30 Haziran 2022, Perşembe 11:48:00

Deniz kirliliğini tespit için uçak kiralanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye Çevre Ajansı, öncelikle Marmara Bölgesi ve diğer denizlerde oluşabilecek kirliliği, alçak irtifa yapabilen, teknolojik donanıma sahip deniz uçağı ile tespit ederek görüntüleyecek.
  • İhalar varken gidip uçak uçurmak evet. Amaç deniz olsaydı yandaş belediyelerin ve sanayilerin arıtma tesislerinden. Denize döktüğü pisliktilerden başlardınız.
  • Sabit dubalara bağlı balonlara kamera ve güneş enerjisiyle açık deniz hariç tüm körfezler 7/24 çok çüzzi bir masrafla yapılabilir bu denetlemeler. 7 24 uçak uçurmanın çevreye vereceği zarardan ve gereksiz masraftan kaçınılabilir böylelikle, millet uzaydan uyduyla yapıyorken bu tür işleri nedense kara düzen devam bizde.benim teklifte eh işte gariban çözümü en ucuzundan ama mutlaka etkili olur bence, 4-5 uçakla yapışacak iş 1-2 uçağa iner böylelikle
  • Bu görev sahil güvenlige yasa ,yönetmelik vs ne gerekiyorsa yapılıp verilmelidir.Sg de gerekli ekipmanı temin eder görevini yapar .Yoksa iş göstermelik olur.Kocaeli bb nin uçagını çalıştırana vetilir.Vakti ile bursanın 4 uçagı vardı,inat uğruna satıldılar.
  • Zaten TSK olarak bu işi kısmen yapıyoruz ama ceza kesilmesi, tutanak tutulması vs kısmı biraz Sıkıntılı… biz rapor ettikten sonraki kısmın ve cezai işlemin sürekliliğinin daha sıkı yapılması ve teşvik edilmesi gerek
  • Sahil Güvenlik başta olmak üzere Silahlı Kuvvetler ve Emniyetin uçak, İHA ve helikopterlerini kullanmak, sadece iletişim ve raporlama yönerge ve yazılımını yapmak yeterli değil midir? Görülen deniz kirliliği, orman yangını gibi olayların hava trafik unsurları ile paylaşılarak yetkili kurumlara iletilmesi zaten bir (ek) görevdir. Tek uçağın yeterliliği, idamesi ve maliyeti düşünülmelidir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye Çevre Ajansı, öncelikle Marmara Bölgesi ve diğer denizlerde oluşabilecek kirliliği, alçak irtifa yapabilen, teknolojik donanıma sahip deniz uçağı ile tespit ederek görüntüleyecek.

Türkiye Çevre Ajansı, deniz yetki sınırları içinde her türlü kirlilik ile deniz vasıtalarının oluşturduğu kirliliğe hızlı müdahale ve deniz denetimi için, suya inebilme özelliğine sahip deniz uçağı için kiralama ihalesine çıkacak.

Kiralanacak deniz uçağının en az dört kişiyi taşıyabilmesi, kesintisiz en az dört saat kesintisiz uçuş yapabilmesi, Türk Sivil Havacılık Kanununa uygun uçak sicili belgesi, tescil belgesi ve uçuşa elverişlilik sertifikası bulunması şartları aranacak.

Deniz uçağının uçuş hızı, kıyı, deniz ve denetim alanlarının tespit ve kontrolünde görüntünün net sağlanabilmesi ve alınabilmesi için düşürülebilecek.

Alçak irtifa ve su yüzeyine yakın mesafede uçma özelliğine sahip deniz uçağı, özellikle Marmara Eylem Planı kapsamında müsilajın görüldüğü şehirler ve her türlü çevre sorunu ile ilgili olumsuzluklarda diğer deniz alanlarında da kullanılabilecek.

Marmara Denizi havzasında 7/24 esaslı uçuş yapılacak

Düzenli kontrol ve denetim uçuşlarıyla, Marmara Denizi, körfez ve boğazların havadan görüntüsü alınarak, deniz kirliliğinin takibi ve kontrolü için veri sağlanacak. Deniz uçağı, Marmara Denizi havzasında resmi tatiller dahil 7/24 esaslı uçuş yapacak.

Planlı ve ani deniz denetimlerinde olumsuzluğun tespit edilmesi halinde deniz uçağının alçak irtifadan uçma ve bölgeye rahat iniş yapma kabiliyetine sahip olması sebebi ile hızla müdahale edilecek.

Gemi kirliliğine yönelik bir durum tespit edildiğinde Türkçe ve İngilizce uyarı anonsu geçilecek.

Deniz uçağı, Türkiye Çevre Ajansı denetim personeliyle uçuş yapacak.

Denetim uçuşu sırasında hava şartları müsaitse ajans denetim personelinin talebi üzerine olumsuzluğun olduğu bölgeye inilerek denetim ve tespit çalışması yapılması sağlanacak.

Ancak gerektiğinde ajans tarafından verilecek talimat ve güzergah doğrultusunda deniz uçağı, ajans denetim personeli olmaksızın da denetim ve kontrol uçuşları yapacak, denizden fotoğraf ve görüntü alabilecek.

Deniz kirliliğini tespit için uçak kiralanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

w ~ 2 yıl önce
İhalar varken gidip uçak uçurmak evet. Amaç deniz olsaydı yandaş belediyelerin ve sanayilerin arıtma tesislerinden. Denize döktüğü pisliktilerden başlardınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuzuli ~ 2 yıl önce
Sabit dubalara bağlı balonlara kamera ve güneş enerjisiyle açık deniz hariç tüm körfezler 7/24 çok çüzzi bir masrafla yapılabilir bu denetlemeler. 7 24 uçak uçurmanın çevreye vereceği zarardan ve gereksiz masraftan kaçınılabilir böylelikle, millet uzaydan uyduyla yapıyorken bu tür işleri nedense kara düzen devam bizde.benim teklifte eh işte gariban çözümü en ucuzundan ama mutlaka etkili olur bence, 4-5 uçakla yapışacak iş 1-2 uçağa iner böylelikle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 2 yıl önce
Bu görev sahil güvenlige yasa ,yönetmelik vs ne gerekiyorsa yapılıp verilmelidir.Sg de gerekli ekipmanı temin eder görevini yapar .Yoksa iş göstermelik olur.Kocaeli bb nin uçagını çalıştırana vetilir.Vakti ile bursanın 4 uçagı vardı,inat uğruna satıldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
Zaten TSK olarak bu işi kısmen yapıyoruz ama ceza kesilmesi, tutanak tutulması vs kısmı biraz Sıkıntılı… biz rapor ettikten sonraki kısmın ve cezai işlemin sürekliliğinin daha sıkı yapılması ve teşvik edilmesi gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceza kesmek başka iş ~ 2 yıl önce
Arkadaş zaten tespit yapmak için uçak kiralayacaklarmış. Yani kiraladıkları şirket gidişte ceza kesmeyecek, sen ne yapıyorsan aynı işi yapacak…
Kpt ~ 2 yıl önce
Sahil Güvenlik başta olmak üzere Silahlı Kuvvetler ve Emniyetin uçak, İHA ve helikopterlerini kullanmak, sadece iletişim ve raporlama yönerge ve yazılımını yapmak yeterli değil midir? Görülen deniz kirliliği, orman yangını gibi olayların hava trafik unsurları ile paylaşılarak yetkili kurumlara iletilmesi zaten bir (ek) görevdir. Tek uçağın yeterliliği, idamesi ve maliyeti düşünülmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak şimdi ~ 2 yıl önce
Bu ihaleden herkes karlı çıkacak. Anlamadın mı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000