03 Haziran 2017, Cumartesi 11:28:53

Cyprus Airways 2 yıl aradan sonra ilk uçuşunu yaptı

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin milli havayolu şirketi Cyprus Airways 2,5 yıl aradan sonra uçuşlarını yeniden başlattı. İlk uçuş Rusya’nın St. Petersburg kentinden Larnaka’ya gerçekleştirildi.
  • Rumlar şanslı. Orada bir HAVASEN sendikası yok. Olsaydı ömür boyu kuramazlardı yeni şirketi.
  • Batinin calisma zihniyeti kapitalizm uzerinde yuruyor. Ekonomiye zarar veriyo. Kibris adasi tamamen Turklere verirlirse isler daha saglam yurur!
  • Darısı KTHY nin başına..
  • Umarız ki bizim KKTC Havayolları da bir an once tekrar kurulur ve ulkemize ucar. Sayprus havayollarindan daha heyecan verici olur bence
  • Ayni KTHY gibi..... Aferin adamlara. Good Luck
  • Çok pahalı livery görüyorum touch-up ve marker maliyetleri yüksek olacak
  • Yeni livery çok daha güzel olmuş. Umulur ki şu Kıbrıs sorununun çözüldüğü günler de gelir de bu havayolunu Türkiyede de görebiliriz.
  • Türk hava sahasını kullanabiliyor mu ?

Cyprus Airways, St. Petersburg Pulkovo Uluslararası Havalimanı'na CY1011 seferiyle operasyonların ilk aşamasını başlattı.

Havayolunun Airbus A319 uçağı Larnaka Uluslararası Havalimanı'nda geleneksel su selamıyla karşılandı.

Cyprus Airways'in Operasyon Sorumlusu George Mavrocostas: "Bugün, yerel havacılık sektörü ve ülkenin tamamı için önemli bir kilometre taşı oldu. Cyprus Airways'in uçtuğu için çok mutluyuz ve  yolculara büyük destek verdikleri için teşekkür etmek istiyoruz. Yolcularımıza rahatlatıcı ve keyifli uçuşlar sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız "dedi.

Hermes Havalimanları Pazarlama ve İletişim Müdürü Maria Kouroupi, "Cyprus Airways'in uçuşlarının başlatılmasına ve Saint Petersburg'tan ilk uçuşa hoş geldiniz diyoruz. Havayolu ile yakın işbirliği yapmayı dört gözle bekliyoruz ve ülkenin bağlantısının geliştirilmesi ve geliştirilmesi için tüm çabaları destekliyoruz "dedi.
Kıbrıs Hava Yolları, lansmanının ikinci aşamasında önümüzdeki aylarda Mart 2018'de uygulanacak gözden geçirilmiş ve genişletilmiş bir uçuş programını duyuracak.

2,5 YIL ARADAN SONRA İLK UÇUŞ

2015 yılının ilk çeyreğinde Avrupa Birliği Komisyonu, Kıbrıs Hükümeti'nin, zor durumdaki şirketlere yardımla ilgili kuralları ihlal ettiğini belirlemişti.

Bu belirlemeden sonra Kıbrıs'ın ulusal havayolu şirketi Cyprus Airways’in, Avrupa Birliği'nin, devletten kurallara aykırı olarak aldığı 65 milyon Euro’luk yardımı iade etmesi gerektiği kararının ardından havayolu şirketinin faaliyetlerini durdurduğu açıklamıştı.

Cyprus Airways, Ocak 2015'te durdurulan uçuşlarının ardından 2,5 yıl sonra ilk kez gökyüzüyle buluştu.

Cyprus Airways 2 yıl aradan sonra ilk uçuşunu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

KTHY ~ 7 yıl önce
Rumlar şanslı. Orada bir HAVASEN sendikası yok. Olsaydı ömür boyu kuramazlardı yeni şirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Batinin calisma zihniyeti kapitalizm uzerinde yuruyor. Ekonomiye zarar veriyo. Kibris adasi tamamen Turklere verirlirse isler daha saglam yurur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 7 yıl önce
Cok iyi bir fikir. Eminim adayi cennete ceviririz.
Turkoglu ~ 7 yıl önce
Ada zaten cennet
drm ~ 7 yıl önce
Darısı KTHY nin başına..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kktc ~ 7 yıl önce
Umarız ki bizim KKTC Havayolları da bir an once tekrar kurulur ve ulkemize ucar. Sayprus havayollarindan daha heyecan verici olur bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 7 yıl önce
Ayni KTHY gibi..... Aferin adamlara. Good Luck

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayı yorgi ye ~ 7 yıl önce
Kardeş sende derhal rum şirketine müracaat et bakalım elindeki rum kimliğiyle işe alıyorlarmı?yine döner gelirsin türk şirketlerine
Omorfo ~ 7 yıl önce
Bekirimmmm
Ayorgi ~ 7 yıl önce
Ne alakasi var Ayi yorgi kardesim. Burda tenkit edilen kendi basarisizligimiz. Bizde KTHY batirildikdan sonra yillardir bos lafdan baska bir sey uretilmedi. Adamlar 65 yillik tarihi hava yolu sirketlerini iki yil icerisinde tekrar canlandirdi. En azindan bir seyler yapmaya calisiyorlar. Bunu da takdir etmek lagzim.
Konsept ~ 7 yıl önce
Çok pahalı livery görüyorum touch-up ve marker maliyetleri yüksek olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Yeni livery çok daha güzel olmuş. Umulur ki şu Kıbrıs sorununun çözüldüğü günler de gelir de bu havayolunu Türkiyede de görebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tilki ye ~ 7 yıl önce
Sendemi o soysuzlardansın rumu destekliyeceğine kthy yi yeniden uçur
Vatandaş 1 ~ 7 yıl önce
Türk hava sahasını kullanabiliyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5B- ~ 7 yıl önce
Five Bravo- Kibris Cumhuriyeti tescilli oldugu icin kullanamiyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000