28 Kasım 2014, Cuma 12:35:46

'ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALESİ İPTAL EDİLSİN'

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova Bölgesel Havaalanı projesinde yeniden ihaleye çıkılması gerektiğini savundu.
  • En yakında bitmesi dileğiyle..
  • Firmaya bankaların kredi sağlaması, burada gözü olan büyük firmalarca engelleniyor olabilir mi acaba?
  • Adana ve Mersin büyükşehir belediyelerini Mhp kazandığı için Çukurova havalimanı ( bölgenin, ortadoğunun en büyük havalimanı olacağı söyleniyor ) önemi bir kat daha arttı. Sayın Ulaştırma Bakanının bu konu da bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Projenin tam anlamıyla arkasında durduğunu hatta belediyelerin kendileri için hiçbir katkıda bulunmuyorsa eğer bunu söylemesi gerekli. Çukurova havalimanının 3. havalimanından sonra en büyük proje olduğunu dikkatinizi çekerim.
  • Mersin Adan kazanamaz. Zira , secimlerde kazanan Uskup, Gazze, Bagdat, Sam, Kahire, Pristine Kabil vs. Turkiye'ye gelene kadar sirada coooook bekleyen var. Az sabir.
  • Ak parti Adana ve Mersin Belediye başkanlıklarını kazanamadığı için Çukurova havalanı inşaatındaki gecikmeyi umursamıyor olabilir mi acaba? İhalenin iptal edilmesi düşüncesine katılıyorum
  • Ülkede sadece hırsız müteahhitler iş alabiliyor, gerisi 2003 te işi bıraktı.
  • Önüne gelen firmaya ihale verirseniz sonucu budur. Al başka bir örnek ercan havalimanı. 2 senedir bir kürek toprak atılmadı. Yaşasın yandaşlar mantığı ülkenin sonunu getiriyor
  • Adana havalimani bitik durumda! Okeye donuyor:-) Umarim cukurova havalimani yakin bir zamanda hizmete acilir
  • Proje de bir senedir çivi dahi çakılmıyor. Vakti zamanında temeli atılıp bırakılan projelere benzedi projenin akıbeti. Yazık ki yazık atıl duran tarım arazileri mi kaybedilen zaman mı arazi için sarf edilen trilyonlarca kamulaştırma bedeli. Artık birilerinin bir şekilde bu işe dur demesi lazım. Hükümetin bu konular karşısında ki yetersiz politikaları mersin ve adana'da ki tabanından dahi tepki toplamakta .
  • Harabeye benzeyen Adana Havalimanı bir utanç kaynağıdır. Adanalalilar at gozluklerini çıkarıp doğruları görmeli

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatının başlar başlamaz durmasının domino taşı gibi birçok yatırıma zarar verdiğini ve gelecek yatırımların durmasına neden olduğunu öne sürdü. Havaalanı inşaat ihalesini alan ve belli bir tarihte bitirmeye söz vermesine rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen havaalanı inşaat firmasının ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini belirten Aşut, "Yeni bir ihale ile yeni bir firmaya bu iş verilmelidir” dedi. 

Mersin’deki önemli turizm yatırımlarının durmasını eleştiren Aşut, 'Turizmde kendi dinamikleri ile çabalayan Mersin için hayati bir proje olan Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nde firmalara yapılan tahsisler iptali geç kalmış bir karar olarak gündeme geldi. Kaybolan yedi yıl var. Tutulmayan sözler var. Yatırımcılar başka yerlerdeki yatırımlarını tamamlarken, Mersin’e bir çivi çakmamış ve Mersin’i oyalamışlardır. Bu konuda onlarında beklentileri olması doğaldır. Ancak, bu nedenler bir mazeret kabul edilemez. En temel nedenlerden birisi Çukurova Uluslararası Bölgesel Havalimanı’nın inşaatının yarım kalmasıdır. Havaalanı inşaatının başlar başlamaz durması domino taşı gibi birçok yatırıma zarar vermekte ve gelecek yatırımların durmasına neden olmaktadır. Bu anlamda, nasıl ki sorumluluğunu yerine getirmeyen Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi yatırımcılarının tahsis ihaleleri iptal edildiyse, aynı şekilde havaalanı inşaat ihalesini alan ve belli bir tarihte bitirmeye söz vermesine rağmen sorumluluğunu yerine getirmeyen havaalanı inşaat firmasının da ihalesi iptal edilmeli ve yeni bir ihale ile yeni bir firmaya bu iş verilmelidir.”

"GECİKEN MERSİN'İN DEĞİL TÜRKİYE'NİN PROJELERİ"

Havaalanının Mersin ve bölgesi için sanayiden tarıma, gıdadan turizme tüm sektörlerde büyük bir dönüşüme neden olacak bir yatırım olduğuna dikkat çeken Aşut, sözlerine şöyle devam etti:

“Geciken sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin projeleridir. Kaybolan sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin zenginliğidir. Eğer bu havaalanı zamanında bitseydi bugün Mersin kesme çiçekten dış mekan süs bitkilerine kadar bölgenin Hollandası olma yolunda büyük bir adım atmış ve yeni bir katma değer zinciri oluşturmuştu. Her şeye rağmen bu yeni sektör çalışmaya devam ediyor, kümeleniyor, ihracat yapıyor. Eğer bu havaalanı zamanında bitseydi muhtemelen otel yatırımları da ona paralel devam edecekti. MEDI TOUR gibi dünyanın en büyük turizm forumundan birisi olan böylesi önemli bir etkinliği Mersin’e kazandıran bir Oda olarak havaalanı olmayan bir turizm kenti olmanın mantığını dünyaya anlatmakta zorluk çekiyoruz. Eğer bu havaalanı zamanında bitseydi, Mersin’in tarımda en katma değerli ürünleri olan taze sebze ve meyve ihracatı kat ve kat artacak, gidemediğimiz pazarlara birkaç saatte ulaşacaktık. Çiftçi kazanacaktı, aracı kazanacaktı, ülkemiz kazanacaktı.”

Sorun ne olursa olsun hiç kimseye küsme lüksleri ve böyle bir anlayışları olmadığını da dile getiren Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:

“Mersin olarak taleplerimizi doğru bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Pes etmek yok, birlik ve beraberlik içinde, her kafadan çıkan ilgisiz seslerin oluşturduğu kakafoniyi iyi yöneterek herkesin dinleyeceği bir senfoniye çevireceğiz. Çünkü tek yumruk olmayan Mersin’i hiç kimse dinlemez.”

'ÇUKUROVA HAVALİMANI İHALESİ İPTAL EDİLSİN'

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
En yakında bitmesi dileğiyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Finansör ~ 9 yıl önce
Firmaya bankaların kredi sağlaması, burada gözü olan büyük firmalarca engelleniyor olabilir mi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akpilot ~ 9 yıl önce
Adana ve Mersin büyükşehir belediyelerini Mhp kazandığı için Çukurova havalimanı ( bölgenin, ortadoğunun en büyük havalimanı olacağı söyleniyor ) önemi bir kat daha arttı. Sayın Ulaştırma Bakanının bu konu da bir açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum. Projenin tam anlamıyla arkasında durduğunu hatta belediyelerin kendileri için hiçbir katkıda bulunmuyorsa eğer bunu söylemesi gerekli. Çukurova havalimanının 3. havalimanından sonra en büyük proje olduğunu dikkatinizi çekerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 9 yıl önce
Mersin Adan kazanamaz. Zira , secimlerde kazanan Uskup, Gazze, Bagdat, Sam, Kahire, Pristine Kabil vs. Turkiye'ye gelene kadar sirada coooook bekleyen var. Az sabir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ak parti Adana ve Mersin Belediye başkanlıklarını kazanamadığı için Çukurova havalanı inşaatındaki gecikmeyi umursamıyor olabilir mi acaba? İhalenin iptal edilmesi düşüncesine katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Piston ~ 9 yıl önce
Ülkede sadece hırsız müteahhitler iş alabiliyor, gerisi 2003 te işi bıraktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deneyim ~ 9 yıl önce
Önüne gelen firmaya ihale verirseniz sonucu budur. Al başka bir örnek ercan havalimanı. 2 senedir bir kürek toprak atılmadı. Yaşasın yandaşlar mantığı ülkenin sonunu getiriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mersin ~ 9 yıl önce
Adana havalimani bitik durumda! Okeye donuyor:-) Umarim cukurova havalimani yakin bir zamanda hizmete acilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çukurova ~ 9 yıl önce
Proje de bir senedir çivi dahi çakılmıyor. Vakti zamanında temeli atılıp bırakılan projelere benzedi projenin akıbeti. Yazık ki yazık atıl duran tarım arazileri mi kaybedilen zaman mı arazi için sarf edilen trilyonlarca kamulaştırma bedeli. Artık birilerinin bir şekilde bu işe dur demesi lazım. Hükümetin bu konular karşısında ki yetersiz politikaları mersin ve adana'da ki tabanından dahi tepki toplamakta .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Harabeye benzeyen Adana Havalimanı bir utanç kaynağıdır. Adanalalilar at gozluklerini çıkarıp doğruları görmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000