09 Ocak 2015, Cuma 11:30:02

DALGIÇLAR KARA KUTU İÇİN DALDI

Endonezya donanma dalgıçları, düşen AirAsia uçağının kara kutusunu bulmak için bölgede dalış yapmaya başladı.
  • 1970 yılından günümüze kadar, medyadan anons edilmiş olan uçak kazalarının sebeplerini, ilk duyum esnasında % 100 doğruluk ile teşhis ettim ancak, Malezya ya ait olup, kuzeye, Çin veya Kore istikametinde gitmekte iken, rotasının soluna sapması ve kaybolması - düşmesi konusunda bir hayli aciz kaldım. Bir eğitimci ve bir havacılık denetçisi olarak nasıl bir sonuç çıkacak bunu çok merak ediyorum. Sadece ben mi ? hayır ! İmalatçı firmalar da , uçuş güvenliği ile ilgili kuruluşlar da merak ediyordur. Bir imalatçı kusuru mu , kullanıcı kusuru mu, işletici kusuru mu, bölgede meydana gelen bazı meteorolojik olayların sonucu mu ? Bu arada dikkatimi çeken bir unsuru da atlamayayım ; Güneydoğu Asya ile Meksika körfezinin yani Bermuda şeytan üçgeninin olduğu bölgenin ortak bir özelliği vardır. Her iki bölge de şiddetli kasırga üretim merkezleridir. Bu bölgelerde kullanıcılar, uçağa ve kendilerine aşırı güven duygusu içinde olmamalıdır.Yani, daima olası sorunlara karşı uyanık ve hazır olmalıdır.

Endonezya donanmasının dalgıçları, Java Denizi’nde kuyruğu bulunan AriAsia uçağının kara kutusunu bulmak için bölgede dalış yapmaya başladı.

Endonezya Arama Kurtarma ekipleri uçağın düşme nedenini anlayabilmek için kara kutunun bulunmasının önemine dikkat çekerek, çok sayıda dalgıçı bölgeye getirerek arama çalışmalarını hızlandırdı.

DALGIÇLAR KARA KUTU İÇİN DALDI

Yorumlar

H1E2HE ~ 9 yıl önce
1970 yılından günümüze kadar, medyadan anons edilmiş olan uçak kazalarının sebeplerini, ilk duyum esnasında % 100 doğruluk ile teşhis ettim ancak, Malezya ya ait olup, kuzeye, Çin veya Kore istikametinde gitmekte iken, rotasının soluna sapması ve kaybolması - düşmesi konusunda bir hayli aciz kaldım. Bir eğitimci ve bir havacılık denetçisi olarak nasıl bir sonuç çıkacak bunu çok merak ediyorum. Sadece ben mi ? hayır ! İmalatçı firmalar da , uçuş güvenliği ile ilgili kuruluşlar da merak ediyordur. Bir imalatçı kusuru mu , kullanıcı kusuru mu, işletici kusuru mu, bölgede meydana gelen bazı meteorolojik olayların sonucu mu ? Bu arada dikkatimi çeken bir unsuru da atlamayayım ; Güneydoğu Asya ile Meksika körfezinin yani Bermuda şeytan üçgeninin olduğu bölgenin ortak bir özelliği vardır. Her iki bölge de şiddetli kasırga üretim merkezleridir. Bu bölgelerde kullanıcılar, uçağa ve kendilerine aşırı güven duygusu içinde olmamalıdır.Yani, daima olası sorunlara karşı uyanık ve hazır olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000