28 Şubat 2011, Pazartesi 08:06:16

ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN "TEMEL ATMA" ÇOK YAKIN

Mersin’de açıklamalarda bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Çukurova Havalimanı'nın temelini 3-4 aya kadar atacaklarını söyledi.
  • bir adanalı olarak, mersin adana farketmez çukurova bölgesinin buna ihtiyacı vardı nerede olursa olsun ama olsun artık.ülkeler arası sınırların önemi kalmıyor biz komşu şehirlerde bu kavgayı yapıyoruz komik.tek merak ettiğim ceyhanda petrol şirketleri cirit atmaya başladığında buraya hava ulaşımı nasıl olacak çukurova havalimanı uzak kalır gibi duruyor.umarım hükümetin adana fobisi önümüzdeki dönemde yıkılır.
  • hala buraya olumsuz yorum yazarak yapılmasını engelleyebileceğini zanneden birtakım adanalı arkadaşlar var,Allah akıl fikir versin :)))))))
  • Çok gereksizdir. Adana havalimanını da kapsayacak şekilde Mersin'e Yüksek Hızlı Tren konsa maksimum fayda elde edilirdi.
  • Adana havalimanında bildiğim kadarıyla geçtiğimiz yıllarda apronda duracak uçak sayısı yirmiüçe çıkarıldı. Buğüne kadar en yoğun olduğu saatlerde dahi aprondaki uçak sayısı altıyı geçmedi. Zannedersinizki apronda yirmiüç uçak duruyor yirmidördüncüde inmek için havada tur atıyor. Yeni havaalanı ne akla hizmet ben anlayamadım anlayan varsa lütfen anlayabileceğimiz şekilde izah etsin.
  • 30 km öteye, bilmem kaç bin dönüm sulak arazi ve de kuşların göç yolu olan biryere yapılacak bu havalimanı..!!!! Ekolojiye zarar vereceğiz milyar dolar harcayarak.! Adana Havalimanı Genişletilse ve orada şehir planlama yapılırsa hem daha ucuz olur hem de orada ki halk daha medeni bir şekilde yaşamını sürdürebilir...
  • her ilçeye bir havaalanı!
  • Havaalanı bir şehir için inanılmaz bir öneme sahiptir kesinlike yapılması şarttır. Yalnız mevcut Adana havaalanını kaynak aktarıp genişletmek, modernize etmek 2. pist inşa etmek, yeni dış hat ve iç hat terminaller eklemek varken neden kalkıyorsunuz Dünyanın en verimli 1. derece sulak,her türlü ürünün ekilip hasad edildiği en kaliteli tarım arazisi üzerine beton çekip havaalanı yapmayı planlıyorsunuz. Turizm geliştirmekse Karaşataş var, sonra Silifke vardır hiç kimse mersin şehir merkezinde denize girmesi mümkün değil ya nedir herkes anamur tarafına gitmek ozrunda çünkü deniz krli kalmadı sahil her taraf bina oldu sakın bakanım..

Denizdeki mazottan ÖTV'yi kaldırdıklarını söyleyen Yıldırım, bugüne kadar denizcilere yaptıkları katkının 2.5 katrilyon olduğunu belirterek, Mersin-Antalya arasında yapımı süren "Akdeniz Sahil Yolu Projesi" ile ilgili bilgiler verdi.

Tarsus bölgesinin turizm bölgesi ilan edildiğini anlatan Bakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: "Mersin'e ayrı bir hava alanı yakışmaz mı? Yakışır. Türkiye'nin en önemli havaalanlarından bir tanesini Mersin'e yapıyoruz. Havalimanının temelini de 3-4 ay sonra atacağız hayırlı olsun. Türkiye'de 8 yılda yapılanlar, 80 yılda yapılanların 3-4 katına ulaştı. 8,5 milyon vatandaşımız uçakla seyahat ediyordu. 52 artık milyon vatandaşımız uçağa biniyor. Hava taşımacılığını imtiyazlı olmaktan çıkaracağız ihtiyaca dönüştüreceğiz dedik bunu başardık. İç hatta dış hatta 102 milyon vatandaşımız uçakla seyahat etti. İşte hava yolu halkın yolu demek bu demektir. Son beş yılda havacılığı en fazla büyüyen ülke Türkiye. 25 tane havaalanımız açıktı şu an 46 havaalanımız açık. Yurt dışında 60 noktaya uçuş yapıyorduk şu an 130 noktaya uçuş yapıyoruz. 110 tane Türkiye'de yolcu uçağımız vardı. Şu an 360 tane uçak var. Türkiye'ye de yakışan bu. Türkiye havacılıkta, kara yollarında, demir yollarında 50 yıldır ihmal edilen, kaderine terk edilen demir yollarını tekrar ayağa kaldırdık. Türkiye hızlı tren işleten dünyada sekizinci Avrupa'da altıncı ülke yaptık. Ankara Eskişehir hızlı trenini yaptık. Şimdi Ankara Konya'yı da tamamladık bu taraflara doğru geliyoruz. Güneye doğru iniyoruz. Hedefimiz 2023 İstanbul-Mersin-Adana-Hicaz yolunu da yapacağız. 2023 hedefinde dünyanın onuncu büyük ülkesi olacaksa bu hizmetleri mutlaka yapması lazım. Türkiye'de 8 yılda ulaştırmaya yaptığımız yatırım tam 93 katrilyon oldu. Bu güç halkın kaynaklarını sağlıklı kullanmaktan geçiyor."
 

ÇUKUROVA HAVALİMANI İÇİN "TEMEL ATMA" ÇOK YAKIN

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
bir adanalı olarak, mersin adana farketmez çukurova bölgesinin buna ihtiyacı vardı nerede olursa olsun ama olsun artık.ülkeler arası sınırların önemi kalmıyor biz komşu şehirlerde bu kavgayı yapıyoruz komik.tek merak ettiğim ceyhanda petrol şirketleri cirit atmaya başladığında buraya hava ulaşımı nasıl olacak çukurova havalimanı uzak kalır gibi duruyor.umarım hükümetin adana fobisi önümüzdeki dönemde yıkılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hala buraya olumsuz yorum yazarak yapılmasını engelleyebileceğini zanneden birtakım adanalı arkadaşlar var,Allah akıl fikir versin :)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çok gereksizdir. Adana havalimanını da kapsayacak şekilde Mersin'e Yüksek Hızlı Tren konsa maksimum fayda elde edilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adana havalimanında bildiğim kadarıyla geçtiğimiz yıllarda apronda duracak uçak sayısı yirmiüçe çıkarıldı. Buğüne kadar en yoğun olduğu saatlerde dahi aprondaki uçak sayısı altıyı geçmedi. Zannedersinizki apronda yirmiüç uçak duruyor yirmidördüncüde inmek için havada tur atıyor. Yeni havaalanı ne akla hizmet ben anlayamadım anlayan varsa lütfen anlayabileceğimiz şekilde izah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
30 km öteye, bilmem kaç bin dönüm sulak arazi ve de kuşların göç yolu olan biryere yapılacak bu havalimanı..!!!! Ekolojiye zarar vereceğiz milyar dolar harcayarak.! Adana Havalimanı Genişletilse ve orada şehir planlama yapılırsa hem daha ucuz olur hem de orada ki halk daha medeni bir şekilde yaşamını sürdürebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her ilçeye bir havaalanı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanı bir şehir için inanılmaz bir öneme sahiptir kesinlike yapılması şarttır. Yalnız mevcut Adana havaalanını kaynak aktarıp genişletmek, modernize etmek 2. pist inşa etmek, yeni dış hat ve iç hat terminaller eklemek varken neden kalkıyorsunuz Dünyanın en verimli 1. derece sulak,her türlü ürünün ekilip hasad edildiği en kaliteli tarım arazisi üzerine beton çekip havaalanı yapmayı planlıyorsunuz. Turizm geliştirmekse Karaşataş var, sonra Silifke vardır hiç kimse mersin şehir merkezinde denize girmesi mümkün değil ya nedir herkes anamur tarafına gitmek ozrunda çünkü deniz krli kalmadı sahil her taraf bina oldu sakın bakanım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000