14 Haziran 2019, Cuma 14:39:23

Dev uçak denize batırıldı

Edirne'nin İbrice Limanı'nda dalış turizmine katkı sunmak amacıyla yolcu uçağı batırılma projesi kapsamında Airbus A330 tipi yolcu uçağı kıyıdan 1 mil açıkta batırıldı.
  • Sanırım birçok kişi deniz canlılarına yuva olsun ve ekosistemi canlandırsın diye gemi, uçak gibi araçların batırıldığını ilk defa görüyor. Olsun böyle böyle öğreneceksiniz.
  • Bu uygulama Avrupa'da yok. Neden acaba? Bu hurdaları batırmak demek doğayı kirletmek demek.Fransa, Ispanya Portekiz, Italya, Yunanistan isteseler alasını yaparlar. Deniz üstünü tertemiz yaptık, heryeri canlandırdık yeserttik de deniz altı kalmıştı sanki. Denizlerde balık kalmamış, kanalizasyonlar denize veriliyor. Bu uygulama da yanlış beyler. Kirlilikten başka bir şey değil. Dibe at hurdayı gitsin. Oh ne ala memleket.
  • Arkadaşım 30 metre nedir ? Şu batıkları maks 17-20 ye batırın ki serbest dalış turizmi de gelişsin.Herkes scuba yapmıyor.Gidin yurtdışında ki örneklere bakın en fazla 20 ye batırmış adamlar.Azımsanmayacak derece de amatör ve profesyonel serbest dalışçı var ülkemizde ve dünyada.
  • Thy 680
  • Su anda thy 737 istanbuldan afrika ucusunu yapmak icin kalkan ucak manisa semalarindan geri donduktn sonra marmara aciklarinda onlarca tur atiyor.Dikkatinizi cekeceginizi ve haber yapacaginizi dusunerek sizlere yazmak istedim
  • Kac kisi dalis yapacak kardesim, denizi kirletiyorsunuz..
  • Saçmalıktan başka bir şey değil..330 u batırıp turşst mi çekeceksin milleti korkutmaktan başka. Sanki 2. dünya savaşından kalma batık..İyice artık abuk subuk adamlar türedi.

Edirne'nin İbrice Limanı'nda dalış turizmine katkı sunmak amacıyla yolcu uçağı batırılma projesi kapsamında Airbus A330 tipi yolcu uçağı kıyıdan 1 mil açıkta batırıldı.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) desteğiyle, 1995 yılında ilk seferini yapan, geçen yıl da emekliye ayrılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı mart ayında 6 tırla parçalar halinde Antalya'dan Keşan'a getirilmişti.

Önceki gün gövde montajı tamamlanan uçak denizde hava yastıkları üzerinde, batırılacağı 1 mil açığa tekneyle çekildi.

Daha sonra üzerindeki hava yastıkları kontrollü olarak dalgıçlarla kesilerek uçak batırılmaya başlandı. Önce kanat kısmı suya girmeye başlayan uçağın yaklaşık 2 saat içerisinde planlandığı üzere 30 metre derine oturması bekleniyor.

Saros Körfezi'ne daha önce yapay resif projesi kapsamında çeşitli objeler ve Çanakkale Savaşları'nı temsil eden figürler bırakılmıştı.

Dev uçak denize batırıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Bilirkişi ~ 5 yıl önce
Sanırım birçok kişi deniz canlılarına yuva olsun ve ekosistemi canlandırsın diye gemi, uçak gibi araçların batırıldığını ilk defa görüyor. Olsun böyle böyle öğreneceksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tech ~ 5 yıl önce
Hadi oradan dedim sana ama yanılmışım. Yorumlara bakınca gerçekten bilmediklerini anlıyorum.
neden? ~ 5 yıl önce
Bu uygulama Avrupa'da yok. Neden acaba? Bu hurdaları batırmak demek doğayı kirletmek demek.Fransa, Ispanya Portekiz, Italya, Yunanistan isteseler alasını yaparlar. Deniz üstünü tertemiz yaptık, heryeri canlandırdık yeserttik de deniz altı kalmıştı sanki. Denizlerde balık kalmamış, kanalizasyonlar denize veriliyor. Bu uygulama da yanlış beyler. Kirlilikten başka bir şey değil. Dibe at hurdayı gitsin. Oh ne ala memleket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Her zaman aynı hata. ~ 5 yıl önce
Arkadaşım 30 metre nedir ? Şu batıkları maks 17-20 ye batırın ki serbest dalış turizmi de gelişsin.Herkes scuba yapmıyor.Gidin yurtdışında ki örneklere bakın en fazla 20 ye batırmış adamlar.Azımsanmayacak derece de amatör ve profesyonel serbest dalışçı var ülkemizde ve dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tc JYJ ~ 5 yıl önce
Thy 680

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slm ~ 5 yıl önce
Su anda thy 737 istanbuldan afrika ucusunu yapmak icin kalkan ucak manisa semalarindan geri donduktn sonra marmara aciklarinda onlarca tur atiyor.Dikkatinizi cekeceginizi ve haber yapacaginizi dusunerek sizlere yazmak istedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kirletiyorsunuz ~ 5 yıl önce
Kac kisi dalis yapacak kardesim, denizi kirletiyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ne ya ~ 5 yıl önce
Saçmalıktan başka bir şey değil..330 u batırıp turşst mi çekeceksin milleti korkutmaktan başka. Sanki 2. dünya savaşından kalma batık..İyice artık abuk subuk adamlar türedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000