05 Kasım 2017, Pazar 10:29:13

Çukurova Bölgesel Havalimanı gecikecek mi?

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın bu hızla inşasına devam edilmesi durumunda 2019 yılında açılamayacağını iddia etti.
  • Bu havalimanı inşaatı yılan hikayesine döndü, yok alt yapı ihalesi iptal yok üst yapı ihalesi iptal , Türkçesi para yok hemşerim , suriyelilere harcadık.
  • Ben bir Adanalı olarak daha öncede ( DHMI ) Haberlerinde yazdım Lütfen linke girin ve okuyun ! Adanada 2 tane Havaalanı var (Şakirpaşa/İncirlik) askeri uçuşlara kapatılırsa veya kapatılmadan sivil uçuşlarada açılması durumuda Konya/Kayseri/Malatya vb. gibi kullanılabilir ABD iyi bir ders olur !Kaldıki Şakirpaşada 2.ve 3. pist için uygun alan vardır.Çukurova Adana il sınırları içindeki 1. sınıf Pamuk arazisidir.Bakanlık(tarım arazilerine yapılaşma ve betonlaşmaya izin verilmeyecek ) demektedir.Mersin çok istiyorsa denizi doldurup yapsın ( orgi ) gibi hiçte kıskanmayız.Yeterki pamuk arazi ve üretiminden çekin elinizi Adana elden gidiyor bu nasıl iktidar bu nasıl muhalefet !!!
  • Gereksiz yatırım.olani iyileştirmek yerine başka yere yapmak ...tamamen bizim eserimiz mantığı...heba olan milli servet..Adana hv.alaninin genişletme imkanı var. ..o hava alanı dururken 30 km yanına havaalanı yapmak ...
  • Chp bildiğimiz CHP, takoz olmaya devam, bir çivi çakın yada bir ağaç dikin şu ülkeye
  • CHP yaparsa hedef 2083! Daha çok beklersiniz...

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli 2013’te dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılımıyla atılmıştı. O dönemde havalimanının 2016’da açılacağı söylenmişti.

Ancak ihaleyi üstlenen firma iflas edince ihale süreci yenilendi ve 2017 Mart’ta tekrar temel atma töreni düzenledi. Bu kez hedef havalimanının 2019’da açılmasıydı. CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’na göre ise çalışmalar bu hızla devam ederse Mersinliler havalimanı için biraz daha beklemek zorunda kalacak. Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak ve CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk ile birlikte Uluslararası Çukurova Havalimanı sahasında incelemelerde bulundu.

Gecikme riski

Serdal Kuyucuoğlu, havalimanı projesinin gecikme riskine karşı uyarılarda bulundu. Kuyucuoğlu, “Çukurova Havalimanı’nın altyapı ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Bu üstyapı çalışması hâlâ yok. Örneğin terminal binası daha sonraki süreçte ihale edilecek” dedi.

Altyapı ihalesi şartnamesine göre, altyapı çalışmalarının Temmuz 2018’de tamamlanması gerektiğini kaydeden Kuyucuoğlu, “Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor. Çukurova Havalimanı altyapı ihalesinin 224 milyon lira keşif bedeli var, bugüne kadar 8 milyon liralık hak ediş yapılmış. İhale süresinin bitmesine 10 ay var ama çalışmalar bu hızla sürerse sadece altyapının tamamlanması 2-3 yıl sürer” uyarısı yaptı. Kuyucuoğlu, “Mersin ve Tarsus kamuoyunun havalimanının gecikmesine artık tahammülü yoktur” dedi. (Cumhuriyet)

Çukurova Bölgesel Havalimanı gecikecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Şırdansiyonum düştü ~ 6 yıl önce
Bu havalimanı inşaatı yılan hikayesine döndü, yok alt yapı ihalesi iptal yok üst yapı ihalesi iptal , Türkçesi para yok hemşerim , suriyelilere harcadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çırçır 1 ~ 6 yıl önce
Ben bir Adanalı olarak daha öncede ( DHMI ) Haberlerinde yazdım Lütfen linke girin ve okuyun ! Adanada 2 tane Havaalanı var (Şakirpaşa/İncirlik) askeri uçuşlara kapatılırsa veya kapatılmadan sivil uçuşlarada açılması durumuda Konya/Kayseri/Malatya vb. gibi kullanılabilir ABD iyi bir ders olur !Kaldıki Şakirpaşada 2.ve 3. pist için uygun alan vardır.Çukurova Adana il sınırları içindeki 1. sınıf Pamuk arazisidir.Bakanlık(tarım arazilerine yapılaşma ve betonlaşmaya izin verilmeyecek ) demektedir.Mersin çok istiyorsa denizi doldurup yapsın ( orgi ) gibi hiçte kıskanmayız.Yeterki pamuk arazi ve üretiminden çekin elinizi Adana elden gidiyor bu nasıl iktidar bu nasıl muhalefet !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz... ~ 6 yıl önce
Gereksiz yatırım.olani iyileştirmek yerine başka yere yapmak ...tamamen bizim eserimiz mantığı...heba olan milli servet..Adana hv.alaninin genişletme imkanı var. ..o hava alanı dururken 30 km yanına havaalanı yapmak ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hain ~ 6 yıl önce
Chp bildiğimiz CHP, takoz olmaya devam, bir çivi çakın yada bir ağaç dikin şu ülkeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CHP ~ 6 yıl önce
Kitap okuyan, sanat seven, ülkesini seven, çağdaş, çoluk çocuğa göz dikmeyen, demokrat, ilerici, yüzü araba bakmayan, kadına değer veren, ülkeyi bölmeyen, vatansever olanlara CHP li denir.
Kevser ~ 6 yıl önce
CHP yaparsa hedef 2083! Daha çok beklersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000