17 Şubat 2022, Perşembe 14:25:26

Detur Global yeni otel konseptini duyurdu

Avrupa’nın 25 yıllık deneyimli tur operatörü Detur Global’den konaklama sektörü için yeni proje! Detur Global İcra Kurulu Üyesi Engin Gülmez, başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde İskandinav pazarı için geliştirdikleri yeni otel markasının ‘Nord Concept’ olduğunu duyurdu.

Avrupa’nın 25 yıllık deneyimli tur operatörü Detur Global’den konaklama sektörü için yeni proje! Detur Global İcra Kurulu Üyesi Engin Gülmez, başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde İskandinav pazarı için geliştirdikleri yeni otel markasının ‘Nord Concept’ olduğunu duyurdu.

Türkiye’nin Avrupa pazarındaki en güçlü tur operatörü markası Detur Global, konaklama sektörüne yeni bir vizyon getirecek olan otel projesinin startını verdi. ‘Nord Concept’ markasının 2022 yılından itibaren devreye gireceğini söyleyen Detur Global İcra Kurulu Üyesi-CAO (Chief Administrative Officer) Engin Gülmez, “Detur Global çatısı altındaki bazı oteller bu markamızla hizmet verecek. Otel kendi adını koruyacak ancak sonuna bu yeni markayı ekleyecek. Otelin hizmet ve ürün konseptinde bazı değişikliklere gidilecek. İlk etapta 15 bin yatakla başlamayı planlıyoruz. Zamanla otel gruplarının bazı bölgelerdeki otellerini bu konsepte dönüştüreceklerini düşünüyoruz. Hem konaklama sektörü hem de Türkiye’nin turizmine katma değer katacak bir proje” dedi.

“Deneyimi ölçebilmeliyiz”

İskandinav turistin ‘sosyal turizm’ anlayışını benimsediğini, sürdürülebilirlik, küresel ısınma, yeşil dönüşüm, yerel değerleri öncelediğini ve toplumsal hayatında da bu kavramları içselleştirerek yaşadığını belirten Engin Gülmez, şunları kaydetti: “Bir defa insan hakları ve çevre konusunda çok hassaslar. Bu hassasiyetleri ihmal ederek turizm yapmanız mümkün değil! Pandemiyle birlikte turizmde paradigma değişiyor. Avrupa’da önceliklerin neler olduğunu biliyoruz. Bunu oluşturduğumuz turizm modeline de yansıtacak çözümler geliştiriyoruz. Turizmin en önemli sac ayaklarından biri oteller. Konaklama sektörü ister şehir otelleri, ister resort oteller olsun artık misafir kitlesine göre ürünü ayrıştırıyor. Belli bir tema üzerinden kurgulanan otellerin sayısı da artıyor. Turistin alışkanlık ve beklentilerine göre tasarlanan ve hizmet şekli buna göre belirlenen otellere gelen ziyaretçilerin bağlılığı da yüksek oluyor. Salgın sürecinde misafirlerin büyük sürprizler aramadığını, kendi tatil anlayışını yansıtan destinasyonlara gitmeye devam ettiklerini ancak hijyen ve güvenliğin her şeyden önemli hale geldiğini gördük. Bu beklentiler uzun bir süre daha ilk sıralarda olacak. Turistler güvenlik kriterlerini sadece kâğıt üzerinde değil yaşayarak deneyimlemek istiyorlar. Yani siz ne yaparsanız yapın, gelen ziyaretçinin deneyimi ve sizin bu deneyimi ölçebiliyor olmanız çok önemli.”

Hem güven verecek hem trafiği artıracak

‘Nord Concept’ markasının kuzey pazarı özelinde konumlanan adı üzerinde aslında yeni bir konsept olduğuna işaret eden Gülmez, “Türkiye, deniz, kum ve güneş üçlemesi, her şey dahil sistemi ve uygun fiyatlı otelleriyle İskandinavyalı turistin odağında olan bir destinasyon. Ancak son yıllarda haklı olarak öne çıkan belli pazarların ihtiyaçlarına göre şekillenen otel konseptleri hem alternatiflerin oluşmasına hem de her yerde karşımıza birbirine benzer otel konseptlerinin çıkmasına neden oldu. Bu şekilde o pazarın turist gruplarını mutlu edebilirsiniz ancak pazar çeşitliliği için kriterleri belli, özel konseptlere imza atmanız gerekiyor. ‘Nord Concept’ markası da aslında biraz bu şekilde doğdu. Kuzey pazarı için bu marka hem daha çok güven verecek hem de sürekli turist trafiği sağlayacak” dedi.

İskandinav turistin kışın da gelebileceğini ve bölgeyi kalkındırabilecek bir ziyaretçi profili olduğunu belirten Engin Gülmez, geçmiş yıllarda bunun örneklerini gördüklerini söyledi. Gülmez, “Şimdi Detur Global olarak biz bu dinamizmi eskisinden daha güçlü hayata geçirmek istiyoruz. Bu noktada kuzey pazarına fokuslanan otel konseptlerine ihtiyacımız olacak. ‘Nord Concept’ ile çerçevesi çizilmiş, kriterleri belli, pazara uyumlu ve turisti mutlu eden bir otel konsepti hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de tematik otellere de ihtiyaç olduğunu söyleyen Detur Global İcra Kurulu Üyesi Engin Gülmez, şunları dile getirdi: “Ülkemizde spor konseptinin, adult içerikli otellerin yeterince geliştirilmediğini görüyoruz. Kendi alanında çok başarılı otellerimiz var ancak bunlar kısıtlı bir misafir profiline hitap ediyor. Mutlaka daha geniş kitleye göre uzmanlaşan otel konseptleri geliştirilmeli.”

Detur Global yeni otel konseptini duyurdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000