23 Ekim 2017, Pazartesi 10:27:01

"Çorum kendi havaalanını çoktan hak etti"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Suvacı, Çorum'u havaalanına kavuşturmak için çaba harcayanların gerekçelerinin, şimdilik kaydıyla da olsa ihtiyaç olmadığını savunanlara göre çok daha güçlü olduğunu bildiklerini belirterek, “Çorum'un artık kendi havaalanına kavuşması gerektiğine, bunu çoktan hak ettiğine inanıyoruz” dedi.
  • Çorumun bitmeyen şarkısı. Merzifon-Çorum arası 30 dakikadır. Merzifon varken Çorum'a havaalanı israftır. Birisi saatin uygunluğundan bahsetmiş. Ne uygunu kardeşim berbat bir saatte geliyor, berbat bir saatte gidiyor. İstanbula gidiyorsun 1 tam gün iş görmek için 2 gece otelde kalmak zorundasın. Uçak bileti + 2 gece otel + yeme içme dünya masraf çıkıyor. ESKİ TARİFEYİ İSTİYORUZ.
  • Çorum merzifon arası bu kadar yakınken çoruma yeni havalimanı yapıp sefer düzenlemek israf.Bu uçaklar leblebiyle çalışmıyor.Biz taa Tokattan 3.5 saat yoldan geliyoruz merzifon havaalanına sizin kadar sesimiz Çıkmadı.Ha birde merzifon-ist seferlerinin saati şu anda iyi ama önceden akşam çok geç saatlerdeydi ve merzifondanda Tokata gidince gece yarısında Tokatta oluyorduk.Bunu araştırdığımızdada çorumlu bir kaç işadamı yüzünden olduğunu öğrendik.çok şükür en son düzeltirdik saati.Bu seferler sadece çorumlu bir kaç işadamına hizmet etmiyor.Bütün halkın hizmetindedir.bu zihniyette olsa devlet o zaman her 30-40 km mesafe yere havaalanı açması gerekir.çok şükür devlet büyüklerimizin aklı başında kar-zarar hesapları yapıyorlar.millete tuzak kurduğunuz osmancıktaki radarlardan kazıklandığımızıda unutmadık.verdiğimiz radar cazalarının hepside haram zehir zıkkım olsun o belediyeye.kefen paraları olsun.çorum halkına hiçbir sözüm yok hepsine saygı ve sevgiler.Benim sözüm bozuk zihniyetlilere.
  • Emin olun çorum havalimanı orgiden daha fazla işlevsel olur. Hiç olmazsa adam gibi bir yerde
  • Doğru bir vurgu yapılmış; Çorum orta Anadolu da dünya çapında ihracat yapma kapasitesine sahip ve kaliteli mal üretebilen 4 adet Organize sanayi bölgesine sahip bir ilimiz.Kayseri,Konya ve Çorum orta anadolunun sanayi üretimi yapılan merkezleri. Ancak bu Çorum havaalanı konusu 40 yıldır yerinde sayar en ,son Yozgat ,Alaca arası bir yere yozgatlı siyasilerin ağır basması ile planlandı ama yanlıştır. Bu havaalanı Çorum merkez de olmalı,Yozgatta sanayi yoktur tarımsal üretim vardır. Eğer orta anadolu da sanayi odaklı gelişme isteniyorsa bu havaalanı bir lÜtuf değil ihtiyaçtır.Teşvik konusunda da Çorum sanki sanayide "sen niye bu kadar geliştin be kardeşim " muamelesi görüyor ve adeta cezalandırılıyor. Çankırı teşvikte 5. Bölge statüsünde Çorum 4. Bölge. Hayatında 1 kasa domates satmamış kişilerin Çorumun ortaya koyduğu ihracat potansiyelini anlaması beklenemez. Bu iş "bizim vekil güçlü tuttuğunu koparır baş vekille arası iyi," kafası ile olacak işler değildir,potansiyel ön planla olmalı
  • Her ilçeye yapılacak kadar hayal gücüne sahip beyinlerin çoruma yapılmasıni elestirebiliyor olmasi gülünç...
  • 15 Temmuy Şehitleri Leblebisi Havalimanı
  • Her il kesmez her ilceye havaalani yapilmali..!!
  • İl başkanı arkadaş güzel demiş de Çorum a atılan temelin klasik çoban Sülo temellerinden biri olduğunu unutmuş. Havacılık sektörü pahalı bir sektör ve küçük havalimanları maddi olarak zarar eden yerlerdir. (Şahsen ben her il-ilce merkezine Havalimanı yapılabilse diye düşünüyorum ama bu en azından şimdilik mümkün gözükmüyor.) Merzifon Havalimanının askeri Havalimanı ile ortak olan yönleri sayesinde Havalimanı daha az zarar etmekte olup buda önemlidir diye düşünüyorum.Hükümetin programı da her 100 km ye bir havalimanı şeklinde. Çorum Merzifon arası 60 km yol şimdi Merzifon a girmeden direk Havalimanı na bağlantı yolu da yapılıyor. Dolayısıyla yol daha da kısalacak. Eğer Amasya Merzifon Havalimanı ismine Çorum eklenmesi sizin için yeterli olacaksa bu olabilir. Fakat bu sizin verdiğiniz demecin ne kadar da boş olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Sanki Çorum ibaresi eklenince size göre saydığınız bütün olumsuzluklar çözülecek her bitecek. Polemik değil gerçekçi olmak gerekir. Saygılar.
  • Menfaati oldugu surece bir corumlu senin dostun olur, menfaat bitince dostlukta olur. Havalimani yapinca hic bir sey degismez, o kadar para harcayacaginiza sehrin kultur seviyesini arttirin.
  • Leblebi ticaretini arttırmak için birebir hımınınnnn hahahha

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Suvacı, Çorum'u havaalanına kavuşturmak için çaba harcayanların gerekçelerinin, şimdilik kaydıyla da olsa ihtiyaç olmadığını savunanlara göre çok daha güçlü olduğunu bildiklerini belirterek, “Çorum'un artık kendi havaalanına kavuşması gerektiğine, bunu çoktan hak ettiğine inanıyoruz” dedi.

Hafta sonu parti binasında gerçekleştirilen ilçe başkanları toplantısında konuşan Suvacı, kentin gündeminde olan havaalanı isteğinin yeni bir istek olmadığını dile getirerek, Çorumlu’nun 30 yıldır sesini ülkeyi yönetenlere duyurmaya çalıştığını ifade etti.

Çorum’da havaalanın 1993-94 yıllarında Köy Hizmetleri ve DSİ'nin iş makinalarıyla hafriyat ve dolgu işlerine başlanıldığını ve 1996’da ihale edilerek müteahhit tarafından %25'ine yakınının yapıldığını anımsatan Suvacı, “Ben o yıllarda Bağ-Kur İl Müdürü olarak havaalanı yapılması heyecanını Çorumlu hemşehrilerimle birlikte yaşamıştım. Nedendir bilinmez bu havaalanı inşaatı programdan çıkarılarak inşaat yarıda bırakılmıştır. O kadar yapılan masraf toprağa gömülmüştür” dedi.

Sonrasında Çorum halkına Merzifon Askeri Havaalanı'nın sivil hava trafiğine açılması gibi geçici bir çözüm önerisi sunulduğunu kaydeden Suvacı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çorum halkı, sanayicileri, ticaret ve işadamları ekonomik büyüme, turizmde büyük bir potansiyel oluşturma açısından mutlak ihtiyaç olan bu öneriye katılmış, "Çorum" adının da yazılmasını istemişti. O bile Çorumlulara çok görüldü. Bugün filo yoğunluğu artan askeri ihtiyaçlar için sivil uçuşlara kapanabilecek bir havaalanı alternatif olarak dayatılmaktadır.

“KALKINMA İÇİN HAVAALANINA MUTLAK İHTİYAÇ VAR”

Çorum, sanayileşme hızını kaybetmektedir. Dünyanın en büyük tarihi zenginliklerinden birisine sahip ilimiz, ekonomide ve turizmde büyük bir sıçrama yapabilmesi ve kalkınması için havaalanına mutlak ihtiyaç duymaktadır. Ve Çorum'lunun girişimciliği ile sanayisi ile tüm çalışanlarıyla hak ettiği doğal bir istektir.

Çorum sanayicileri özverili çalışmaları ve oluşturdukları üretimle Türkiye'mize bir katma değer sağlamaktadır. Sanayisi olmayan, nüfusça daha küçük illere havaalanı yapılırken, Çorum'a israf olarak görülmesi, üvey evlat muamelesi gördüğümüz kanısını oluşturmaktadır.

“İKTİDAR KANADI ÇORUMLULARLA ALAY EDİYOR”

Sayın Başbakanımız Çorum'a geldiklerinde sivillerin yapacağı çalışmalara hemen izin vereceğini ve her türlü yardımı yapacağını belirtmiştir.

Şimdi Çorumlu kendi havaalanını kendisi yapmak için, Sayın Başbakanımızın sözünden de güç alarak yarım kalan Çorum havaalanı inşaatının tamamlanması için harekete geçmiştir.

Yerel yöneticiler, esnaf, sanayici ve işadamları, Çorum halkı kendi arasında iş bölümüne bile başlayarak, işin kotarılacağı kanaatine varmıştır.

Ancak, Çorum bu heyecanı yaşarken iktidar kanadından bu işe karşı çıkılması hatta halkıyla alay edercesine ifadeler kullanılması hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu bir yana, kamuoyunda tartışılmasını dahi istemiyorlar, çok görüyorlar.

“ÇORUM KENDİ HAVAALANINI ÇOKTAN HAK ETTİ”

CHP olarak biz, Çorum'u havaalanına kavuşturmak için çaba harcayanların gerekçelerinin, şimdilik kaydıyla da olsa ihtiyaç olmadığını savunanlara göre çok daha güçlü olduğunu biliyoruz ve hiç tereddütsüz Çorum'un artık kendi havaalanına kavuşması gerektiğine, bunu çoktan hak ettiğine inanıyoruz.

Saygıdeğer Çorum kamuoyuna şunu da çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyoruz ki; AKP'nin yapmaktan kaçındığı "Çorum Havaalanı" CHP iktidarının öncelikli işlerinden biri olacak, en kısa zamanda tamamlanacaktır.

Ağır-aksak yürüyen Yüksek Hızlı Tren Projesi hızlandırılacaktır. Girişimci ruha sahip Çorum CHP iktidarında yeni bir ekonomik mucizeyi gerçekleştirecektir. Bütün gücümüzle halkımızın haklı taleplerinin hizmetkârı olacağız. Bunun, böyle değerlendirileceği aziz, saygıdeğer Çorumlu hemşehrilerimizin takdiridir.” (Çorumhaber.net)

"Çorum kendi havaalanını çoktan hak etti"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

mzh ~ 6 yıl önce
Çorumun bitmeyen şarkısı. Merzifon-Çorum arası 30 dakikadır. Merzifon varken Çorum'a havaalanı israftır. Birisi saatin uygunluğundan bahsetmiş. Ne uygunu kardeşim berbat bir saatte geliyor, berbat bir saatte gidiyor. İstanbula gidiyorsun 1 tam gün iş görmek için 2 gece otelde kalmak zorundasın. Uçak bileti + 2 gece otel + yeme içme dünya masraf çıkıyor. ESKİ TARİFEYİ İSTİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çoruma havaalanı ~ 6 yıl önce
Çorum merzifon arası bu kadar yakınken çoruma yeni havalimanı yapıp sefer düzenlemek israf.Bu uçaklar leblebiyle çalışmıyor.Biz taa Tokattan 3.5 saat yoldan geliyoruz merzifon havaalanına sizin kadar sesimiz Çıkmadı.Ha birde merzifon-ist seferlerinin saati şu anda iyi ama önceden akşam çok geç saatlerdeydi ve merzifondanda Tokata gidince gece yarısında Tokatta oluyorduk.Bunu araştırdığımızdada çorumlu bir kaç işadamı yüzünden olduğunu öğrendik.çok şükür en son düzeltirdik saati.Bu seferler sadece çorumlu bir kaç işadamına hizmet etmiyor.Bütün halkın hizmetindedir.bu zihniyette olsa devlet o zaman her 30-40 km mesafe yere havaalanı açması gerekir.çok şükür devlet büyüklerimizin aklı başında kar-zarar hesapları yapıyorlar.millete tuzak kurduğunuz osmancıktaki radarlardan kazıklandığımızıda unutmadık.verdiğimiz radar cazalarının hepside haram zehir zıkkım olsun o belediyeye.kefen paraları olsun.çorum halkına hiçbir sözüm yok hepsine saygı ve sevgiler.Benim sözüm bozuk zihniyetlilere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEQ ~ 6 yıl önce
Emin olun çorum havalimanı orgiden daha fazla işlevsel olur. Hiç olmazsa adam gibi bir yerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KESİN GEREKLİ ~ 6 yıl önce
Doğru bir vurgu yapılmış; Çorum orta Anadolu da dünya çapında ihracat yapma kapasitesine sahip ve kaliteli mal üretebilen 4 adet Organize sanayi bölgesine sahip bir ilimiz.Kayseri,Konya ve Çorum orta anadolunun sanayi üretimi yapılan merkezleri. Ancak bu Çorum havaalanı konusu 40 yıldır yerinde sayar en ,son Yozgat ,Alaca arası bir yere yozgatlı siyasilerin ağır basması ile planlandı ama yanlıştır. Bu havaalanı Çorum merkez de olmalı,Yozgatta sanayi yoktur tarımsal üretim vardır. Eğer orta anadolu da sanayi odaklı gelişme isteniyorsa bu havaalanı bir lÜtuf değil ihtiyaçtır.Teşvik konusunda da Çorum sanki sanayide "sen niye bu kadar geliştin be kardeşim " muamelesi görüyor ve adeta cezalandırılıyor. Çankırı teşvikte 5. Bölge statüsünde Çorum 4. Bölge. Hayatında 1 kasa domates satmamış kişilerin Çorumun ortaya koyduğu ihracat potansiyelini anlaması beklenemez. Bu iş "bizim vekil güçlü tuttuğunu koparır baş vekille arası iyi," kafası ile olacak işler değildir,potansiyel ön planla olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çorumlu ~ 6 yıl önce
Her ilçeye yapılacak kadar hayal gücüne sahip beyinlerin çoruma yapılmasıni elestirebiliyor olmasi gülünç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leblebi ~ 6 yıl önce
15 Temmuy Şehitleri Leblebisi Havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
buyur ~ 6 yıl önce
15 temmuz şehitlerinin bütün vebali üzerine olsun
Plt. ~ 6 yıl önce
Her il kesmez her ilceye havaalani yapilmali..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorum Havalimanı ~ 6 yıl önce
İl başkanı arkadaş güzel demiş de Çorum a atılan temelin klasik çoban Sülo temellerinden biri olduğunu unutmuş. Havacılık sektörü pahalı bir sektör ve küçük havalimanları maddi olarak zarar eden yerlerdir. (Şahsen ben her il-ilce merkezine Havalimanı yapılabilse diye düşünüyorum ama bu en azından şimdilik mümkün gözükmüyor.) Merzifon Havalimanının askeri Havalimanı ile ortak olan yönleri sayesinde Havalimanı daha az zarar etmekte olup buda önemlidir diye düşünüyorum.Hükümetin programı da her 100 km ye bir havalimanı şeklinde. Çorum Merzifon arası 60 km yol şimdi Merzifon a girmeden direk Havalimanı na bağlantı yolu da yapılıyor. Dolayısıyla yol daha da kısalacak. Eğer Amasya Merzifon Havalimanı ismine Çorum eklenmesi sizin için yeterli olacaksa bu olabilir. Fakat bu sizin verdiğiniz demecin ne kadar da boş olduğunu göstermesi bakımından çok önemli. Sanki Çorum ibaresi eklenince size göre saydığınız bütün olumsuzluklar çözülecek her bitecek. Polemik değil gerçekçi olmak gerekir. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anti Crm ~ 6 yıl önce
Menfaati oldugu surece bir corumlu senin dostun olur, menfaat bitince dostlukta olur. Havalimani yapinca hic bir sey degismez, o kadar para harcayacaginiza sehrin kultur seviyesini arttirin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Leblebi ticaretini arttırmak için birebir hımınınnnn hahahha

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000