27 Mart 2011, Pazar 08:33:34

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN UÇAĞI TEHLİKE ATLATMIŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dün tamamladığı Afrika ziyareti sırasında inişe geçen uçağın ufak bir tehlike atlattığı ortaya çıktı..
  • tabi gezecekler diplamatik temaslarda bulunacaklar ancak seyahate çocuklarının dadıları dahil bütün sülalesi de götürerek ve senin ülkeni soyarak değil...
  • kesin buda asker kökenli astronotlarandır yaaa ne zaman bu sektörden temizlenecek bu kendini kaf dağında zanneden asker kökeni sözüm ona astronotlar
  • airbus ne zamandan beri otopilotta kendi kendine pas geçmeye karar veriyormuş çok komik.burun ne zaman kalkar overspeed olduğunda.stabil bir yaklaşma yok.adam ucuz kahramanlık yapmış bir de utanmadan ballandıra ballandıra anlatıyor.evet gençlere çok güzel bir eğitim vermişsin kaptanım astronotum ne yapmamaları gerektiğini öğretmişsin.
  • CB'ye girmişler ve limi altında düşük görüş şartlarını zorlayarak iniş yapılmış. Sn. Uçş. Emn. ve SHGM derhal kayıtları incelemeye almalı. Sonu iyi olmayabilir.
  • Avrupa'nin oyunlarina gelmiyecegiz. Airbus ucaklarinin yazilimlarinin bizde olmasini istiyoruz. Yazilimsiz ucaklari teslim almamaliyiz. Her zaman dedigim gibi, ne demisler RISKLI HAVA KOSULLARINDA BENI TURK KAPTAN PILOTLARINA EMANET EDINIZ.
  • son cumle cok dusundurucu bizden baska inen ucaklar olmadı.. bu mantıkla daha coook fırın ekmek yememiz lazım
  • bence suçlu ayjet
  • sayın cumhurbaşkanımıza ve uçaktaki herkese geçmiş olsun saygılar
  • Airbus'un otopilotu ne zamandan beri kotulesen hava sartlarinda devreye girip pas gecmek icin burnu kaldiriyor? Ne kadar akilli otopilotlar var baksaniza.. Bence THY bu ucusun FDR bir once incelesin ve buradan cikacak bulgular cercevesinde yeni bir egitim plani hazirlasin.. Eger anlatilanlar dogru ise ortada cok buyuk bir hata var bir sekilde suc otopilota atilmis... Gecmis olsun..
  • Eger o kadar riskli bir hava vardiysa neden sartlar zorlandi, neden yedek meydana gidilmedi, neden riske girildi? Ustelik bu haberin gercekten bir haber degeri var mi? Birileri masal anlatmis, bize de bu haber olarak sunulmus. Bu nasil habercilik mantigi????
Hürriyet gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı Gül’ün uçağı, Gabon’da tehlike atlattı. Pilotların ‘en riskli hava’ dediği şartlarda inişe geçen uçak türbülansa girince burnu havaya kalktı.

Abdullah Gül’ün yanı sıra Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, 6 milletvekili, çok sayıda bürokrat, işadamı ve gazeteci taşıyan özel Türk Hava Yolları(THY) uçağı, 24 Mart Perşembe akşamı Gabon’un başkenti Libreville’e doğru inişe geçtiği sırada türbülansa girdi.

Gana’nın başkenti Akra’dan 230 yolcusuyla yola çıkan Airbus A330-300 tipi Şanlıurfa adlı uçak, Libreville’e doğru alçalırken uçağın burnu yukarı kalktı.

Şiddetli yağmur ve fırtına eşliğinde Kaptan Pilot Ceyhan Yılmazcan yönetimindeki ekip başarılı bir iniş gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül, uçaktan inerken kendisini uğurlayan Kaptan Yılmazcan’a durumu sordu. Gül, dün de Libreville’den İstanbul’a 7 saat süren uçuş sırasında bir ara kokpite girip, kaptan ve pilotlarla çay içti.

Libreville’e iniş konusu o sırada yeniden gündeme geldi. Kaptan Pilot Ceyhan Yılmazcan’ın, durumu şöyle özetlediği öğrenildi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, Libreville’ye inişimiz, bizim eğitimler sırasında genç arkadaşlarımıza simülatörde ‘en riskli hava’ diye gösterdiğimiz koşullar kapsamındaydı. Şiddetli yağmur, şimşek ve fırtına vardı. Otomatik pilot, uçağın burnunu havaya kaldırdı. Yani, pas geçmemizi istedi. Hemen manuele aldım, pisti görmekte biraz zorlansak da inişi yaptık. Pas geçsek karşımızda daha riskli hava koşulları vardı. Bizden sonra bir saat boyunca başka uçak inemedi.” Cumhurbaşkanı Gül’ün, hava meydanlarında meteoroloji radarı gerekip gerekmediğini de sorduğu, Kaptan Yılmazcan’ın da İstanbulve Ankara’ya bu radarlardan kurulması gerektiğini söylediği öğrenildi.

(Samanyolu)



CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN UÇAĞI TEHLİKE ATLATMIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 13 yıl önce
tabi gezecekler diplamatik temaslarda bulunacaklar ancak seyahate çocuklarının dadıları dahil bütün sülalesi de götürerek ve senin ülkeni soyarak değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kesin buda asker kökenli astronotlarandır yaaa ne zaman bu sektörden temizlenecek bu kendini kaf dağında zanneden asker kökeni sözüm ona astronotlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
airbus ne zamandan beri otopilotta kendi kendine pas geçmeye karar veriyormuş çok komik.burun ne zaman kalkar overspeed olduğunda.stabil bir yaklaşma yok.adam ucuz kahramanlık yapmış bir de utanmadan ballandıra ballandıra anlatıyor.evet gençlere çok güzel bir eğitim vermişsin kaptanım astronotum ne yapmamaları gerektiğini öğretmişsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CB'ye girmişler ve limi altında düşük görüş şartlarını zorlayarak iniş yapılmış. Sn. Uçş. Emn. ve SHGM derhal kayıtları incelemeye almalı. Sonu iyi olmayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupa'nin oyunlarina gelmiyecegiz. Airbus ucaklarinin yazilimlarinin bizde olmasini istiyoruz. Yazilimsiz ucaklari teslim almamaliyiz. Her zaman dedigim gibi, ne demisler RISKLI HAVA KOSULLARINDA BENI TURK KAPTAN PILOTLARINA EMANET EDINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
son cumle cok dusundurucu bizden baska inen ucaklar olmadı.. bu mantıkla daha coook fırın ekmek yememiz lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence suçlu ayjet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın cumhurbaşkanımıza ve uçaktaki herkese geçmiş olsun saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus'un otopilotu ne zamandan beri kotulesen hava sartlarinda devreye girip pas gecmek icin burnu kaldiriyor? Ne kadar akilli otopilotlar var baksaniza.. Bence THY bu ucusun FDR bir once incelesin ve buradan cikacak bulgular cercevesinde yeni bir egitim plani hazirlasin.. Eger anlatilanlar dogru ise ortada cok buyuk bir hata var bir sekilde suc otopilota atilmis... Gecmis olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eger o kadar riskli bir hava vardiysa neden sartlar zorlandi, neden yedek meydana gidilmedi, neden riske girildi? Ustelik bu haberin gercekten bir haber degeri var mi? Birileri masal anlatmis, bize de bu haber olarak sunulmus. Bu nasil habercilik mantigi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000