10 Nisan 2020, Cuma 12:13:38

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı ne zaman bitecek?

Terminal Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, ihalesini aldıkları Çukurova Havalimanı inşaatında bin kişilik yeni istihdam imkanı sunacaklarını bildirdi.
  • Bu yapan fiirma kim. Hiç duyulmamış yeni yandaşlardan mı acaba
  • Ovasini komple havalimani yapalim,rekorlar kitabina gireriz, Turkler bunuda yapdi desinler
  • Her demeç veren 2.5 yıl da bitecek diyor , bu kaçıncı 2,5 yıl
  • Yukarıdaki haberde sözü edilen "100 milyon'luk yatırım bedeli" ne anlama gelmektedir? Eğer haber kapsamında yapılacak işlerin (inşaatları, bunların donanım ve tefrişlerinin) toplam tahmini maliyeti ise sadece güler geçerim. 100 milyon €'ya (Terminalin ileri etapta %50 büyütülmesini dahi bir kenara bırakırsak) bu yapılar çelik ve betondan değil ancak kartondan yapılabilir. Hele bir çıksınlar 250-300 milyon €'ya!!! Öyle anlaşılıyor ki bu ihale mini bir (Yeni) İstanbul Havalimanı Y.İ.D. ihalesi olmuş. Yani Devlet inşaat işlerine finansal olarak hiç karışmayacak, Müteahhit ve ileri tarihteki İşletmeciye birtakım gelirleri bırakacak ve bazı gelirlerin garantisini verecek (yolcu servis ücretleri garantisi gibi...), üste de yılda 100 milyon kira alacak! (KDV dahil mi, hariç mi???). Süreler ve sayılar henüz açıklanmamış! Ancak terminal ve otopark dışındaki yer ve sair hizmetler ve gelirleri herhalde DHMİ'nin olacak.
  • Devletimize hiç yük olmayacak dendiğinde aklıma köprüler, otoyollar, tüneller, şehir hastaneleri ve İstanbul Havalimanı geliyor.
  • Birde şimdi terminal yapı çıktı. Bu adamlar dünyada hangi havalimanını işletiyorlar. Bilen var mı. Yok. Bu havalimanını işletebilirler mi. Hayır. Ne istihdamı yaw bırakın bu ayakları. Oraya kaç uçak inecek. Sadece kargo olması yeterli.
  • Müteahit kardeş sen önce alaçatı havaalanını bitirseydin ya sonra başlardin adana mersin bölgesel havalimanın na iga şartlı teklif veriyor eleniyor şartlarının içinde yolcu garanti istiyor adamlar işi biliyor şartlı vermesinin sebebi bu önemli deil korana vurus çıkdı ya sende kafanı yorma yeni çıkan kararnameyle sende yırtarsın bu işten kararnemede neler var siz biliyorsunuz mutahitden kaynaklı olan bir durum yoksa mucbul sebeb den ötesi sende bu işden yırtdın haydi maşallah 1 yıl sonra tekrar ihale
  • neyin kafası? havacılık caos ta
  • Böyle bir yatırım gecikmemesi temennisiyle 8 gözle bekliyoruz.. Tabi yine kutuplaşma yapılmazsa
  • Buna şükür iga alsaydı daha mı iyiydi kadri Samsunlu orayıda başarısızlığına kurban ederdi proje çöp olurdu..

Terminal Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp Delimollaoğlu, ihalesini aldıkları Çukurova Havalimanı inşaatında bin kişilik yeni istihdam imkanı sunacaklarını bildirdi.

Devlet Havalimanları Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Çukurova Havalimanı ihalesini kazandıklarını hatırlatan Mehmet Alp Delimollaoğlu, ‘’Korona virüs nedeniyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan istihdamı korumak adına önemli adımlar atıyor. Biz de Terminal Yapı olarak ülkemize bin kişilik yeni istihdam kazandıracağız’’ dedi.

16 Mart 2020 tarihinde Çukurova Havalimanı ihalesini Terminal Yapı olarak Günbeton A.Ş ortak girişimi ile kazandıklarını belirten Delimollaoğlu, ‘’Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanımız, ülkemiz adına büyük stratejik öneme sahip olacak. Çukurova Havalimanı; Doğu Akdeniz ve Çukurova Havzasını, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ile hem yolcu hem de kargo faaliyetleriyle ile birleştiren bir merkez haline gelecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ihaleyi onaylar onaylamaz kolları sıvayıp çalışmalara başlayacağız ve en az bin kişiye istihdam sağlayacağız. Çukurova Havalimanı projesi devletimize hiçbir mali yük getirmeyeceği gibi DHMİ’ye de 100 milyon Euro kira bedeli ödenecek’’ dedi.

Ön anlaşmalar tamamlandı

Yap-İşlet-Devret modeliyle ihaleye çıkılan Çukurova Havalimanı'nın yapımının tahminen 2,5 yıl süreceğini söyleyen Delimollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Korona virüs salgınına ve ekonomik durgunluğa rağmen Çukurova Havalimanı için uluslararası finansman kuruluşlarıyla ön anlaşmaları tamamladık. Yabancı kuruluşlar da Çukurova Havalimanının öneminin farkında. Havalimanının yapım aşamasında bin, işletme döneminde de 500 kişi istihdam edeceğiz. İstihdamın öneminin arttığı bugünlerde Çukurova Havalimanı örnek bir model olacak. Çok stratejik bir havalimanı kazanacağımız için ülkemiz adına çok heyecanlıyız.’’

Projeye göre DHMİ 100 milyon Euro kira alacak

Çukurova Havalimanı ihalesini en yüksek teklifi veren Günbeton A.Ş. ile Terminal Yapı ortak girişimi kazanmıştı. İhaleyi kazanan ortak girişim 100 milyon Euro yatırım bedeline artı olarak 100 milyon Euro kira bedeli ödemeyi taahhüt etti. Proje kapsamında 100 bin metrekare büyüklüğünde iç-dış hatlar terminal binası yapılacak; devamında 50 bin metrekare büyüklüğünde ek terminal binası hizmete açılacak. Aynı zamanda projede 90 bin metrekare büyüklüğünde otopark, 10 bin metrekare büyüklüğünde kargo terminali, 2 bin metrekare büyüklüğünde Genel Havacılık Terminal Binası, 7 adet sabit ve hareketli köprü ile bu köprülere bağlı PCA, Su ve 400Hz sistemleri, akaryakıt istasyonları, trafo binaları, 5 bin metrekare DHMİ hizmet binası, kontrol kulesi, çöp toplama ve ayrıştırma merkezi, tesisat galerileri, apron bariyer binası, atık su arıtma tesisi, giriş kontrol binası, uçak atık su arıtma tesisi, ısı merkezi ve su depoları, uçak yakıt hidrant sistemi ile peyzaj alanları da bulunuyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı ne zaman bitecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Kim ~ 4 yıl önce
Bu yapan fiirma kim. Hiç duyulmamış yeni yandaşlardan mı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konya ~ 4 yıl önce
Ovasini komple havalimani yapalim,rekorlar kitabina gireriz, Turkler bunuda yapdi desinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 4 yıl önce
Her demeç veren 2.5 yıl da bitecek diyor , bu kaçıncı 2,5 yıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs adana ~ 4 yıl önce
Ya saçmalamasın ya burdaki havalimanını yenileyin daha iyi olur ayrıca adana cok zara verecek tasinması
mafaky ~ 4 yıl önce
Yukarıdaki haberde sözü edilen "100 milyon'luk yatırım bedeli" ne anlama gelmektedir? Eğer haber kapsamında yapılacak işlerin (inşaatları, bunların donanım ve tefrişlerinin) toplam tahmini maliyeti ise sadece güler geçerim. 100 milyon €'ya (Terminalin ileri etapta %50 büyütülmesini dahi bir kenara bırakırsak) bu yapılar çelik ve betondan değil ancak kartondan yapılabilir. Hele bir çıksınlar 250-300 milyon €'ya!!! Öyle anlaşılıyor ki bu ihale mini bir (Yeni) İstanbul Havalimanı Y.İ.D. ihalesi olmuş. Yani Devlet inşaat işlerine finansal olarak hiç karışmayacak, Müteahhit ve ileri tarihteki İşletmeciye birtakım gelirleri bırakacak ve bazı gelirlerin garantisini verecek (yolcu servis ücretleri garantisi gibi...), üste de yılda 100 milyon kira alacak! (KDV dahil mi, hariç mi???). Süreler ve sayılar henüz açıklanmamış! Ancak terminal ve otopark dışındaki yer ve sair hizmetler ve gelirleri herhalde DHMİ'nin olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devletimize ~ 4 yıl önce
Devletimize hiç yük olmayacak dendiğinde aklıma köprüler, otoyollar, tüneller, şehir hastaneleri ve İstanbul Havalimanı geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DananınKuyrugu ~ 4 yıl önce
yani vatandaşa yük ;) geçmese bile bedelini cebinden vergisinden ödeyen vatandaş :)))
Terminal yapı ~ 4 yıl önce
Birde şimdi terminal yapı çıktı. Bu adamlar dünyada hangi havalimanını işletiyorlar. Bilen var mı. Yok. Bu havalimanını işletebilirler mi. Hayır. Ne istihdamı yaw bırakın bu ayakları. Oraya kaç uçak inecek. Sadece kargo olması yeterli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 4 yıl önce
Kaç uçacak inecek ne demek? Mersin, Adana ve Osmaniye'nin yolcu potansiyelini, Mersin'in kargo potansiyelini bilmeden cahilce yorum yapmayın.
Çeşme ~ 4 yıl önce
Müteahit kardeş sen önce alaçatı havaalanını bitirseydin ya sonra başlardin adana mersin bölgesel havalimanın na iga şartlı teklif veriyor eleniyor şartlarının içinde yolcu garanti istiyor adamlar işi biliyor şartlı vermesinin sebebi bu önemli deil korana vurus çıkdı ya sende kafanı yorma yeni çıkan kararnameyle sende yırtarsın bu işten kararnemede neler var siz biliyorsunuz mutahitden kaynaklı olan bir durum yoksa mucbul sebeb den ötesi sende bu işden yırtdın haydi maşallah 1 yıl sonra tekrar ihale

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neyin kafası ~ 4 yıl önce
neyin kafası? havacılık caos ta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acele edin ~ 4 yıl önce
Böyle bir yatırım gecikmemesi temennisiyle 8 gözle bekliyoruz.. Tabi yine kutuplaşma yapılmazsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allahtan igaya verilmemiş ~ 4 yıl önce
Buna şükür iga alsaydı daha mı iyiydi kadri Samsunlu orayıda başarısızlığına kurban ederdi proje çöp olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mhmt ~ 4 yıl önce
Kadri bey neyi kötü yapmıştı bu kadar ard niyet arıyorsunuz. De hele bi. Bu kadar da kıskanç olunmaz be kardeşim
Fark ~ 4 yıl önce
Bunlarında iga dan ne farkı var. Ne idüğü belirsiz şirketler
Mhmt Cevap ~ 4 yıl önce
Araştırma yap öyle yaz beyini ne doğru ne yanlış diye..ben yazarsam uzun olur,en önemlisi geçtim herşeyi milli eser başında oturuyorsan milletin emanetine sahip çıkacaksın,devlet gereken desteği sağladı ve yönetilemeyen bir duruma geldi en basiti kadri beyin temizlikte bile sınıfta kaldı şikayetlerde sebebi ne? firma yakın arkadaşı..başarı kıskanılır başarısızlık eleştirilir..İga ceo da değişim yaptığı gün havacı kökenli biriyle İstanbul havalimanı başarıda tavan yapacaktır kimsenin aklınada AHL gelmeyecektir..bu eser hak ettiği yere gelir..
~ 4 yıl önce
Neyi iyi yapmış sayda bilelim şampiyon

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000