21 Nisan 2016, Perşembe 09:04:40

Çorum'da havalimanı heyecanı

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, son günlerde tekrar gündeme gelen Çorum havaalanı hakkında açıklama yaptı.
  • Çorumlu hemşehrilerim Havalimanı artık çorum için bir gurur meselesi olmuştur.Bu yatırım çorum u şaha kaldırır.halk daha çok tepkiısını her ortamda dile getirmelidir.ismide güzel oldu.'HİTİT HAVALİMANI CHZ' BU DA OLUR
  • Bu Havalimanı yapılsın Trabzon Hava limanı batacak !! Imza OGU ve RAH (Rize Artvin Havalimanı) fanları Aaaaaaa. Yanlış yere yorum yapıyor muşum !!!
  • çorumlu daha çok bekleeeeeeeeeeeeeeeeerrr
  • Tam bir zarar.
  • Önce yanlış bilineni düzeltelim. Merzifon Havalimanı yeni yapılmadı. Çorum'a yapılması zaten olanaksızdı. Zaten vardı. Yıllardır vardı. (Bildiğim kadarıyla 1935 yıllarda kuruldu) Hava Kuvvetlerine ait bir pist ve diğer tesisler kullanılıyordu. Mevcut yapılara eklenen terminal binası, yangın istasyonu vb. gibi yüksek maliyeti olmayan ek yatırımlar ile meydan sivil ulaşıma açıldı. Bu meydan varken Çorum'a tekrar havaalanı yapılması gereksizdir. Bir gereksiz konuda bu havaalanına ÇORUM ismi verilmesidir. Verilemez. Sebebi siyasi değil tekniktir. Kurulduğundan beri ismi Merzifon'dur. Amasya bile değildir. Çorum'lu hemşehrilerimiz bu havaalanını kullanıyor düşüncesi ile bir havaalanının isminin değiştirilmesi talebi komikliktir. Dünyanın en ücrasında bile bu havaalanının ismi Merzifon'dur. Bu işler bu kadar kolaysa hadi bakalım Hattuşa'nın ismi Merzifon olsun.
  • Gerek yok ölü yatırım.
  • Güzel olur heri...
  • 2023 hedeflerine doğru gidiliyor 81 il 81 havalamini projesi olduğunu unutmayınız.
  • Kastamonu Abanaya havalimani istiyoruz. Boeing 737'leri ilcemizde gormek istiyorum. Abana-Kirim , Abana -Londra seferleri istiyoruz
  • 50 kilometre uzaklıktaki Merzifon meydanı nelerine yetmiyor? Olası bir meydan bu memleketin insanının ödediği vergilerle yapılması gerekiyor. Gereksiz bir harcama olacağını ve bu paranın daha önemli projelerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş, son günlerde tekrar gündeme gelen Çorum havaalanı hakkında açıklama yaptı.

Çorum'un Karadeniz ve Orta Anadolu yol ayırımlarında tarihi geçmişiyle çok önemli bir bölgesel konumda bulunduğunu dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, ilin büyük bir sanayi, ticaret, kültür ve turizm merkezi olması yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Bu bağlamda şehirde yarım kalan havaalanının bir an önce hayata geçirilmesi Çorum'un kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini vurgulayan Bektaş, “Esnafı, tüccarı, sanayicisi, ve işadamlarıyla bizler bu konunun arkasında duruyoruz. Çorum Ticaret Borsası olarak camiamız ve üyelerimiz adına İlimiz havaalanın bir an önce yapılmasını değerli idareci ve yöneticilerimizden bu konuya eğileceklerine inancım tamdır. Bu ilimiz adına çok hayırlı bir iştir. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çorum'da havalimanı heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

HATTUŞA HAALİMANI ~ 8 yıl önce
Çorumlu hemşehrilerim Havalimanı artık çorum için bir gurur meselesi olmuştur.Bu yatırım çorum u şaha kaldırır.halk daha çok tepkiısını her ortamda dile getirmelidir.ismide güzel oldu.'HİTİT HAVALİMANI CHZ' BU DA OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercan ~ 8 yıl önce
Bu Havalimanı yapılsın Trabzon Hava limanı batacak !! Imza OGU ve RAH (Rize Artvin Havalimanı) fanları Aaaaaaa. Yanlış yere yorum yapıyor muşum !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19 ~ 8 yıl önce
çorumlu daha çok bekleeeeeeeeeeeeeeeeerrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçamayan pilot ~ 8 yıl önce
Tam bir zarar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mzh ~ 8 yıl önce
Önce yanlış bilineni düzeltelim. Merzifon Havalimanı yeni yapılmadı. Çorum'a yapılması zaten olanaksızdı. Zaten vardı. Yıllardır vardı. (Bildiğim kadarıyla 1935 yıllarda kuruldu) Hava Kuvvetlerine ait bir pist ve diğer tesisler kullanılıyordu. Mevcut yapılara eklenen terminal binası, yangın istasyonu vb. gibi yüksek maliyeti olmayan ek yatırımlar ile meydan sivil ulaşıma açıldı. Bu meydan varken Çorum'a tekrar havaalanı yapılması gereksizdir. Bir gereksiz konuda bu havaalanına ÇORUM ismi verilmesidir. Verilemez. Sebebi siyasi değil tekniktir. Kurulduğundan beri ismi Merzifon'dur. Amasya bile değildir. Çorum'lu hemşehrilerimiz bu havaalanını kullanıyor düşüncesi ile bir havaalanının isminin değiştirilmesi talebi komikliktir. Dünyanın en ücrasında bile bu havaalanının ismi Merzifon'dur. Bu işler bu kadar kolaysa hadi bakalım Hattuşa'nın ismi Merzifon olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NE ALAKASI VAR ~ 8 yıl önce
BILIR KISI KONUSTU
yapma ~ 8 yıl önce
Gerek yok ölü yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone ~ 8 yıl önce
Güzel olur heri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 8 yıl önce
2023 hedeflerine doğru gidiliyor 81 il 81 havalamini projesi olduğunu unutmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kastamonu-Abana ~ 8 yıl önce
Kastamonu Abanaya havalimani istiyoruz. Boeing 737'leri ilcemizde gormek istiyorum. Abana-Kirim , Abana -Londra seferleri istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifon ~ 8 yıl önce
50 kilometre uzaklıktaki Merzifon meydanı nelerine yetmiyor? Olası bir meydan bu memleketin insanının ödediği vergilerle yapılması gerekiyor. Gereksiz bir harcama olacağını ve bu paranın daha önemli projelerde kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
0619 ~ 8 yıl önce
Sanayi kenti Çorum dururken zamanında siyasilerin etkisiyle köyün biraz daha gelişmiş hali olan Merzifona yapılması zaten hata idi.
0619 a cevap ~ 8 yıl önce
Merzifon meydanı 1940lardan beri var, O zaman senin Çorumda yol bile yoktu, devlet sayesinde buralara geldiniz. Rahmetli Menderese dua edin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000