10 Haziran 2009, Çarşamba 15:01:12

Dalaman 'En'lerin arasına girdi!

İnternet üzeriden ucuz uçuş bulma arayışındaki İngilizlerin sayısı artıyor...
  • hem ucuzcu hemde beleşci turistlere kaldık desenize
  • İngilizce bir kelime olan destination kelimesi Türkçe ye destinasyon olarak alınıyor. Bu dilimizin katledilmesinden başka bir şey değildir. Onun yerine "varış noktası" veya "uçuş noktası" gibi Türkçe kelimeler kullanmalıyız. Umarım böyle durumlarda biraz daha hassas davranırsınız.

Bu alanda faaliyet gösteren Skysanner, mayıs ayında rekor tıklanma sayısına ulaştığını açıklarken en çok aranan destinasyonlar arasına Türkiye'den Dalaman destinasyonu da girdi.

Erken rezervasyon yerine son dakika tatil arayışına yönelen İngilizler, ucuz uçak bulma arayışlarını hızlandırdı. Ucuz uçak bileti bulmayı sağlayan Skysanner, İngiltere'deki tıklanma oranlarının rekor seviyeye ulaştığını açıkladı.

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre ziyaretçi sayısında yüzde 85 civarında bir artış yaşandığını dile getiren Skyscanner şirketinin kurucu ortağı Barry Smith "Ekonomik zorluklar, insanların rezervasyon alışkanlıklarını değiştiriyor. Her ne kadar finansal belirsilikler olsa da insanlar hala tatil yapmayı planlıyorlar. Normalde sadece erken rezervasyon dönemi olan Ocak ayında olmasını beklediğimiz ziyaretçi sayısını şimdi görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Traveldailynews'da yayınlanan habere göre İngiliz tatilcilerin en çok araştırdıkları ilk 10 destinasyon arasına Türkiye'den Dalaman 5'nci sıradan girdi.

SKYSCANNER EN ÇOK TIKLANAN İLK 10 DESTİNASYON

1. Malaga

2. Alicante

3. Palma

4. Faro

5. Dalaman

6. Barcelona

7. Tenerife

8. Ibiza

9. Murcia

10. Paris

Dalaman 'En'lerin arasına girdi!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
hem ucuzcu hemde beleşci turistlere kaldık desenize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İngilizce bir kelime olan destination kelimesi Türkçe ye destinasyon olarak alınıyor. Bu dilimizin katledilmesinden başka bir şey değildir. Onun yerine "varış noktası" veya "uçuş noktası" gibi Türkçe kelimeler kullanmalıyız. Umarım böyle durumlarda biraz daha hassas davranırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000