17 Mayıs 2020, Pazar 17:54:28

Covid-19 sonrası hava yolu ile seyahat ne kadar pahalı olacak?

Covid-19 salgını hiç kuşkusuz havacılık ve turizm sektörünü derinden yaraladı. Birçok havacılık şirketi uçuşlara başlamak için gün sayıyor. Peki, kriz sonrası havayolu ile seyahat ne kadar olacak?
  • Sukur biz gurbetciler eskisi gibi arabalarimizla gideriz izine, sizde mr.dortnallari tasirsiniz.
  • Etiler sosyetesinin pilotlarina yazik oldu.Bakalim simdi ne yapacaklar,paralarida botoxa yatirdilar.
  • En az 3 sene havayolları kendini toparlayamaz. Bunun acısını ya yolculardan ya da handling şirketlerinden çıkartacaklar. Onlarda personelinden. Kısaca olan yine personele olacak.
  • İstanbul dan Van a 2 saate mi 20 saate mi gidersiniz ? termal kamera maske eldiven filtre ateş ölçer eşliğinde mi yoksa anam babam modunda mı gidersin birde ne zamana kadar gitmezsin seve seve bineceksin dolar 7 lira baba memleketin hali ortada yolculuk için dilencilik mi yapacaksın yoksa her konuda olan sıkıntıların havacılıkta da yaşandığını kabul mü edeceksiniz bir karar verin !
  • Havaciligin son geldigi noktada fiyatlar zaten dip görmüstü ve sürdürülebilir degildi. Fiyatlar ucak ve operasyon maliyetlerini karsilayacak düzeyden cok uzakti. Düsük fiyat düsük kalite ve daha fazla füvenlik tavizi demekti. Giyatlarin biraz artmasi hayirli olacaktir kanaatindeyim.
  • Havacılıkın geldiği son nokta üzücüdür hepimizin gözlerini yaşartmıştır. Ben ve gurubum bunun üstesinden gelmek için fedakarca mesayi yapacağız.
  • ne zamana kadar evinizde duracaksınız.insanlar çalışmak zorunda,çark dönmeli.hafta içi dışarıda hafta sonu evde gizlenerek bir salgına karşı strateji üretildiğini görmedim ve mantığını da bilmiyorum.insanlar geçen yıl neden öldüyse, bu yılda aynı şekilde.
  • ıst-adb 1000 TL
  • Şu ortamda uçaga binenin aklı yoktur
  • Büyük 10 tl küçük 5 tl olacak ,uçakta lavabo ücretli olacak

Covid-19 salgını hiç kuşkusuz havacılık ve turizm sektörünü derinden yaraladı. Birçok havacılık şirketi uçuşlara başlamak için gün sayıyor. Alınan önlemlerle yolcuların tekrar seyahatlerinde havayolu ulaşımını seçip seçmeyeceği de ayrı bir muamma olsa da hazırlıklar hızlı bir şekilde ilerliyor.

Pandemi başlangıcında alınan tedbirler sadece ateş kontrolü sağlamaktı. Bu da asemptomatik (belirti göstermeyen) kişilerin ülkesine girişini sağlayarak virüsün yayılmasında en etkili faktör oldu. Şimdilerde ise ilk tartışma konusu sosyal mesafe kuralına uyulamayacak olunması görülüyor. Orta koltukların boş bırakılması ile şirketlerin kar oranları çok düşük olacağı gibi kuralın gerektirdiği ölçüde bir mesafe de sağlanamayacak.

Yine pandemi sebebiyle birçok şirket ikramlarda değişikliğe gidecek. Ancak gözden kaçan bir diğer nokta yemek yerken maskelerin çıkacak olması. Özellikle aynı anda dağıtılacak olan yemekler riskin büyümesine sebep olacak. Uçaklardaki filtreleme sistemleri havayı saatte 20 defa değiştirebiliyor. Ancak bir insan saatte ortalama 960 kez nefes alıyor. Bu yüzden de uçak içerisinde biri parfüm sıktığında anında kokuyu duyabiliriz.

UÇMAK LÜKS OLACAK!

Uçak biletlerinde ise durum yolcu açısından adeta ürkütücü olacak. Havayolu şirketleri mevcut nakitlerini adeta eritti. Bunla beraber krediler ve devlet destekleri de aldılar. Ancak tüm bunlarda yetersiz. Buna göre önlem almaya çalışan şirketler binlerce çalışanını işten çıkarttı. Mali açıdan zorda olan tüm şirketler, bilet ücretlerinden, fazla bagajlar ücretlerine kadar her kalemde yolcuya yüklenmesi kuvvetli muhtemel. Beklentiler uçak bileti ücretlerinin yüzde 50-60 oranında artması yönünde. Bununla birlikte low cost şirletlerle, diğer havayolu şirketleri arasındaki makasta azalmış olacak.

©️AirportHaber

Covid-19 sonrası hava yolu ile seyahat ne kadar pahalı olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Gurbetci ~ 4 yıl önce
Sukur biz gurbetciler eskisi gibi arabalarimizla gideriz izine, sizde mr.dortnallari tasirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Etiler sosyetesinin pilotlarina yazik oldu.Bakalim simdi ne yapacaklar,paralarida botoxa yatirdilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The end ~ 4 yıl önce
En az 3 sene havayolları kendini toparlayamaz. Bunun acısını ya yolculardan ya da handling şirketlerinden çıkartacaklar. Onlarda personelinden. Kısaca olan yine personele olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
panik-demi ~ 4 yıl önce
İstanbul dan Van a 2 saate mi 20 saate mi gidersiniz ? termal kamera maske eldiven filtre ateş ölçer eşliğinde mi yoksa anam babam modunda mı gidersin birde ne zamana kadar gitmezsin seve seve bineceksin dolar 7 lira baba memleketin hali ortada yolculuk için dilencilik mi yapacaksın yoksa her konuda olan sıkıntıların havacılıkta da yaşandığını kabul mü edeceksiniz bir karar verin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 4 yıl önce
Havaciligin son geldigi noktada fiyatlar zaten dip görmüstü ve sürdürülebilir degildi. Fiyatlar ucak ve operasyon maliyetlerini karsilayacak düzeyden cok uzakti. Düsük fiyat düsük kalite ve daha fazla füvenlik tavizi demekti. Giyatlarin biraz artmasi hayirli olacaktir kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi gurup yöneticisi ~ 4 yıl önce
Havacılıkın geldiği son nokta üzücüdür hepimizin gözlerini yaşartmıştır. Ben ve gurubum bunun üstesinden gelmek için fedakarca mesayi yapacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 4 yıl önce
kış sezonunda 150€ yocu getirip götürüyorunuz birde ucaklar dolmuyor yazin bilet kişi başı 700€ oluyor birde kurtarmiyo diye feyad edoyonuz bu nasil iş
DHMİ ~ 4 yıl önce
Dhmi yanlış DHMİ olacak sayın gurub pardon (grup ) yöneticisi yorumun baştan aşağı hatalı !!
İlginç ~ 4 yıl önce
Bu Türkçe ile herhangi bir yönetici koltuğunda bulunmanız gerçekten ilginç. Umarım troll bir yazıdır.
Dhmi memur ~ 4 yıl önce
Devlet kadrosunda Türkçe bilmeyen de kalmış hala !
Yönetici ~ 4 yıl önce
Sen kimsin? dhmi bu işlerden ne anlar? Sen ne anlarsın? Yazık size ve sizin gibilere valla. Ülkenin bu hale gelmesindeki en büyük sebeplerden biri de sizsiniz
iyi korkuttular.. ~ 4 yıl önce
ne zamana kadar evinizde duracaksınız.insanlar çalışmak zorunda,çark dönmeli.hafta içi dışarıda hafta sonu evde gizlenerek bir salgına karşı strateji üretildiğini görmedim ve mantığını da bilmiyorum.insanlar geçen yıl neden öldüyse, bu yılda aynı şekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 4 yıl önce
ıst-adb 1000 TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He ~ 4 yıl önce
Bızde bılet fıyatına bakmayı bilmıyorduk
Aklı yoktur ~ 4 yıl önce
Şu ortamda uçaga binenin aklı yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi şart ~ 4 yıl önce
Emin ol uçaktaki hava evindeki havadan daha temiz ve hijyendir. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek..
Uçak içi hela ~ 4 yıl önce
Büyük 10 tl küçük 5 tl olacak ,uçakta lavabo ücretli olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cadet ~ 4 yıl önce
Büyük Küçük Tenzilatlı 12 lira

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000