04 Nisan 2016, Pazartesi 22:00:08

Çorlu'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı

Çorlu Havalimanı’ndan havalanan eğitim uçağı, motorunun arızalanması nedeniyle Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesi yakınlarında tarlaya zorunlu iniş yaptı.
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/ucagin-dusus-ani-kokpit-kamerasiyla-goruntulendi.html
  • Evektor uçak değildir.Bir kaç 10 kg daha ağır olduğu için ultralight katagoriden çıkıp uçak sınıfına dahil olmuştur.Bu tür "uçak" lar kesinlikle öğrencilere verilmemelidir. Tamamen tecrübeli pilotlar tarafından sportif veya gezinti amaçlı kullanılmalıdır. Türkiye'de SHGM'nin havacılık işinden anlamadığının , sadece ve sadece PARA odaklı sömürücülerin ceplerini daha fazla dolduracağının ispatı olan bu "uçak" tipini ülkemizde daha fazla göreceğiz malesef. MACARİSTAN ya da başka uygun fiyatla uçabileceğiniz ve 10 , 20 euro pahalı olup emniyetli olan ülkeleri tercih etmelisiniz. Ülkemizde hiç bir uçuş okulu en az %100 kar etmeden sizi uçurmamaktadır ve bu kesindir.Ülkemizde eğitim veren uçuş öğretmenlerinin havacılık bilgisi son derece azdır ( tecrübeliler hariç), toplamda 2 yıl eğitim alıp öncesinde havacılıkla ilgili olmayan bir kişi uçuş öğretmeni olmamalıdır.Son olarak evektor uçağının işleticiye 1 saatlik maaliyeti maksimum 150TL'yi geçmemektedir.
  • Bu olayin tek tesellisi cana ve mala zarar gelmemis,gecmis olsun,herkese hayirli ucuslar.
  • Şu uçağın fotoğraflarını da bi koyun da bakalım airporthaber'in anlattığı gibi ufak tefek bir kaza mıymış? Duruma göre havayolu ve ya karayolu ile geri götürülebilecek miymiş? Reklamlarını aldığınız afa, erah ve topair kaza yapınca pert uçağı havayoluyla taşırsınız (resim de koymazsınız) ama thy uçuş akademisi kaza yapınca boy boy dizersiniz fotoğraflarını değil mi? Akademi reklam vermiyor mu yoksa?
  • RTC demek Restricted demek yani tahditli. Bak bakalim DA-20 nin tip sertifikası burada indir airworthiness category sini gor http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A.223_(IM)_Diamond_DA_20--A1,_DA_20--C1-05-28052012.pdf al bu da EVEKTOR un EASA tip sertifikası bak bakalım bunun airworthines categorisi nedir http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A-592_SportStar_RTC_issue02_20151023.pdf Bu uçak Dunyada hic bir yerde gerçekten eğitimde kullanılmıyor yalan soyluyorlar tahditli uçak sadece amatör-sportif uçuşlarda kullanılıyor. SHGM derhal bu ucagin ucusunu durdurmali.
  • Maalesef ucuz çalıştırmak için ikiyüz saatlik kişileri öğretmen yapıp kullanıyorlar bunada SHGM ne için bilmem seyirci kalıyor diğer taraftan nerede ise yetmiş yaşında kulağı duymaz gözü görmez melekelerini kaybetmiş fakat nasıl oluyorda Class I sahibi ucuz çalıştırmak adına bu kişilere öğretmenlik yaptırılıyor enteresan yılların tecrübesi öğretmenlik bu kadar ucuz olmamalı kanaatindeyim ..Arkadaşlara çok geçmiş olsun. Saygılarımla
  • Gecmis olsun. Ppl egitimi icin alinan bu ucaklar ucuz etim yahnisi misali cessna ya yonelmek lazim
  • Bilgin Yok senin bence, istersen tekrar bi bak . bu uçak Evektor RTC model , EASA ve SHGM tarafından eğitim için yetkili bir uçaktır .
  • Öncelikle TOPAIR ailesine, öğretmen ve öğrenci pilotlara geçmiş olsun. Kimse başına böyle bir durum gelmesini istemez. Önemli ve öncelikli olan da insan sağlığıdır, Allah korumuş! Ancak; Okuduğunuz haberin hazırlanışı ve sunumu itibari ile haberi yapan kişi-kişilerin takım tutar gibi haber yapmasını da atlamayacağım. Eskaza- kırımı yapan eğitim organizasyonu GAÜ-AFA-TOPAIR-ERAH-STELLA deil de, AYJET-THK-THY olsaydı "kal" olan uçakla ilgili "hava yolu ile ya da kara yolu ile Çorlu'ya gidecektir..." gibi akıl ve izan ile dalga geçen bir editörlük yapabilece miydiniz??? Sadece merak benimkisi de işte... Tekrar geçmiş olsun...
  • Hocasının sol bacağının kırıldığı, öğrencinin ise kolunun kırıldığını yazmış milliyet. En kısa zamanda iyileşirler umarım, geçmiş olsun. Bu arada Top Air geçtiğimiz aylarda sitesinde 49-50.000 € civarında yazarken şimdi birden 54.000 € yapmış. Türkiye'de bir uçuş okulu azıcık rağbet görsün hemen fiyatlarını artırıyor. Yurt dışında o kadar uçuş okulu var, gerek pic gerek başka eğitimleri (ppl, ir, cpl vs.) için rağbet görseler bile fiyatlarında bir artma olmuyor ama Türkiye'deki uçuş okullarında sürekli fiyatlarda bir artma söz konusu. Pilotluk eğitimi Türkiye'de alınmaz.

Edinilen bilgilere göre saat 16.30 sıralarında Çorlu Havalimanı’ndan havalanan Top Air Uçuş Akademisi'ne ait Evektor tipi  TC-AGM tescilli eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle kalkıştan bir süre sonra Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesi yakınlarında tarlaya zorunlu iniş yaptı.

Uçağın pilotu ve öğrencisi zorunlu iniş yapan uçaktan yara almadan çıktı. Kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaptıkları kontrollerin ardından olay yerine havaalanı yetkilileri geldi.

Jandarma ekipleri, prosedür gereği uçak pilotunu ve öğrenciyi alkol testi ve sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye sevk etti. 

Çorlu'da eğitim uçağı tarlaya zorunlu iniş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

EVEKTOR LSA ~ 8 yıl önce
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/ucagin-dusus-ani-kokpit-kamerasiyla-goruntulendi.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKLER ~ 8 yıl önce
Evektor uçak değildir.Bir kaç 10 kg daha ağır olduğu için ultralight katagoriden çıkıp uçak sınıfına dahil olmuştur.Bu tür "uçak" lar kesinlikle öğrencilere verilmemelidir. Tamamen tecrübeli pilotlar tarafından sportif veya gezinti amaçlı kullanılmalıdır. Türkiye'de SHGM'nin havacılık işinden anlamadığının , sadece ve sadece PARA odaklı sömürücülerin ceplerini daha fazla dolduracağının ispatı olan bu "uçak" tipini ülkemizde daha fazla göreceğiz malesef. MACARİSTAN ya da başka uygun fiyatla uçabileceğiniz ve 10 , 20 euro pahalı olup emniyetli olan ülkeleri tercih etmelisiniz. Ülkemizde hiç bir uçuş okulu en az %100 kar etmeden sizi uçurmamaktadır ve bu kesindir.Ülkemizde eğitim veren uçuş öğretmenlerinin havacılık bilgisi son derece azdır ( tecrübeliler hariç), toplamda 2 yıl eğitim alıp öncesinde havacılıkla ilgili olmayan bir kişi uçuş öğretmeni olmamalıdır.Son olarak evektor uçağının işleticiye 1 saatlik maaliyeti maksimum 150TL'yi geçmemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Bu olayin tek tesellisi cana ve mala zarar gelmemis,gecmis olsun,herkese hayirli ucuslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haberci ~ 8 yıl önce
Şu uçağın fotoğraflarını da bi koyun da bakalım airporthaber'in anlattığı gibi ufak tefek bir kaza mıymış? Duruma göre havayolu ve ya karayolu ile geri götürülebilecek miymiş? Reklamlarını aldığınız afa, erah ve topair kaza yapınca pert uçağı havayoluyla taşırsınız (resim de koymazsınız) ama thy uçuş akademisi kaza yapınca boy boy dizersiniz fotoğraflarını değil mi? Akademi reklam vermiyor mu yoksa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ultralight bu ~ 8 yıl önce
RTC demek Restricted demek yani tahditli. Bak bakalim DA-20 nin tip sertifikası burada indir airworthiness category sini gor http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A.223_(IM)_Diamond_DA_20--A1,_DA_20--C1-05-28052012.pdf al bu da EVEKTOR un EASA tip sertifikası bak bakalım bunun airworthines categorisi nedir http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A-592_SportStar_RTC_issue02_20151023.pdf Bu uçak Dunyada hic bir yerde gerçekten eğitimde kullanılmıyor yalan soyluyorlar tahditli uçak sadece amatör-sportif uçuşlarda kullanılıyor. SHGM derhal bu ucagin ucusunu durdurmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgisiz ~ 8 yıl önce
sen EASA'dan fazlamı biliyorsun ? RTC nasıl Restricted oluyor ( Senin Dilinde mi ) ? Biraz daha araştırmaya devam etmelisin.
bilgisize ~ 8 yıl önce
Ultralight bu doğru söylüyor, RTC demek Resricted Type Certificate demek yani Tahditli Tip Sertifikalı demektir.
FI ~ 8 yıl önce
Maalesef ucuz çalıştırmak için ikiyüz saatlik kişileri öğretmen yapıp kullanıyorlar bunada SHGM ne için bilmem seyirci kalıyor diğer taraftan nerede ise yetmiş yaşında kulağı duymaz gözü görmez melekelerini kaybetmiş fakat nasıl oluyorda Class I sahibi ucuz çalıştırmak adına bu kişilere öğretmenlik yaptırılıyor enteresan yılların tecrübesi öğretmenlik bu kadar ucuz olmamalı kanaatindeyim ..Arkadaşlara çok geçmiş olsun. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cessna 172-182 ~ 8 yıl önce
Gecmis olsun. Ppl egitimi icin alinan bu ucaklar ucuz etim yahnisi misali cessna ya yonelmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM'ye ~ 8 yıl önce
Bilgin Yok senin bence, istersen tekrar bi bak . bu uçak Evektor RTC model , EASA ve SHGM tarafından eğitim için yetkili bir uçaktır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YALAN ~ 8 yıl önce
RTC demek Restricted demek yani tahditli. Bak bakalim DA-20 nin tip sertifikası burada indir airworthiness category sini gor http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A.223_(IM)_Diamond_DA_20--A1,_DA_20--C1-05-28052012.pdf al bu da EVEKTOR un EASA tip sertifikası bak bakalım bunun airworthines categorisi nedir http://www.easa.europa.eu/system/files/dfu/EASA-TCDS-A-592_SportStar_RTC_issue02_20151023.pdf Bu uçak Dunyada hic bir yerde gerçekten eğitimde kullanılmıyor yalan soyluyorlar tahditli uçak sadece amatör-sportif uçuşlarda kullanılıyor. SHGM derhal bu ucagin ucusunu durdurmali.
Havacı ~ 8 yıl önce
Öncelikle TOPAIR ailesine, öğretmen ve öğrenci pilotlara geçmiş olsun. Kimse başına böyle bir durum gelmesini istemez. Önemli ve öncelikli olan da insan sağlığıdır, Allah korumuş! Ancak; Okuduğunuz haberin hazırlanışı ve sunumu itibari ile haberi yapan kişi-kişilerin takım tutar gibi haber yapmasını da atlamayacağım. Eskaza- kırımı yapan eğitim organizasyonu GAÜ-AFA-TOPAIR-ERAH-STELLA deil de, AYJET-THK-THY olsaydı "kal" olan uçakla ilgili "hava yolu ile ya da kara yolu ile Çorlu'ya gidecektir..." gibi akıl ve izan ile dalga geçen bir editörlük yapabilece miydiniz??? Sadece merak benimkisi de işte... Tekrar geçmiş olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Student Pilot ~ 8 yıl önce
Hocasının sol bacağının kırıldığı, öğrencinin ise kolunun kırıldığını yazmış milliyet. En kısa zamanda iyileşirler umarım, geçmiş olsun. Bu arada Top Air geçtiğimiz aylarda sitesinde 49-50.000 € civarında yazarken şimdi birden 54.000 € yapmış. Türkiye'de bir uçuş okulu azıcık rağbet görsün hemen fiyatlarını artırıyor. Yurt dışında o kadar uçuş okulu var, gerek pic gerek başka eğitimleri (ppl, ir, cpl vs.) için rağbet görseler bile fiyatlarında bir artma olmuyor ama Türkiye'deki uçuş okullarında sürekli fiyatlarda bir artma söz konusu. Pilotluk eğitimi Türkiye'de alınmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İRANLI HAMİD ~ 8 yıl önce
EVEKTOR LSA ile 6000 dolara PPL vereceğim diye baştan reklama başladı, işe başladığında fiyatı 13.500 eur açıkladı! 6000 euroya PPL almaya avrupaya gidiyor adaylar, hemde tatil yapıyor.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000