27 Nisan 2020, Pazartesi 10:31:22

Cumhurbaşkanlığı filosunda kaç uçak var?

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan hava aracı sayısıyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesi üzerine, CHP tarafından verilen soru önergesine de, "Bilgimiz yok" yanıtı verildi.
  • Almanya havalimanı bitiremedi doğru sen bitirdin de ne oldu? Ne metrosu var ne bir şey. Ayrıca vatandaşına karşılıksız 750 milyar euro dağıttı ya seninki? Ayrıca yüz milyarlarca dolar borç,aşırı işsizlik,herşeyin ithal olması,paraların betona yatırılması,ibanla para istemek,doların eski kuruna inememesi vs. Hakikaten ülkeyi bu noktalara getirmek kolay değil ve asıl hainler senin gibi koyunlardır...
  • diyen zekiler kafanızın çalıştığı kadar yorum yaptığınız belli.o zaman devlete belediyelere ait her yere gidin yerleşin kullanın yani sizin mantığınızla olması gereken bu .
  • 26 Ağustos 1922 sabah erken saatler,Afyon cephesi. Yoğun topçu ateşi kesintisiz sürüyor. Başkomutan yaveri helecanla "paşam cephane eriyor""Erisin, cephane ikmalini az sonra düşmandan yapacağız. Yüz yıl sonra "sayın başkan bir sürü uçağınız var, yetmez mi?" Yetmez, gösterişte tasarruf olmaz, iki tane daha alın"
  • Bütün uçaklar Başkan ve devletimiz için olmazsa olmaz gerekli şeyler. Biz artık eski Türkiye değiliz, dünyanın sayılı saygın ülkelerinden biriyiz. İsraf yok. Hepsi gerekli. Büyük devlet olmanın gerekleri. Ama yok biz büyük devlet olmak istemiyoruz eskiden olduğu gibi küçük kalalım yeterki o paraları bize versinler derseniz o sizin bileceğiniz iş. Kısıtlı imkanlara ragmen, Virüs kapanlara hastane bedava, maske bedava, ilaç bedava, esnafa, çalışana yardım, 65 yaş üstüne ayağa hizmet, ihtiyaç sahiplerine yardım.Düşük faizli kredi, borçları erteleme, 1000 TL bayram ikramiyesi, ayrıca ihtiyaç sahiplerine 1000 TL yardım. Başka ülkelere yardım, daha neler neler. Bunlar devletin vazifesi zaten derseniz gördüğünüz gibi vazifesini çok güzel yapiyor. Bu hizmetler hiçbir ülkede yok. Daha ne olsun. Şükürler olsun, Allah devletimizden razı olsun demek lazım. Aç gözlü olmamak lazım.Boş konuşmak yerine BİZBİZE YETERİZ TÜRKİYEM kampanyasına herkes imkanları ölçüsünde yardım etsin. Ben elimden geldiğince vazifemi yerine getirdim.(Cevap vermeyin.)
  • Kulluk ettiğin zat kendi cebinden harcayıp verirse almam ama vergi veriyorum o yüzden de alırım anladın mı sahibinin sesi,yalaka,yağcı!
  • Koskocaman 747 yi gerçekten bedavaya verildiğini sanan bir kitle var hala. Arap şeyhi bedavaya uçak verdi bize.. tabi yersen
  • Büyük ülke olmak güçlü ülke olmak nedir anlamamışsınız. Bu ülkenin tarihi ve stratejik öneminden bihabersiniz. Dünyanın en kozmopolit ve haini bol ülkesinde başkanlık yapmak ve ülkeyi bu noktalara getirmek kolaymı. Ekrem başkanınız daha bir hastane yolu yapamadı. En basitinden süt dağıtacaktı onu yapamadı. Almanya havalimanı bitiremedi. Amerika ilaçsız maskesiz kaldı. Ayıptır. Adil değilsiniz bari vicdanlı olun
  • Ecevit eski arabalara biniyorduda ne oldu? Ülke iflasın eşiğine geldi, en büyük krizlerden birini yaşadı. Memur maaşları bile ödenmeyecek duruma geldi. Yıllar boyunca yüksek faizlerle millet soyuldu. Keşke ecevitte makamın gerektirdiği en iyi araç gereci kullansaydıda ekonomiyi batırmasaydı.
  • Bizim şikayetimiz yok. Katlanma durumu yok yok yani severek ve isteyerek.Erdoğan çok başarılı bir lider ve ülkeyi çok iyi yönetiyor. İhtiyaç ne gerektiriyorsa onu kullanacaktır pek tabii. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Boru değil.
  • Din din diyen arkadaslar masallah bolluk ve refah icinde, bizler hergun dokuluyoruz, nasil bir dinse

Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan hava aracı sayısıyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmemesi üzerine, CHP tarafından verilen soru önergesine de, "Bilgimiz yok" yanıtı verildi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ocak ayında yayımlanan yönetmelik ile Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılan tüm hava araçlarının 'devlet hava aracı' tanımı kapsamına alındıklarını hatırlattı.

Özel, soru önergesinde, hava araçlarının güvenlik hizmetleri statüsüne alınmasının tartışmalı bir karar olduğunu ifade etti ve şu soruları sordu:

"Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan tüm hava araçlarının güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç statüsüne alınmasının gerekçesi nedir? Önergenin yanıtlandığı tarih itibarıyla ‘devlet hava aracı’ statüsündeki hava araçlarının sayısı, ilgili kurumlara dağılımı ve türleri nedir? Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan hava aracı sayısı nedir? Cumhurbaşkanlığı hizmetinde kullanılan hava araçlarının kuyruk tescilleri, tipleri ve türleri nedir?"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, soru önergesine cevap olarak şu ifadeleri kullandı:

"Soru önergesinde bahsi geçen hususlar Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın görev ve yetki alanına girmektedir."

Milli Gazete'de yer alan bilgiye göre; önergeye yanıt veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, "Cumhurbaşkanlığı hizmetlerinde kullanılan tüm hava araçlarının sayısı ve türleri ile bu araçların güvenlik hizmetlerinde kullanılan araç statüsüne alınmasına dair hususların yanı sıra, ilgili kurumlara dağılımına ilişkin bakanlığımızda herhangi bir bilgi bulunmamaktadır" dedi.

2018 yılı eylül ayında, Katar Emirliği'ne ait 2012 model ve 400 milyon dolar değerindeki Boeing 747-8i tipi uçak Erdoğan'a hediye edilmişti. 

Cumhurbaşkanlığı filosunda kaç uçak var?

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

çapsızlar'a ~ 4 yıl önce
Almanya havalimanı bitiremedi doğru sen bitirdin de ne oldu? Ne metrosu var ne bir şey. Ayrıca vatandaşına karşılıksız 750 milyar euro dağıttı ya seninki? Ayrıca yüz milyarlarca dolar borç,aşırı işsizlik,herşeyin ithal olması,paraların betona yatırılması,ibanla para istemek,doların eski kuruna inememesi vs. Hakikaten ülkeyi bu noktalara getirmek kolay değil ve asıl hainler senin gibi koyunlardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikail ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
gidin binin ~ 4 yıl önce
diyen zekiler kafanızın çalıştığı kadar yorum yaptığınız belli.o zaman devlete belediyelere ait her yere gidin yerleşin kullanın yani sizin mantığınızla olması gereken bu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
heredot hamdi ~ 4 yıl önce
26 Ağustos 1922 sabah erken saatler,Afyon cephesi. Yoğun topçu ateşi kesintisiz sürüyor. Başkomutan yaveri helecanla "paşam cephane eriyor""Erisin, cephane ikmalini az sonra düşmandan yapacağız. Yüz yıl sonra "sayın başkan bir sürü uçağınız var, yetmez mi?" Yetmez, gösterişte tasarruf olmaz, iki tane daha alın"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengiz ~ 4 yıl önce
Bütün uçaklar Başkan ve devletimiz için olmazsa olmaz gerekli şeyler. Biz artık eski Türkiye değiliz, dünyanın sayılı saygın ülkelerinden biriyiz. İsraf yok. Hepsi gerekli. Büyük devlet olmanın gerekleri. Ama yok biz büyük devlet olmak istemiyoruz eskiden olduğu gibi küçük kalalım yeterki o paraları bize versinler derseniz o sizin bileceğiniz iş. Kısıtlı imkanlara ragmen, Virüs kapanlara hastane bedava, maske bedava, ilaç bedava, esnafa, çalışana yardım, 65 yaş üstüne ayağa hizmet, ihtiyaç sahiplerine yardım.Düşük faizli kredi, borçları erteleme, 1000 TL bayram ikramiyesi, ayrıca ihtiyaç sahiplerine 1000 TL yardım. Başka ülkelere yardım, daha neler neler. Bunlar devletin vazifesi zaten derseniz gördüğünüz gibi vazifesini çok güzel yapiyor. Bu hizmetler hiçbir ülkede yok. Daha ne olsun. Şükürler olsun, Allah devletimizden razı olsun demek lazım. Aç gözlü olmamak lazım.Boş konuşmak yerine BİZBİZE YETERİZ TÜRKİYEM kampanyasına herkes imkanları ölçüsünde yardım etsin. Ben elimden geldiğince vazifemi yerine getirdim.(Cevap vermeyin.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap veriyorum ~ 4 yıl önce
bi de ücretsiz ilaç, esnafa krediye yardım demiyor mu? hangi çalışana, hangi yardım? dışarda herkes işsiz! 1000 TL bayram ikramiyesi mi kurtaracak insanları? elimin tersiyle
Aziz Nesin ~ 3 yıl önce
Senin gibi uçakla büyük ülke olunuyor sanan gerizekali şempanze kılıklılar olmasa ülke gelişir. Ülkenin durumu ortada adam gidip senin verginle paranla uçak alıyo dövlet sagolsun diye sayıklıyosun gerizekalı döl israfı. Yüzüne tükürseler dövlet sağolsun su veriyolar diye sayıklarsın.
İpek özdemir ~ 3 yıl önce
Yaa saygım ülkenin devletin vatandaşı gösteriş için uçak lazım diyordun yangınları söndüremedi senin gösteriş budalası başarısız oldu yangın söndürme uçağı yokmuş çok saygın bi ülkesiniz ya adam kendine aldı uçakları ülkeyecdeğil ülkeye olsa yangın söndürmek için de alırdı uçaklar ulaştırma bakanlığında bile gözükmüyor haberimi bilgisi yok diyor
f/o yazana ~ 4 yıl önce
Kulluk ettiğin zat kendi cebinden harcayıp verirse almam ama vergi veriyorum o yüzden de alırım anladın mı sahibinin sesi,yalaka,yağcı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Koskocaman 747 yi gerçekten bedavaya verildiğini sanan bir kitle var hala. Arap şeyhi bedavaya uçak verdi bize.. tabi yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çapsızlar ~ 4 yıl önce
Büyük ülke olmak güçlü ülke olmak nedir anlamamışsınız. Bu ülkenin tarihi ve stratejik öneminden bihabersiniz. Dünyanın en kozmopolit ve haini bol ülkesinde başkanlık yapmak ve ülkeyi bu noktalara getirmek kolaymı. Ekrem başkanınız daha bir hastane yolu yapamadı. En basitinden süt dağıtacaktı onu yapamadı. Almanya havalimanı bitiremedi. Amerika ilaçsız maskesiz kaldı. Ayıptır. Adil değilsiniz bari vicdanlı olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 3 yıl önce
Sanki hayatı boyunca doğduğu yerden çıkmış da bi de anlatıyor büyük devletmişiz de bizi kısmakıyolarmış. 2 alman şehri sayamayacak çapsızlar vergileri çarçur ediliyo diye seviniyo komik gercekten.
yakışır reise ~ 4 yıl önce
Ecevit eski arabalara biniyorduda ne oldu? Ülke iflasın eşiğine geldi, en büyük krizlerden birini yaşadı. Memur maaşları bile ödenmeyecek duruma geldi. Yıllar boyunca yüksek faizlerle millet soyuldu. Keşke ecevitte makamın gerektirdiği en iyi araç gereci kullansaydıda ekonomiyi batırmasaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memnunuz ~ 4 yıl önce
Bizim şikayetimiz yok. Katlanma durumu yok yok yani severek ve isteyerek.Erdoğan çok başarılı bir lider ve ülkeyi çok iyi yönetiyor. İhtiyaç ne gerektiriyorsa onu kullanacaktır pek tabii. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Boru değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Din din ~ 4 yıl önce
Din din diyen arkadaslar masallah bolluk ve refah icinde, bizler hergun dokuluyoruz, nasil bir dinse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Budistl ~ 4 yıl önce
Sende Budist ol zengin ol. Ben oldum. Yada Musevi ol. Hiç fakir bir musevi gordunmu ?hemen dinini değiştir. Dünya bizim ahiret müslümanların olsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000