01 Şubat 2017, Çarşamba 09:44:37

Çukurova Havalimanı birleştirici olacak

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Çukurova Havalimanı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Adı Çukurova havaalanı olacaksa bu havaalanı bence Adana ve Mersinin ortak malı olmalıdır.Aksi takdirde Adanalılar doğal olarak bu durumda üzülen (küskün) taraf olacaktır.Havaalanı ortak havaalanı olsun.İki şehir için de farklı kapı giriş-çıkışları olsun.Sağladığı istihdam olanakları da paylaşılsın.Zira Adanalılar hep küskün kalacaktır bence. Eğer Ege ve Marmaraya rakip olacaksak Adana ve Mersin illeri de Çukurova adı altında birleştirilmelidir.
  • Başkan Adana ve Mersin de bulunan kuruluşları motive etmek istiyor. Havaalanı iyi bir yatırım bölgeye getirisi ,katkısı olacak. Bu kadar karamsar olmayın. Bu bölge önemli ve değerli bunu unutmayın. İmkanları geniş. Rakip kelimesi ise tabii yanlış. Ama çok çalışmak gerekli.
  • Marmara ve Egeye rakip olmayı anca rüyalarında görürler.
  • Adana mersin arasında arabayla 30 dakika mesafe var zaten birbirine geçmiş durumda havaalanı ile alakası yok durumun.Adana havaalanı kapasitesinin üzerinde kullanılmıyor ki kapasite sorunu olsun.Yapılan yatırım tamamen saçmalık ve ekilebilir arazilerin yok edilmesi başka da bişey değil.
  • Ne demek istiyor? Birleştiriciymiş, Adana Mersin rakip değilmiş, yok beraber Marmara'ya rakip olacaklarmış. Mış muş... Havaalanı bu işlere yaramaz, önce havaalanının acil bitmesi için ortak bastırsınlar o bile bu kafa için yeter. Gerisi Havaalanı olayının ötesinde işler.
  • bunu yapamayan firmayya kayyım atanmasını bekliyoruz yada yüklü bir ceza, Fulya Hn!

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, yapımı süren Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Adana ve Mersin’i birçok alanda birleştireceğine dikkat çekerek, “Marmara ve Ege bölgelerine alternatif olabilmemiz için böyle bir birlikteliğe gereksinim vardı. Türkiye’nin ikinci büyük havalimanının Çukurova’nın kalkınmasının önündeki engellerin kaldırılması için önemli bir unsur oluşturacağına inanıyorum” diye konuştu.

ATO’nun Ocak ayı olağan meclis toplantısı, Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşti. 2016 yılı Mizanı ile Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun okunup kabul edilmesinin ardından söz alan ATO Başkanı Atila Menevşe, olumsuz seyreden genel ekonomiye karşın Adana’yı güzel günlerin beklediğine inandığını söyledi.

Mevcut üretim potansiyeli ve jeopolitik konumuyla Ege ve Marmara bölgelerine alternatif gösterilen Doğu Akdeniz’in, uluslararası havalimanının hayata geçirilmesiyle önemli aşama kaydedeceğini ifade eden Menevşe, “Tarsus’ta gerçekleştirilen odalar ve borsalar ortak toplantısında gelecek için işbirliği alanında çok önemli adımlar atıldı. Bu toplantıda ortaya çıkan en önemli unsurlardan biri, Adana ile Mersin’in birbirlerine rakip olmadığı gerçeğidir. Bizim de Adana-Mersin olarak Çukurova Bölgesi adı altında güçlü olmamızı sağlayacaktır. Adana ve Mersin birbirine rakip değildir. Çukurova olarak bizim rakibimiz Marmara ve Ege bölgeleridir. Adana ve Mersin olarak birlikte hareket ettiğimiz takdirde devletimizin de desteğiyle yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek Çukurova’nın gelişmesi için her türlü engeli aşarız" dedi.

Bunun en güzel örneğinin yapım süreci devam eden Çukurova Havaalanı olduğunu söyleyen Menevşe, "Bu havaalanı Türkiye’nin en büyük 2. havaalanı olarak hem Adana’nın hem de Mersin’in malı olacaktır. Bu gelişme, Adana ve Mersin sahillerini içine alan Doğu Akdeniz turizm projesi, Adana-Mersin-Antalya otoyolu, daha kaliteli üretim için tarımda planlanan işbirliği projelerinin hayata geçme şansı en üst seviyeye yükselmiştir. Tüm Oda ve Borsaların desteğiyle sağlanan Çukurova ruhu en kısa zamanda bölgemize katma değer ve kalkınma olarak yansıyacaktır” diye konuştu.

Çukurova Havalimanı birleştirici olacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

bilinçli Adanalı ~ 7 yıl önce
Adı Çukurova havaalanı olacaksa bu havaalanı bence Adana ve Mersinin ortak malı olmalıdır.Aksi takdirde Adanalılar doğal olarak bu durumda üzülen (küskün) taraf olacaktır.Havaalanı ortak havaalanı olsun.İki şehir için de farklı kapı giriş-çıkışları olsun.Sağladığı istihdam olanakları da paylaşılsın.Zira Adanalılar hep küskün kalacaktır bence. Eğer Ege ve Marmaraya rakip olacaksak Adana ve Mersin illeri de Çukurova adı altında birleştirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 7 yıl önce
Başkan Adana ve Mersin de bulunan kuruluşları motive etmek istiyor. Havaalanı iyi bir yatırım bölgeye getirisi ,katkısı olacak. Bu kadar karamsar olmayın. Bu bölge önemli ve değerli bunu unutmayın. İmkanları geniş. Rakip kelimesi ise tabii yanlış. Ama çok çalışmak gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Marmara ve Egeye rakip olmayı anca rüyalarında görürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enerjix ~ 7 yıl önce
Adana mersin arasında arabayla 30 dakika mesafe var zaten birbirine geçmiş durumda havaalanı ile alakası yok durumun.Adana havaalanı kapasitesinin üzerinde kullanılmıyor ki kapasite sorunu olsun.Yapılan yatırım tamamen saçmalık ve ekilebilir arazilerin yok edilmesi başka da bişey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedi hayatı boyunca Şakirpaşayı görmemiş adam. ~ 7 yıl önce
Önüne gelen yorum yazıyor
Enerjix'e cevap ~ 7 yıl önce
Dostum pardon da senin zihniyetin Türkiye'de 3.Havalimanına ne gerek var diye düşünen zihniyet. Yıllarca sizlerden ne çektik Allah aşkına. Artık lütfen bir yorum yapmayın da oturun izleyin... Avrupa ülkesinin birinde bu tarz bir havalimanı yapılması söz konusu olsa tabiki güzel olur yeni bir havalimanı iyi olur dersiniz iller arasında 20 km olsa bile bunları söylersiniz.
Herhangibiri ~ 7 yıl önce
Kardeşim hayatında adana havalimanına yoğun günlerde gittinmi? Kapasitesi üzerinde kullanılmıyormuş. Sadece 2 tane kapısı bulunan havalimanını yıllık 5.5 milyon insan kullanıyor. Bir basit check-in işlemi için millet kuyruk bekliyor. Gel gör de öyle konuş
Yolcu ~ 7 yıl önce
Ne demek istiyor? Birleştiriciymiş, Adana Mersin rakip değilmiş, yok beraber Marmara'ya rakip olacaklarmış. Mış muş... Havaalanı bu işlere yaramaz, önce havaalanının acil bitmesi için ortak bastırsınlar o bile bu kafa için yeter. Gerisi Havaalanı olayının ötesinde işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekliyoruz ~ 7 yıl önce
bunu yapamayan firmayya kayyım atanmasını bekliyoruz yada yüklü bir ceza, Fulya Hn!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000