17 Haziran 2015, Çarşamba 09:15:11

Danıştay'dan 3. havalimanı kararı

Bakanlar Kurulu’nun 3. havalimanıyla ilgili aldığı ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından durduruldu.
  • Danıştayın böyle bir kararı yok....yanlış haber.
  • Ne ülkeyiz bea,,, bizde sadece erken öten horozun değil 12 yıl bekleyen cum. Babanın bile önünü kesiyorlar. 3. Hv. Limanı ve 3. Köprü halkın yararına fakat bu projeleri gösterip saman altından su ýürütmeselerdi iyi olacaktı,!
  • Abartma: yazinizdan egitim sevyeniz belli oluyor. Sizin ekonomi anlayisiniz iste bu kadar. Bosverin. Akliniz almaz. Siz gidin, kuyruga girin 60 taksitli bir Iphone alin.
  • acele kamulaştırma demek; ACELE YANDAŞA KIYAK YAPALIM demektir. milletin parasını yandaşlar vasıtasıyla birileri götürüyor, hala bunları savunanlara da acıyorum.
  • Yanlış bir projeydi zaten. Vazgeçilmesi yerinde olacak ancak doğa tahribatı nasıl giderilir orası zor. Atatürk'e geri dönüş..Tam yol Atatürk..
  • acele kamulaştırma kararının iptali ne demektir, kamulaştırma aşamasında yasal prosedüre uyulmamasının karara bağlanmasıdır. sadece çevre ve bağlantı yollarının değil havalimanının kendisini de bağlar, hemen niye hopladınız şimdi, o zaman söyledik, yine saldırdınız, hayatınızda hukuka uygun bir şey yapamaz mısınız siz. burası muz cumhuriyeti mi, anlayacaksınız. şimdi oralarda arazileri kapatanlar da ortaya çıkacak tek tek, göreceğiz, asıl yolsuzluklar burada. hem öyle bu kararın arkasından başlamayın saldırmaya, adamlarda para yok, para kalmadı. bu da bahaneleri olur işte. hani şu meşhur mütaahitler vardı ya, onlar.
  • 1 günlük zararı kim karşılayacak şeref önemlidir her zaman
  • Ic hukuk yollari daha tukenmedi is anayasa mahkemesine kadar gider. Sonucta yapilir bunlar sadece isi zorlastirir. Istirakler armut toplamiyor milyar dolar yatirim var .
  • Birer birer bu dev yatırımlara sabotajlar devam edecek.. Allah kendinize patlatsın bu saldırılarınızı!!!!
  • Tüm dünya Türkiye'de istikrarsızlık var diye seviniyor bu tür projelerin önüne takoz koyulduğu için havalara uçuyor ama bizim sözde milliyetçi ülkesini düşünen adamlar yok öyle yolsuzluk yok böyle yolsuzluk. Hangi batılı veya doğulu ülke bizim ülkemizin gelişmesini refah ve alım gücünün artmasını ister acaba? Yabancının sevindiği bir yerde neden hata aramak yerine illa da bizim hükümete yükleniyor millet anlamıyorum. Yok et ithal saman ithal o pahalı şu pahalı ya 13 yılda ne kadar şey yapılmasını bekliyorsunuz başımızın üzerinde uçan bu kadar KARGA varken? Ülke ekonomisi olarak yapılan yatırımlar ortada tamam halk ekonomisi olarak iyi bir yerde değiliz ama her şey sırayla be güzel kardeşim 13 yılda ne kadar şey istiyorsun öyle sen? Tamam yol yapmak havalimanı yapmak her hükümetin ana görevlerinden biri ama bu ülkede maalesef 70-80 yıl boyunca en temel yatırımlar bile yapılmadığı için insanlar bunu bile fazla olarak görüyor. Beğenmiyorsanız 2002 seçimlerinde tekrar KOALİSYON seçseydiniz

Bakanlar Kurulu’nun 3. havalimanıyla ilgili aldığı ‘acele kamulaştırma’ kararının yürütmesi Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından durduruldu. Kurul, ‘acele kamulaştırma’ için yurt savunması benzeri gerekçelerin oluşmadığını belirtti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu (DİDDK), yapım aşamasındaki 3. Havaalanı Projesi için Bakanlar Kurulu’nun, “acele kamulaştırma” kararının yürütmesini durdurdu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Şimdi Dairenin esastan vereceği karar beklenecek. Önceki kararda, ‘acele kamulaştırma’ uygulanmadığı gerekçesiyle, yürütmenin durdurulması reddetilmişti.

DAİRE YÜRÜTMEYİ DURDURMAYI REDDETTİ

Davanın gelişimi şöyle oldu. İstanbul Barosu, Ağaçlı köylüleri adına açtığı davada, TOKİ’ye 3. Havaalanı Projesi için acele kamulaştırma yetkisi veren 17 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan, 2 Ocak 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasını istedi. Başbakanlık ve TOKİ yanında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü davaya müdahil oldu. Baro, yargılama konusu acele kamulaştırma işleminin “yurt savunması” ya da “yurt savunmasına benzer” bir nitelikte olmadığının açık olduğu vurgulanarak, kararın durdurulmasını talep etti. Danıştay 6. Dairesi, 9 Haziran 2014’te davacı Ağaçlı Köyü sakinlerine ait taşınmazı da kapsayan alanın acele kamulaştırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı alınmış ise de uygulanmadığı ve bu aşamada uygulanmayan acele kamulaştırma kararının yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek telafisi güç bir durumun bulunmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.

KURUL YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Baro ise karara DİDDK’nda itiraz etti. Kurul, 22 Ekim 2014’te Daire’nin ret kararını kaldırdı ve acele kamulaştırma işleminin yürütmesini durdurdu. Kamulaştırma Kanunu’nun 27. maddesinde, 3634 sayılı Milli Müdafaa Mükellefiyeti Kanununun uygulanmasında yurt savunması ihtiyacına veya aceleliğine Bakanlar Kurulu’nca karar alınacak hallerde veya özel kanunlarla öngörülen olağanüstü durumlarda gerekli olan taşınmaz malların kamulaştırılabileceğiği vurgulanarak, özetle şöyle denildi:

MÜLKİYET HAKKINA MÜDAHALE

“Bu itibarla, Bakanlar Kurulu kararının iptali ve yürütülmesinin durdurulması istemiyle açılan davada, kamu gücü kullanılarak özel mülkiyetteki taşınmazların kamu eline geçirilmesini ifade etmesi anlamında kamulaştırmanın yargısal incelemesinde, mülkiyet hakkına söz konusu müdahalede kamu yararının varlığının, kanuni düzenleme gereğinin ve orantılılık noktasında adil dengenin sağlanıp sağlanmadığının değerlendirilmesi yapılarak bir karar verilmesi gerekirken, anılan kararın uygulanması yolunda bir işlem tesis edilmediği, Kamulaştırma Kanunu’nda öngörülen acele kamulaştırma usulünün davacıya ait taşınmazlar yönünden uygulanmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulması isteminin reddedilmesinde hukuki isabet bulunmamaktadır.”

SAVAŞ HALİ YOKTU

İstanbul Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı avukat Alev Seher Tuna kendilerine yeni tebliğ edilen kararı Hürriyet’e değerlendirirken, “Biz ortada bir savaş hali olmadığının belli olduğunu belirterek, Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararının iptalini istemiştik. Daire reddetmişti. Ancak itirazımız üzerine Kurul yürütmeyi durdurma verdi. Şimdi Dairenin esastan vereceği kararı bekleyeceğiz. Hukuktan umudumuzu kesmedik” dedi.

3. HAVALİMANI ÇED RAPORU DAVASINDA NE OLDU

3. Havalimanı projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin açılan dava ise esastan sürüyor. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin 3. Havalimanı Projesi’ne ilişkin ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazının kabul ederek oy birliğiyle kaldırmıştı. Danıştay 6. Dairesi gibi 4. İdare Mahkemesi de önümüzdeki günlerde esastan karar verecek. (Hürriyet)

Danıştay'dan 3. havalimanı kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (77)

tbtgnd ~ 9 yıl önce
Danıştayın böyle bir kararı yok....yanlış haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne ülkeyiz bea,,, bizde sadece erken öten horozun değil 12 yıl bekleyen cum. Babanın bile önünü kesiyorlar. 3. Hv. Limanı ve 3. Köprü halkın yararına fakat bu projeleri gösterip saman altından su ýürütmeselerdi iyi olacaktı,!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cologne ~ 9 yıl önce
Abartma: yazinizdan egitim sevyeniz belli oluyor. Sizin ekonomi anlayisiniz iste bu kadar. Bosverin. Akliniz almaz. Siz gidin, kuyruga girin 60 taksitli bir Iphone alin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 9 yıl önce
acele kamulaştırma demek; ACELE YANDAŞA KIYAK YAPALIM demektir. milletin parasını yandaşlar vasıtasıyla birileri götürüyor, hala bunları savunanlara da acıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Yanlış bir projeydi zaten. Vazgeçilmesi yerinde olacak ancak doğa tahribatı nasıl giderilir orası zor. Atatürk'e geri dönüş..Tam yol Atatürk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone ~ 9 yıl önce
Avrupanin en buyuk havaalanini yapmamak Ataturk e donusse sen bu donusu hizlandir.
demiştik. ~ 9 yıl önce
acele kamulaştırma kararının iptali ne demektir, kamulaştırma aşamasında yasal prosedüre uyulmamasının karara bağlanmasıdır. sadece çevre ve bağlantı yollarının değil havalimanının kendisini de bağlar, hemen niye hopladınız şimdi, o zaman söyledik, yine saldırdınız, hayatınızda hukuka uygun bir şey yapamaz mısınız siz. burası muz cumhuriyeti mi, anlayacaksınız. şimdi oralarda arazileri kapatanlar da ortaya çıkacak tek tek, göreceğiz, asıl yolsuzluklar burada. hem öyle bu kararın arkasından başlamayın saldırmaya, adamlarda para yok, para kalmadı. bu da bahaneleri olur işte. hani şu meşhur mütaahitler vardı ya, onlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cidden yazık ~ 9 yıl önce
1 günlük zararı kim karşılayacak şeref önemlidir her zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bos isler ~ 9 yıl önce
Ic hukuk yollari daha tukenmedi is anayasa mahkemesine kadar gider. Sonucta yapilir bunlar sadece isi zorlastirir. Istirakler armut toplamiyor milyar dolar yatirim var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hainler ~ 9 yıl önce
Birer birer bu dev yatırımlara sabotajlar devam edecek.. Allah kendinize patlatsın bu saldırılarınızı!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dev ~ 9 yıl önce
Dev yatırımları hak eden dev firmalara vermiş olsaydın buralara bu yazıları yazıyor olmayacaktık.
Yerli ~ 9 yıl önce
Firmaların tamamı yerli içlerinde de akp yanlısı, dindar yada herhangi arap sermayesi yok. Araştır anlarsın kimler almış iftira atma. Çok ağlarsınız uçağın 3 saat rotar yaptı yada temde trafik kilit 2 saatir gidemiyoz diye nankörler
Lilit ~ 9 yıl önce
Firmaların akpyle bi ilgisi yok mu? Komik olmayın. Bıkmadınız mı yalandan?
Dev'E ! ~ 9 yıl önce
"hak eden dev firmalar"?? pardon Siyonist sermaye?
Iphone ~ 9 yıl önce
Ne kadar cok seviyorsunuz iftira atmayi, olayi tv bile canli verdi, bu capta isi yapacak firma bile cikmadi tekbasina, birkac firma birlesip aldi ihaleyi, rakip bile yoktu ama iftira atmak sizin genetiginizde var.
Ahmet ~ 9 yıl önce
Tüm dünya Türkiye'de istikrarsızlık var diye seviniyor bu tür projelerin önüne takoz koyulduğu için havalara uçuyor ama bizim sözde milliyetçi ülkesini düşünen adamlar yok öyle yolsuzluk yok böyle yolsuzluk. Hangi batılı veya doğulu ülke bizim ülkemizin gelişmesini refah ve alım gücünün artmasını ister acaba? Yabancının sevindiği bir yerde neden hata aramak yerine illa da bizim hükümete yükleniyor millet anlamıyorum. Yok et ithal saman ithal o pahalı şu pahalı ya 13 yılda ne kadar şey yapılmasını bekliyorsunuz başımızın üzerinde uçan bu kadar KARGA varken? Ülke ekonomisi olarak yapılan yatırımlar ortada tamam halk ekonomisi olarak iyi bir yerde değiliz ama her şey sırayla be güzel kardeşim 13 yılda ne kadar şey istiyorsun öyle sen? Tamam yol yapmak havalimanı yapmak her hükümetin ana görevlerinden biri ama bu ülkede maalesef 70-80 yıl boyunca en temel yatırımlar bile yapılmadığı için insanlar bunu bile fazla olarak görüyor. Beğenmiyorsanız 2002 seçimlerinde tekrar KOALİSYON seçseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşver ~ 9 yıl önce
Baba takma bunları ciddiye alan yok. Kararı veren hakimler savcılar desen Sosyal mezunu hukuk okuyan mühendislik ve şehirplanlama bilgisi olmayan işine gelince içtihat işine gelince efendim insan hakları diyen mayematik zekası olmayan yıllarca ezber yapmış bana göre zeka kapasitesi daha düşük insanlar. Boşver herşey olacağına varır bırak sürünsün burdaki istemezükçüler kendileri ağlamaya başlar yakında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000