27 Mayıs 2019, Pazartesi 09:03:03

CST-100 Starliner uçuş testlerini başarıyla geçti

Boeing, astronotları uzaya göndermek için geliştirilen CST-100 Starliner mürettebat kapsülünün büyük uçuş testlerinden başarıyla geçtiğini, aracın güvenilirliğini kanıtladığını açıkladı.
  • Önce Max'ı uçur boying
  • Astronotlar 120 bin dolar maĞaş alırken onun güvenliğini sağlayan bizler yerlerde sürünüyoruz Boeing teknik şartları düzeltmeli yoksa daha çok adam gider

Boeing, astronotları uzaya göndermek için geliştirilen CST-100 Starliner mürettebat kapsülünün büyük uçuş testlerinden başarıyla geçtiğini, aracın güvenilirliğini kanıtladığını açıkladı.

Boeing, CST-100 Starliner uçuş testlerinin başarıyla tamamlandığını bildirerek, Cuma günü yapılan çalışmada aracın uzaydaki manevra kabiliyetinin kanıtlandığını açıkladı. Test, NASA'nın New Mexico'daki White Sands Test Tesisi'nde yapıldı ve Boeing ekipleri, aracın iticilerini yirmiden fazla başarıyla ateşledi.

Testlerle ilgili bir açıklamada Boeing, aracın uzayda yapması gereken manevraları simüle etmek için CST-100 Starliner iticilerini 19 kez ateşlediğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Starliner'ın iticileri, kritik yüksek irtifa iptal sistemini taklit etmek için de birçok kez ateşlendi.

Ayrıca Boeing, alçak irtifa iptal senaryosunu simüle etmek için önemli başlatma motorları da dahil olmak üzere 22 itici ögenin ateşlediğini söyledi. Bu testlerin tamamı; yakıt ve helyum tankları, rakım ve yörünge manevra kontrol iticileri gibi gerekli bileşenler ile donatılmış 'uçuş benzeri' bir Starliner servis modülünü kapsıyor.

Boeing'in Ticari Ekip Programı Başkan Yardımcısı John Mulholland şöyle söylüyor:

"Yaptığımız her şeyde astronotlarımızın güvenliği ön planda. Bu başarılı test, sistemin doğru çalışacağını, Starliner ve mürettebatın tüm uçuş aşamalarında güvende olacağını kanıtlıyor."

Starliner projesi, Boeing'in NASA Ticari Ekip Programının bir parçası. NASA, astronotların uzaya gönderilmesini sağlayacak sistemlerin geliştirilmesi için hem SpaceX hem de Boeing ile çalışıyor. Her iki şirket de geçmiş yıllarda birçok gerileme yaşadı. Ancak nihayet önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi beklenen fırlatmalarla projenin tamamlanmasına yaklaşıyor. (Webtekno)

CST-100 Starliner uçuş testlerini başarıyla geçti

Yorumlar

Maximilan ~ 5 yıl önce
Önce Max'ı uçur boying

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantıklı ~ 5 yıl önce
Astronotlar 120 bin dolar maĞaş alırken onun güvenliğini sağlayan bizler yerlerde sürünüyoruz Boeing teknik şartları düzeltmeli yoksa daha çok adam gider

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 5 yıl önce
Yanlis bilgi, 120 bin dolar yillik brut maas, aylik 10 bin dolar brut net 6400 Dollar alirlar, turkiye sartlarinda 6400 TL kazanan bir muhendisin yasam standartlarina sahip o genious sahislar, bizim soforler daha cok kazaniyor TK da

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000