07 Haziran 2020, Pazar 10:02:19

"Çukurova Havalimanı turizme güç katacak"

Çukurova Bölgesel Havalimanı çevredeki iller ile beraber Adana, Mersin, Osmaniye’yi de kapsayan ülke içinde yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet edecek.
  • inşaatın temeli sular altında yıllardır. Her hafta inişte görürüm içim acır, reis büyükşehir belediye seçimlerinden önce oy istemeye geldiğinde,2019 sonu bitecek demişti. Hikaye anlatmayın insanlara o havalimanı bitmez
  • Havalimanları ihalelerini ne idüğü belirsiz firmalara verirseniz sonuç bu. Dünyanın bir çok ülkesinde havalimanı işleten ve dünya çapında firmalarımız varken bu adı sanı duyulmamış firmayı nereden buldunuz.
  • Açılışa bir çiçek gönderiyim bari senelerdenberi gülünç duruma düşüyorsunuz bırakında gülünç duruma düşmeyin
  • Her seferinde açıklanan yorumları heyecanla okuyoruz diyecem ama maalesef hep aynı açıklama ve aynı teraneler... galiba bu tür açıklamaları bir 10 sene daha ara ara okuyacağız.Vah Mersinim vah
  • Bölgede turistik ne var ki turizme guc katsin, bolge mutfagi disinda bir sey var mi? Gezip gorulerek yerler de yok. Turizm anlaminda katkisinin olacagini sanmiyorum. Tarihi, kulturel bir seyler bulunmasi lazim ya da deniz kum güneş turizmi. Ee ikisi de yok
  • 2013'den bu yana hala bir neticeye ulaşılmış değil bu projeden sonra başlanan ordu-giresun bitti yıllardır kullanılıyor rize-artvin bitmek üzere istanbul havalimanı gibi devasa bir proje yapıldı ama gelin görün ki çukurova havalimanı sahipsiz kaderine terk edilmiş durumda.
  • Zaimoğlu'nun dilek, ümit ve tahminleri bir yana: bu kişi 16 Mart 2020 ihalesinin de İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞUNU BİLMİYOR MUDUR???
  • 100 yıldır bitecek güya. Milletin elinde ihale oyuncağı oldu, kimleri zengin etti bu havaalanı inşaatı kim bilir?

Çukurova Bölgesel Havalimanı çevredeki iller ile beraber Adana, Mersin, Osmaniye’yi de kapsayan ülke içinde yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet edecek.

Temeli 2013 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsayacak şekilde hizmet vermesi planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı için bugüne geri sayım sürüyor. Çukurova Turistik Otelciler ve İşl. Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, "Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanı ihalesini en son 16 Mart 2020 tarihinde Terminal Yapı - Günbeton A.Ş. ortak girişimi almıştı" dedi.

Zaimoğlu, "Çukurova Bölgesel Havalimanı çevremizdeki iller ile beraber düşündüğümüz zaman Adana, Mersin, Osmaniye'yi de kapsayan ülkemiz içinde yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet edecek. Turizmde istenilen seviyeleri yakalayabilmemiz için özellikle yurtdışı tarifeli seferlerin artacağı belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanının bir an önce hizmete girmesi bölgemiz turizmi açısından son derece önem arz etmektedir" şeklinde konuştu. Zaimoğlu, "Çukurova bölgemizde özellikle kültür, deniz, sağlık ve gastronomi turizmi ile öne çıkan bir bölgedir. Bugün için belli hatlar dışında yurt dışından direk sefer olmaması nedeniyle özellikle Rusya'dan bölgemize turist getiremiyoruz. Aynı şekilde diğer turizm çeşitlerine göre en az 10 katı gelir getiren Sağlık Turizminde de bu sorunla karşı karşıyayız. Hastanelerinin altyapısıyla birlikte mesleğinde son derece başarılı olan hekimleriyle ülkemiz Sağlık Turizmi konusunda öne çıkabilecek olan bölgemiz ulaşım problemlerinden dolayı istediği payı alamamaktadır" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımını desteklediklerini belirten Başkanı Tayyar Zaimoğlu, "Turizm dışında ülkemizin en önemli tarım üretimi yapılan bölgelerinin başında da gelen Çukurova bölgemizde, yeni havalimanı sayesinde sadece yolcu trafiği değil, birçok ülkeye doğrudan gidecek kargo uçuşlarının artmasıyla da Çukurova'da üretilen tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatı daha çok olacak bu da Çukurova'da üretim yapan çiftçinin gelirinin artmasına katkı sağlayacaktır. Antalya havalimanından bugün dünyanın çok sayıda ülkesine doğrudan uçan kargo uçakları sayesinde Antalya tarımında üretilen ürünlerin büyük çoğunluğu ihraç edilmektedir" dedi. Zaimoğlu, "Ayrıca Çukurova Havalimanının coğrafi konumu nedeniyle açıldığında Ortadoğu, Afrika ve Doğu Akdeniz'in merkezi konumunda olacağı için uluslararası uçuşlarla ileride Dubai gibi, İstanbul gibi birçok ülkeden bağlantılı uçuşlarla geniş bir bölgenin hubı olma özelliğine de sahip olacaktır. Ayrıca birçok rakip hava meydanlarının aksine kar, buz, sis gibi hava muhalefeti bulunmayan, 365 gün, 24 saat rahatlıkla iniş-kalkış yapabilecek özelliklere de sahiptir" dedi.

"Çukurova Havalimanı turizme güç katacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Uçucu ~ 4 yıl önce
inşaatın temeli sular altında yıllardır. Her hafta inişte görürüm içim acır, reis büyükşehir belediye seçimlerinden önce oy istemeye geldiğinde,2019 sonu bitecek demişti. Hikaye anlatmayın insanlara o havalimanı bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşleten ~ 4 yıl önce
Havalimanları ihalelerini ne idüğü belirsiz firmalara verirseniz sonuç bu. Dünyanın bir çok ülkesinde havalimanı işleten ve dünya çapında firmalarımız varken bu adı sanı duyulmamış firmayı nereden buldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhtar ~ 4 yıl önce
Açılışa bir çiçek gönderiyim bari senelerdenberi gülünç duruma düşüyorsunuz bırakında gülünç duruma düşmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.Albatros ~ 4 yıl önce
Her seferinde açıklanan yorumları heyecanla okuyoruz diyecem ama maalesef hep aynı açıklama ve aynı teraneler... galiba bu tür açıklamaları bir 10 sene daha ara ara okuyacağız.Vah Mersinim vah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 4 yıl önce
Bölgede turistik ne var ki turizme guc katsin, bolge mutfagi disinda bir sey var mi? Gezip gorulerek yerler de yok. Turizm anlaminda katkisinin olacagini sanmiyorum. Tarihi, kulturel bir seyler bulunmasi lazim ya da deniz kum güneş turizmi. Ee ikisi de yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Danyel ~ 4 yıl önce
Yani bu bölgede truzim açısından bir şey yok demek için insanın hayatta hiç bir şey okumamış ve hiç bir şey yaşamamış olması lazım. En azından yaz bir googla . En son Almanya cumhurbaşkanı ziyaret etmişti Tarsusu. Adana Tarsus Mersin yüzlerce ilgi çekecek tarihi ve kültürel yerleri ve plajları var. Tarsusta Bulunan bazı trustik yerler : St Paul evi, kuyusu ( Hristiyanlar için Hz İsa'dan sonraki en önemli adam) Ashabı keyf mağarası Meryem ana klisesi Antik roma yolu Hz Danyal peygamberin kabri Tarsus Hristiyanlık için hac yerindedir. Mersin de yüzlerce plaj var.
uye ~ 4 yıl önce
tarih de var, kum ve gunes de var. tuik'in 2019 verilerine gore mersin'e yil icerisinde gelen yerli yabanci turist toplami 1 milyonu gecti... cahillik diz boyu
Sahipsiz Mersin'im ~ 4 yıl önce
2013'den bu yana hala bir neticeye ulaşılmış değil bu projeden sonra başlanan ordu-giresun bitti yıllardır kullanılıyor rize-artvin bitmek üzere istanbul havalimanı gibi devasa bir proje yapıldı ama gelin görün ki çukurova havalimanı sahipsiz kaderine terk edilmiş durumda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 4 yıl önce
Zaimoğlu'nun dilek, ümit ve tahminleri bir yana: bu kişi 16 Mart 2020 ihalesinin de İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞUNU BİLMİYOR MUDUR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hikaye ~ 4 yıl önce
100 yıldır bitecek güya. Milletin elinde ihale oyuncağı oldu, kimleri zengin etti bu havaalanı inşaatı kim bilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000