21 Şubat 2017, Salı 09:30:47

Çukurova Havalimanı'na trenle ulaşım sağlanacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na trenle ulaşım sağlanacağını söyledi.
  • Aynı sistemi Zafer Havalimanında da yapsalardı şu an çok daha güzel işliyor olabilirdi. Bölgesel havalimanı yapıp da havalimanından şehirlere toplu ulaşım imkanı sağlamamak da anca bizde olur herhalde.
  • Çukurova büyük bir proje, Amacına ulaşmasının tek yolu Silifke-Mersin-Havaalanı-Adana-Osmaniye arasına yeni bir hızlı tren hattı kurmaktır. Başka yolu yok, Çünkü Adananın doğusunu ve Mersinin batısını da hesaba katmalısınız...
  • 2019'u bulabilir demeye çalışmış
  • Olması gerekeni söylemekte, Sn. Bakan. Ama hep "olacak, gelecek!"... Şimdiye kadar aklınız neredeydi? Aynı hatalar İstanbul 3. Havalimanı için de yapılmadı mı, hatta yapılmakta devam etmiyor mu?

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Bölgesel Havalimanı'na trenle ulaşım sağlanacağını söyledi.

Tarsus Belediyesi ziyaretinde açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, “Hedefimiz 2018 yılında inşallah Çukurova Bölgesel Havalimanını açmak. Havalimanı yapımı kapsamında karayolu ile birlikte demiryolunun yapımı da gerçekleşecek. Dolayısıyla hava alanına gelen bir yolcu, tren vasıtasıyla hem Mersin’e hem de Adana’ya gitme imkanına kavuşacak. Bunu da vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Tarsus’tan hava alanına gitmek isteyen veyahut hava alanından Tarsus’a gelmek isteyen, veya Mersin’den, Adana’dan hava alanına gitmek isteyen vatandaşlarımız artık tren kullanabilecektir. Yani biz, hava alanına tren bağlantısını yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları hem Devlet Demir Yollarımız hem de Karayolları Genel Müdürlüğümüz yaptı. Mevcut ihale uhdesinde çalışmayı tamamlayacaklar. O aradaki mesafeyi de demir yollarıyla döşeyeceğiz, sadece kara yolları bağlantısı olmayacak. Çukurova Bölgesel Havalimanı aynı zamanda demiryolu bağlantısı olacak. Dolayısıyla Tarsus’tan trene binen bir kardeşimiz doğrudan havalimanına ulaşabilecek. Bununla ilgili projelerimiz bitti, çalışmalarımız yapıldı, inşallah alt yapı yapımına da mevcut yüklenici firma başlayacak” dedi.

Bakan Lütfi Elvan, 2017 yıl sonuna Çukurova Bölgesi Havalimanının alt yapısının tamamlanacağını, üst ihalesinin de kısa sürede çıkacağını belirtti.

Çukurova Havalimanı'na trenle ulaşım sağlanacak

Yorumlar

~ 7 yıl önce
Aynı sistemi Zafer Havalimanında da yapsalardı şu an çok daha güzel işliyor olabilirdi. Bölgesel havalimanı yapıp da havalimanından şehirlere toplu ulaşım imkanı sağlamamak da anca bizde olur herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makul Yol. ~ 7 yıl önce
Çukurova büyük bir proje, Amacına ulaşmasının tek yolu Silifke-Mersin-Havaalanı-Adana-Osmaniye arasına yeni bir hızlı tren hattı kurmaktır. Başka yolu yok, Çünkü Adananın doğusunu ve Mersinin batısını da hesaba katmalısınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çukurova ~ 7 yıl önce
2019'u bulabilir demeye çalışmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 7 yıl önce
Olması gerekeni söylemekte, Sn. Bakan. Ama hep "olacak, gelecek!"... Şimdiye kadar aklınız neredeydi? Aynı hatalar İstanbul 3. Havalimanı için de yapılmadı mı, hatta yapılmakta devam etmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000