14 Ocak 2013, Pazartesi 08:50:34

DENİZ KUVVETLERİ UÇAKLARINA KAVUŞUYOR

Geçen yılın sonunda savunma devi Finmeccanica’nın Müdürü Paolo Pozzessere’nin ihaleleri rüşvet vererek bağladığının ortaya çıkmasından sonra mercek altına alınan, birkaç yıl gecikmeli “Meltem 3” projesinde, uçaklar göründü.
  • Meltem-3'de rüşvet verildiğini söyleyen, bu uçaklar olmaz diyen abilerimizin çekmediği kalmamıştı zamanında. Bu eziyetleri yapanlara hesap sorulacak mı, hayır tabiki. TK'da uçmaya devam edecekler. Yeri gelmişken ATR'lerde CASA'larda torpido atamayacak. Tepkilerden korkulduğu için bu haber kamuoyundan saklanıyor. ATR Firması sözleşmedeki hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmiyor ve sürekli sözleşme revize ediliyor. Airport haber bu atlatma bir haberdir. İlk sözleşmeyi bulun ve şuanki sözleşmeyi bulun. 1993'den beri devam eden bu istikrarlı (?) projelerin neden hala sorgulanmadığını bir sorgulayın bakalım neler bulacaksınız. Emin olun uluslararası bir skandal.
  • Haberde gelecek olan uçakların modeli yazılmamış. Meltem III Projesinde I ve II projelerinde kullanılan platform olan CN-235-100M modeli yerine, ATR-72-600 kullanılacak.

Edinilen bilgilere göre proje kapsamındaki 2 adet uçağın bu yıl haziran ve temmuz aylarında, diğer uçakların ise 2017 ve 2018 yıllarında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edileceği öğrenildi.

Uçakların yapılan değişiklikler kapsamında konfigürasyona Mk-46 torpido atma kabiliyetine ilave olarak envantere yeni giren Mk-54 torpidosu atma kabiliyeti ile deniz trafiğinin kontrol edilmesini de sağlayan AIS (Otomatik Tanıma Sistemi) ve TSK bünyesindeki platformların birlikte çalışabilirliklerini sağlayan LINK 16 sistemi de eklendi.

Türkiye’ye 3 milyar dolarlık taarruz helikopteri ve 220 milyon dolara 10 adet uçak satan Finmeccanica’nın Pazarlama Müdürü Paolo Pozzessere, geçen yılın sonunda üç ayrı ülkede rüşvet vererek iş bağladığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Soruşturma giderek derinleşirken, Türkiye’nin 3 milyar dolarlık ATAK projesi ve 220 milyon dolarlık Meltem 3 projesinin de mercek altına alındığı iddia edildi. Pozzessere, 2011 yılı eylül ayında görevinden istifa etmişti. (Vatan)

DENİZ KUVVETLERİ UÇAKLARINA KAVUŞUYOR

Yorumlar

İşe Bak ~ 11 yıl önce
Meltem-3'de rüşvet verildiğini söyleyen, bu uçaklar olmaz diyen abilerimizin çekmediği kalmamıştı zamanında. Bu eziyetleri yapanlara hesap sorulacak mı, hayır tabiki. TK'da uçmaya devam edecekler. Yeri gelmişken ATR'lerde CASA'larda torpido atamayacak. Tepkilerden korkulduğu için bu haber kamuoyundan saklanıyor. ATR Firması sözleşmedeki hiçbir yükümlülüğünü yerine getirmiyor ve sürekli sözleşme revize ediliyor. Airport haber bu atlatma bir haberdir. İlk sözleşmeyi bulun ve şuanki sözleşmeyi bulun. 1993'den beri devam eden bu istikrarlı (?) projelerin neden hala sorgulanmadığını bir sorgulayın bakalım neler bulacaksınız. Emin olun uluslararası bir skandal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
co2brix ~ 11 yıl önce
Haberde gelecek olan uçakların modeli yazılmamış. Meltem III Projesinde I ve II projelerinde kullanılan platform olan CN-235-100M modeli yerine, ATR-72-600 kullanılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000