06 Haziran 2010, Pazar 11:55:08

Derya, istikbalini gökte buldu

Atatürk’ün “ İstikbal Göklerdedir “ sözünü kendine ilke edinen Derya Güler (25) Türk kadın pilot olarak, bir Alman havayollarında çalışıyor
  • helal olsun diyelim bu arkadaşımıza..senin pilot olacağın kücüklkten belliydi:)) hatay krıkhandan levent..başarılarınn devamını dilerim
  • Hayatta hic basari elde edemeyenler, baskalarinin elde ettigi basarilari kücümsemekle teselli bulurlar!
  • BUKADAR CELISKIYE HIC GEREK YOKTU BENIM ICIN. SURDA OKUDUGUM CÜMLE "TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DÜSMANI YOKTUR" DEMEK KI NEKADAR'DA DOGRUYMUS... BURDAN HAKKIMDA BILIR BILMEZ YORUMLARA FAZLA DIYEBILECEK BIRSEY BULAMIYORUM "KEDI ERISEMEDIGI ETE MUNDAR DERMIS" INGILIZCEM ICN YURTDISINDA OKUMAMA GEREK YOKTU CÜNKÜ GÖRDÜGÜM YÜKSEK EGITIMLERIMDEN SONRA LEVEL4 IMTAHANIMI ILK DEFASINDA KAZANDIM. AYRICA TÜRKIYEDE BASVURDUGUM SIRKETLERDEN 2 TANESI TARAFINDAN OLUMLU CEVAP ALMISTIM. YANI YOK GELSIN BIDE BURDA DENESIN DIYENLER HEPSI FASA FISO :-P YOK " ÜNIVERSITE OKUMUS FALAN FILAN, ISTER 10 TANE OKU - BU ISE KAFA LAZIM. BAK THY BILE IKINCI ÜNIV. KALDIRMIS. NEYSE AKILLI OLANLAR ANLAMIS, NEKADAR PARA YATIRIRSAN YATIR, BU ISE KAFA LAZIM. DERYA
  • her Türkçe konuşan bizim insanımız mı oluyor?? işe başvururken Almanım mı demiş yoksa Türküm mü onu sormak lazım!!!!!!!!! bize böyle şeyleri örnek getirmeyin. ona göre Amerikada veya ingilterede eğitim alan bir yabancıdan hiçbir farkı yok bu kızın
  • hayat başka ülkenin pasaportuna sahip olana güzel!!! sen o eğitim seviyenle gel bakalım Türkiye'ye, kapıdaki güvenlik bile almaz senin iş başvurunu... ama TC kimliğinle geleceksin!!! düzeni oturmuş ülkelerden atıp tutması kolay, maharet Türkiye'de dediklerini başarmakta...
  • yorumlara bakıyorumda yine kendi insanımızı yerin dibine sokmaya çalışıyorsunuz , yaa ha baba parasıyla ha kendi parasıyla okumus ya ona bakın,hem 20-25 yaşında bu eğitimleri kendi parasıyla karşılayan insandanda şüphelenmek lazım,çünkü o yaşta o paraları nasıl bulursun dürüst olmakda lazım,bayan arkadaşımızı ve bu işi alnının akıyla yapanları tebrik ederim.
  • Türkiyede parası bile olsa bir pilot adayı süreci kaç ayda tamamlaya bilir? Kaç tane adam gibi Uçuş okulu var ? Kredi çekip-evini satıp para bulduk ama neye yaradı ? Paranla bile hizmet alamıyorsun. Sindel in kapasında beklemekten bezdik artık. Yalan dolan. Biz Türkiyede birbirimizi kazıklarken dünyada bu okullar tıkır tıkır çalışıyor. Olsun varsın yeni atasözümüz Türkün türkten başka düşmanı yoktur. Zorla para bulan adayları kazıklasınlar bakalım...
  • kardes yazimi dikkatli okusaydin benim o konulara degindigimi anlardin bu arada ben havayolu pilotuyumda kardes o bahsettigin zorlu testler neymis anlayamadim eger o zorlu testler dediginiz dlr di similatordu falan filansa bunu bircok Turk pilotu geciyor zaten kardes abartmaya gerek yok
  • Sadece bizden değiller diye başarılı Türk gençleri yerine yabancıları dolduruyorlar.
  • Bende yurtdisinda (almanyada) yasayan biri olarak rahatlikla diyebilirimki bu tur ornekler burada ve diger avrupa ulkelerinde coktur. Yani o 1000saat uc, bes universite bitir falan hikayeleri falan uydurmadir. Lisanin ve yetenegin varsa adam seni alir burada. Takunya sartlari koymaz onune oyle yok universite olsun yok dlr olsun yok oglu yok olsun diye.Sonucta bu iste iyi olan kendini sim. testinde gosterir zaten.Bu boyledir. Zaten bizim aslan sirketlerimizde calisan o hanslardan kaci dlr yapmis,unvs bitirmis yada .Tek sart parayi veren dudgu clar.Bu tek ve yeter sarttir.geris bostur.
Derya Güler, daha çocuk yaşlarda havaalanlarına ve uçaklara ilgi duyduğunu, daha sonra Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’i tanıdığını belirtiyor. Bizde onu tanımaya başlayalım.

Derya hanım, siz Türk kadın pilot olarak Almanya’da Türk gençlerine örnek oldunuz ve bizlere gurur yaşattınız. Bu konuya geleceğiz ama önce sizi tanıyalım. Nerde ve ne zaman doğdunuz?
Sekiz Şubat 1985 yılında Nürnberg’de doğdum. Ailenin ilk çocuğuyum. Benden başka 13 yaşında Atilla adlı kardeşim var. Oda başarılı bir şekilde tahsil hayatına devam ediyor.Galiba kardeşimde Pilot olacak Almanya’da doğdunuz. Türkiye’yi ne kadar tanıyorsunuz?
Tabiî ki çok iyi tanıyorum. Orada akrabalarım var. Özellikle Antalya’ya gidip geliyorum. Antalya bir harika, orada kendimi kuşlar gibi hissediyorum.

Okul hayatınızdan bahsederimsiniz?
Tahsil hayatıma Knaueruschule’de başladım. Sonra 5.sınıftan 11’inci sınıfa kadar Peterfischer lisesine devam ettim. Son iki yılımda Dürer-Gymasium’da (Lisesinde) okudum. 2006 yılında Abitür yaptım.

Peki gelelim Uçuş sevginize?
Lise’den sonra yaz tatilinin ardından 2 Ekim 2006 yılında Erlangen İKON uçuş okuluna müracaat ettim. ATPL eğitimine başladım sırası ile 2009 yılında ATPL sınavını başarı ile verdim.11 Eylül 2009 tarihinde Pratik ATPL sınavını geçtim.29 Ocak 2010 tarihinde ‘de Skill Test B737 imtihanını başarı ile verdim.

Hangi uçaklarda eğitim aldınız?

Tabi, ilk başlarda eğitim aldığım uçaklar tek motorlu idi Cessna tipi 150 numaralı tubako marka.Zaman ilerledikçe büyük uçaklara geçtim.

Uçuşları tek başınıza ne zaman uçurmaya başladınız?
Farklı uçaklarla farklı zamanlarda yalnız uçtum. Ama önce hepsinin eğitimini aldım.

Pilotluk eğitimi içinde kaç saat uçtunuz?

Toplam 204 saat uçtum. Uçuş öğretmenlerimiz hep farlı idi. Genelde asker kökenli öğretmenlerle çalıştım. Büyük faydaları oldu.En son B 737 rating uçakları ile ‘ki bunlar yolcu uçağı şimdiye kadar 42 saatlik bir uçuşum oldu.

Uçuşlarınız heyecanlı olmalı?
Tabiî ki hep heyecan duydum. Küçüklüğümden beri havaalanlarına ve uçaklara zaafım vardı. Daha sonra Sabiha Gökçen’e ilgi duydum. Atatürk’ün “ İstikbal Göklerdedir “ sözü beni etkiledi. Ayrıca, genelde erkek mesleği olduğu için kadınlarında bu mesleği yapacağına inandım.

Tekrar uçuş eğitiminize gelelim. Uçuş okulundan sonra ne yaptınız?
Okul sonrası Amsterdam ve Berlin’de Boing 737 tipi uçaklarda özel eğitimi almağa başladım. 40 saat simülatör dersi aldım, sonra üç hafta uçuş eğitim aldım. Hepsini başarı ile tamamladım

Dikkat isteyen bir meslek seçmişsiniz. Bütün eğitimler sonunda kolay iş buldunuz mu?
Bütün eğitimlerim Şubat 2010’da bitti. İş bulmak hiçte kolay olmadı. Mart ayında görüşmelere başladım. Merkezi Frankfurt’ta bulunan XL Airways Hava Yollarında Nisan ayında işe başladım. Uçuş öncesi eğitime tabi tutuldum. Bu halen devam ediyor.

Neler öğretiliyor?
Örneğin uçak denize düşerse ne yapmamız ve ne gibi önlemler alabileceğimiz öğretiliyor. Ayrıca yangın halinde nasıl davranılır bunlar öğrendiklerimiz içinde bulunuyor.

Yolcu uçağı ile nerelere uçuyorsunuz?
Uçuşlarım kokpit içinde, Gaziantep, Adana ve Herekli yon şehirlerine oldu. Kokpitte üçüncü pilot olarak bulunuyorum. Bu eğitimin bir parçası oluyor. Önümüzdeki ay yardımcı pilot olarak kendim uçabileceğim. Buda sorumluluk isteyen bir iş.Ama ben hazırım.Özellikle Türkiye uçuşları beni heyecanlandırıyor.

Eğitiminizin mali portresi ne kadar?

Bu soruyu Babam Rıza Güler’e sormak lazım. Bana yardımcı oldu.maddi manevi büyük desteğini gördüm. 100 bin Euro harcadığını biliyorum. Ayrıca cep harçlığı ve Oteller filan derken, meblağ çok yukarı çıktı. Aslında meslek eğitimine başlarken bize ön bilgi olarak 50 bin euroya mal olacağı söylenmişti. Bu hususta babama çok şey borçluyum.ben ek iş olarak Nürnberg Havaalanında Check-in personeali ve babamın tercüme ve çeviri ofisinde Almanca Türkçe tercümanlık yaptım.

100 bin euro eğitim masrafı oldu dediniz. Ama bu size bir istikbal kazandırdı. İnanıyordum ki, bu masrafı yakın zamanda çıkarırsınız.babanızın tercüme bürosunda çalıştığınızı söylediniz kaç lisan biliyorsunuz?

Almancam çok iyi.İngilizcem iyi Fransızcamda temel bilgiler düzeyinde.Ayrıca Elektronik bilgi işlemde MS-Word.MS-Excel,Codeco kullanıyorum

Ayda kaç saat uçuş yapıyorsunuz?
Ayda 85 saat çalışıyoruz. Örneğin günde sekiz saat uçuştan sonra altı saat ile on iki arasında zaman geçmesi gerekiyor. Sonra yeniden uçabiliyoruz.

Harcanan para ve emek boşuna değil altın bileziği kolunuza taktınız. Size başarılar diliyoruz. Son olarak Türk gençlerine bir mesajınız var mı?

Ben özellikle bayanlara seslenmek istiyorum. Bu sektörde az bayan olduğu için pilotluk mesleğe yönelmelerini diliyorum. Azim elinden bir şey kurtulmayacağına inansınlar. Birçok kişi Pilotluk eğitimine başlıyor ve çeşitli nedenlerle bırakıyor. Hem emeğe hem verdikleri para heba olup gidiyor.
Dediğim gibi inansınlar ve çalışsınlar başaracaklardır.

Hurriyet.de

Derya, istikbalini gökte buldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
helal olsun diyelim bu arkadaşımıza..senin pilot olacağın kücüklkten belliydi:)) hatay krıkhandan levent..başarılarınn devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hayatta hic basari elde edemeyenler, baskalarinin elde ettigi basarilari kücümsemekle teselli bulurlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUKADAR CELISKIYE HIC GEREK YOKTU BENIM ICIN. SURDA OKUDUGUM CÜMLE "TÜRKÜN TÜRKTEN BASKA DÜSMANI YOKTUR" DEMEK KI NEKADAR'DA DOGRUYMUS... BURDAN HAKKIMDA BILIR BILMEZ YORUMLARA FAZLA DIYEBILECEK BIRSEY BULAMIYORUM "KEDI ERISEMEDIGI ETE MUNDAR DERMIS" INGILIZCEM ICN YURTDISINDA OKUMAMA GEREK YOKTU CÜNKÜ GÖRDÜGÜM YÜKSEK EGITIMLERIMDEN SONRA LEVEL4 IMTAHANIMI ILK DEFASINDA KAZANDIM. AYRICA TÜRKIYEDE BASVURDUGUM SIRKETLERDEN 2 TANESI TARAFINDAN OLUMLU CEVAP ALMISTIM. YANI YOK GELSIN BIDE BURDA DENESIN DIYENLER HEPSI FASA FISO :-P YOK " ÜNIVERSITE OKUMUS FALAN FILAN, ISTER 10 TANE OKU - BU ISE KAFA LAZIM. BAK THY BILE IKINCI ÜNIV. KALDIRMIS. NEYSE AKILLI OLANLAR ANLAMIS, NEKADAR PARA YATIRIRSAN YATIR, BU ISE KAFA LAZIM. DERYA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her Türkçe konuşan bizim insanımız mı oluyor?? işe başvururken Almanım mı demiş yoksa Türküm mü onu sormak lazım!!!!!!!!! bize böyle şeyleri örnek getirmeyin. ona göre Amerikada veya ingilterede eğitim alan bir yabancıdan hiçbir farkı yok bu kızın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hayat başka ülkenin pasaportuna sahip olana güzel!!! sen o eğitim seviyenle gel bakalım Türkiye'ye, kapıdaki güvenlik bile almaz senin iş başvurunu... ama TC kimliğinle geleceksin!!! düzeni oturmuş ülkelerden atıp tutması kolay, maharet Türkiye'de dediklerini başarmakta...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumlara bakıyorumda yine kendi insanımızı yerin dibine sokmaya çalışıyorsunuz , yaa ha baba parasıyla ha kendi parasıyla okumus ya ona bakın,hem 20-25 yaşında bu eğitimleri kendi parasıyla karşılayan insandanda şüphelenmek lazım,çünkü o yaşta o paraları nasıl bulursun dürüst olmakda lazım,bayan arkadaşımızı ve bu işi alnının akıyla yapanları tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede parası bile olsa bir pilot adayı süreci kaç ayda tamamlaya bilir? Kaç tane adam gibi Uçuş okulu var ? Kredi çekip-evini satıp para bulduk ama neye yaradı ? Paranla bile hizmet alamıyorsun. Sindel in kapasında beklemekten bezdik artık. Yalan dolan. Biz Türkiyede birbirimizi kazıklarken dünyada bu okullar tıkır tıkır çalışıyor. Olsun varsın yeni atasözümüz Türkün türkten başka düşmanı yoktur. Zorla para bulan adayları kazıklasınlar bakalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardes yazimi dikkatli okusaydin benim o konulara degindigimi anlardin bu arada ben havayolu pilotuyumda kardes o bahsettigin zorlu testler neymis anlayamadim eger o zorlu testler dediginiz dlr di similatordu falan filansa bunu bircok Turk pilotu geciyor zaten kardes abartmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece bizden değiller diye başarılı Türk gençleri yerine yabancıları dolduruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bende yurtdisinda (almanyada) yasayan biri olarak rahatlikla diyebilirimki bu tur ornekler burada ve diger avrupa ulkelerinde coktur. Yani o 1000saat uc, bes universite bitir falan hikayeleri falan uydurmadir. Lisanin ve yetenegin varsa adam seni alir burada. Takunya sartlari koymaz onune oyle yok universite olsun yok dlr olsun yok oglu yok olsun diye.Sonucta bu iste iyi olan kendini sim. testinde gosterir zaten.Bu boyledir. Zaten bizim aslan sirketlerimizde calisan o hanslardan kaci dlr yapmis,unvs bitirmis yada .Tek sart parayi veren dudgu clar.Bu tek ve yeter sarttir.geris bostur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000