,Lufthansa...gibi havayollarının uçakları neden düşmüyorda,bu A/L lerin sadece 3 te 1 i kadar filoya sahip THY nasıl en çok düşme rekorunu elinde tutuyor??
  • rica etsem birileri bekir beye o kösenin kahvehane degil gazete kösesi oldugunu hatirlatabilir mi? yoksa bu gidiste hürriyeti kahvehanelerde, bir cay alana bir hürriyet bedava misali dagitirlar yazik olur istemem
  • Tecrübeli personel mi kaldı?Neden tecrübeli personel zorla emekli yapıldı ve ayrılmaya zorlandı? Yeni alınanlar nasıl eğitildi?Başka havayollarından mi alındıda tecrubelilerin yerine uygun goruldu! Lütfen bu soruda cevaplansın!
  • bekir bey biliyorsunuz 2008 de spanairin ucagi düsmüstü. arastirmaci yazar kisliginiz ile spanair yetkililerinin ucak düsmeden önce kurban kesip kesmediklerini, kestiler ise ne tür bir hayvan kestiklerini bir arastirip ortaya cikarsaniz diyorum. hem ispanyol toplumu da aydinlanmis olur. gözleri bi aydin görsün.

Şimdi deve ile uçağın ilişkisini anladınız belki.

Aynen aktarıyorum:

"Uçak düşmeden önceki 25 saat içinde sekiz sefer yaptı, bu seferlerden ikisinde irtifa göstergesinin arızalı olduğu tespit edildi... Ayrıca Tekirdağ uçağı düşmeden iki gün önce de irtifa göstergesi arızalandığı için Madrid seferinden çekilmişti..."

Çok açık değil mi?

Uçak havada olan bir şey... Yeterince havada olmadığı pozisyona "düştü" diyorlar. Bu bakımdan ne kadar havada olduğu her zaman çok önemli.

İşte; uçağın ne kadar havada olduğunu gösteren şey arızalıydı...

Apronda deve kesen zihniyet; uçağın ne kadar havada olması gerektiğini gösteren aleti önemsemedi anlaşılan.

Bu arkadaşlar; şıhlarını olsun, ermişleri olsun, tarikat hocalarını olsun, irtifa göstergesi olmadan uçurdukları için... Ya da uçağı uçurmaya deve kesmenin yeterli olduğunu düşündükleri için...

Böyle oldu...

Deve uçtu, uçak düştü...

Medya; iktidara şirin gözükmek uğruna "öndeki uçak düşürdü" gibi birçok makul bahane buldu gerçi... THY’den nemalanan uzmanlar uçağın "rüzgardan" düştüğünü söylediler...

THY dünyada uçak düşürme rekorunu elinde bulundururken, millet bir hafta "THY’nin ne kadar başarılı olduğunu" dinledi...

Oysa çok açıktı:

Uçak iyi uçsun diye deve kesen, uçak uçuramazdı...

Öyle olsaydı bizim kasap uçardı...

Yineliyorum:

Tıpkı Türkiye gibi, hepimiz bir uçaktayız...

Öyle havada, yüksekte, göklerde, uçmakta, yıldız ülke olduğumuz doğru değil...

Çünkü ilkel kafayla çağdaşlığa uçulmaz...

Medya 7 yıldır gizlese de... Avantacı demokrat aydınlar (!) halkı kandırsalar da... Milletin yüzde 47’si kansa da...

Deve kesince uçak iyi uçmuyor...

Adı üzerinde; buna "gericilik" diyorlar...

Aynı uçaktayız...

Aynı uçakta...

Bunu şimdi anlamazsanız, nasıl olsa anlayacaksınız...

Uçak çakıldığında...


Bekir COŞKUN
HÜRRİYET

"Deve ile uçak2!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 15 yıl önce
şimdi islam dininde bazı degerler vardır bunlardan biride kurban ve adaktır.yönetim o dönemde defi bela için bir adakta bulunmuş ve bir deve kurban edilmiştir koyunda kesilebilirdi şimdi uçak düştü diye bu durumla alaycı bir şekilde düşünmeyi çok yersiz gibi görüyorum ayrıca thy 1959 dan beri 11 uçak kaybetmiştir.he şu belki söylenebilir uçak ihalesinde bir takım belki dolaplar döndü belki airbus alınacaktı birilerin baskısı ile bu rafa kaldırıldı eğer bu şekilde alicengiz oyunları varsa ozaman yapmış olduğunuz adağın pek gecerliliği olmayabilir.sonuçta bu tür seyleri allah bilir biz bilemeyiz yönetim eftal olan bir seyi gönlünce yapmıştır takdir allahındır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Insan hayati bu kadar basit ele alinamaz Bekir bunamaya basladi Hamur gibi yogur yogur istedigin sekle sok"deveyi" Kadinlardaki menopozsa Erkeklerdeki bekiropozdur herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hocam yorma kendini bademler sistemi oturtmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bekir coşkun ne anlar havacılıktan yahu ? bu aralar sık sık thy hakkında yazmaya başladı ama bence hükümete olan öfkesini milli havayolumuzu karalayarak kusmamalı . gerçi anlamaz ama ben ona bir şey tavsiye edeceğim. lütfen önce baş sağlığı dile sonra KISA bir yorum yap. çünkü önceki yazında da başsağlığı dilememiştin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
HAY DEVE SENİN SITINA BİNSİN EMİ .. DEVE KADAR BİR TAŞ BAŞINA DÜŞSÜN DE BİZDE SENİN BU SAÇMA SAPAN YORUMLARINDAN KURTULALIM. BİR ŞEY MERAK EDİYORUM YA ŞU SENİN PARTNERİN EMİN SENİ ÇAĞIRMIYOR MU HİÇ? SEN DE DEFOLUP GİTSEN DE BİZ DE RAHAT RAHAT HÜRRİYET OKUSAK . HATTA SENİ İSTEYECEKLERE PROMOSYON OLARAK ÇİFTE MEHMETLERİ DE VERECEĞİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kimsenin partiye kızdığı yok... Partinin getirdiği işbilmezlere kızıyorlar. Hem işi bilmiyorlar hem de istifa etmek yerine boş boş buralara yazı yazıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herkes bizim pilotlarımız süperdir thy süperdir havasında......peki yaklaşık 300 ve üzeri uçaklık filoya sahip British,Quantas,Lufthansa...gibi havayollarının uçakları neden düşmüyorda,bu A/L lerin sadece 3 te 1 i kadar filoya sahip THY nasıl en çok düşme rekorunu elinde tutuyor??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
rica etsem birileri bekir beye o kösenin kahvehane degil gazete kösesi oldugunu hatirlatabilir mi? yoksa bu gidiste hürriyeti kahvehanelerde, bir cay alana bir hürriyet bedava misali dagitirlar yazik olur istemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tecrübeli personel mi kaldı?Neden tecrübeli personel zorla emekli yapıldı ve ayrılmaya zorlandı? Yeni alınanlar nasıl eğitildi?Başka havayollarından mi alındıda tecrubelilerin yerine uygun goruldu! Lütfen bu soruda cevaplansın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bekir bey biliyorsunuz 2008 de spanairin ucagi düsmüstü. arastirmaci yazar kisliginiz ile spanair yetkililerinin ucak düsmeden önce kurban kesip kesmediklerini, kestiler ise ne tür bir hayvan kestiklerini bir arastirip ortaya cikarsaniz diyorum. hem ispanyol toplumu da aydinlanmis olur. gözleri bi aydin görsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000