23 Eylül 2022, Cuma 09:30:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-KKTC uçuşu açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'dan KKTC'ye direkt uçuşlar konusunda, "Rusya’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşlar başlarsa bundan tabii ki memnuniyet duyarız" dedi.
  • Dünya'da bir ilk olarak pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren tek ülke ile sürekli yakınlaşmaya çalışmak,herşeyi para olarak görmek nasıl bir mantıkdır,akıldır,izandır? Demek o kadar muhtaç haldeyiz ki böyle ülke ve ülkelere karşı hiçbir şey yapamıyoruz sonra da şöyle güçlüyüz böyle bilmem neyiz masalları...
  • Tam palavra. Direk uçuş olmayacak. Algı operasyonu
  • F35 ne durumda? harcanan para emek zaman be durumda ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Tabii bizim Kuzey Kıbrıs’a yönelik siyasetimiz belli. Bu tartışma götürmez. Biz Kuzey Kıbrıs’ı rastgele bir ülke olarak görmüyoruz. Onu biz adeta kendimiz olarak kabullendik, öyle görüyoruz, öyle de göreceğiz. Tabii Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmelerimizde de Kuzey Kıbrıs meselesine değindim. Onunla da bu konuyu devamlı görüştüm. Ülkemizde misafir ettiğimiz ya da ziyaret ettiğimiz tüm liderlere Kıbrıs’taki haklı mücadelemizi, meselenin adil ve kalıcı çözüme kavuşturulmasını yine aynı şekilde hep tekrarladık, hep ifade ettik.

Rusya’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne direkt uçuşlar başlarsa bundan tabii ki memnuniyet duyarız. Buranın çok çok önemli olan bir boyutu da şu; malum Rusya’nın turist potansiyeli çok yüksek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de en önemli gelir kaynaklarından bir tanesi turizm. Turizmde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne böyle bir akışın olması inanıyorum ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için ekonomik olarak da ciddi manada bir sıçramaya vesile olacaktır. Zaten turizme yönelik alt yapısı gayet iyi olan bir ülke konumunda. Bu konuda alınacak neticeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni İnşallah çok çok ileri taşıyacaktır. Temenni ediyorum ki önümüzdeki dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasıyla çok daha farklı bir gelecek orayı bekliyor olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan F-16 konusu ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan; 'Biz şu anda F-16 satın almakla ilgileniyoruz. Sayın Biden’la bu konuda olumlu görüşmeler yapmıştık. Burada Cumhuriyetçi senatörlerle de bazı görüşmeler yaptım. Bakanımız Hulusi Akar da muhatabıyla görüşmelerini yürütüyor. Hava olumlu istikamette gelişiyor. Temenni ederiz ki bu olumlu hava devam eder. Bir an önce de bu işten bir netice alırız diye düşünüyorum. Tabii Sayın Biden’la resepsiyonda geniş bir görüşme fırsatı bulamadık. Daha sonra telefon diplomasisiyle belki bu konuları görüşme imkânımız olur. Ama Milli Savunma Bakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yapacakları görüşmelerle süreci takip edeceğiz. Gelişmeler şu an itibarıyla olumlu istikamette gidiyor' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya-KKTC uçuşu açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

yuh be ! ~ 2 yıl önce
Dünya'da bir ilk olarak pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren tek ülke ile sürekli yakınlaşmaya çalışmak,herşeyi para olarak görmek nasıl bir mantıkdır,akıldır,izandır? Demek o kadar muhtaç haldeyiz ki böyle ülke ve ülkelere karşı hiçbir şey yapamıyoruz sonra da şöyle güçlüyüz böyle bilmem neyiz masalları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 2 yıl önce
Tam palavra. Direk uçuş olmayacak. Algı operasyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eee ~ 2 yıl önce
F35 ne durumda? harcanan para emek zaman be durumda ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O tam ~ 2 yıl önce
Bi muallak işte :)
Kaptan ~ 2 yıl önce
Para babalarının parası ya. O yüzden hesap soramıyoruz sorumsuzlara.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000