08 Haziran 2019, Cumartesi 11:43:11

Corendon'dan Boeing'e tazminat başvurusu!

Corendon Havayolları, 1 Mart''tan bu yana uçuş yasağı olan Boeing 737MAX modeli için resmi olarak tazminat talebinde bulundu. Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Corendon Havayolları CEO'su Yıldıray Karaer konuyla ilgili AirportHaber'e konuştu.
  • tazminat talebi haklı. allahtan ölümcül kaza yaşanmadı. ya yeni maxlarda fiyat indirimi yaparlar.
  • Çözüm belli AIRBUS.
  • Airbus Neo lara geçmenin zamanı geldide geçiyor ! boeing tazminatını ödemesse ŞAKKK hadi kardeşim filomu Airbus yaptim denmesi lazım sonra yine ŞAKKKK yeni neolar aldim densin ! Boeing tam sarsilmişken bir tane daha ŞAKKKKKKK birde 350 sipariş ediyorum ! Corendon gibi güzel bir şirkete bu yakışmazmı ? Başarılariniz daim olsun !
  • En dogru ve mantikli hamle!
  • Hem de nasil..
  • İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen arap olsun.
  • Uçak ekonomik az yakıt yakıyor diye tercih ediliyor ancak kaç aydın uçamayan uçaklar yüzünden müthiş zarar etti şirketler. Bundan sonra yapacağı yakıt ekonomisini peşinen vermiş oldu şirketler...
  • Boing buz gibi sudan baska birsey vermez, ucak ismarla indirim yapayim der biter...
  • Yıldıray Bey merhabalar, en kötü ihtimal filoyu A321’e çevirirsiniz, çok da süper olur.
  • Zarar hesaplanip Yeni Satin alinacak max. Ucaklarinin fiyatindan dusulecek. Aksi durumlar cozumsuzluge gider ve ABD her durumda cok sey kaybeder..Anlasilabilinir kanaatindeyim...

Corendon Havayolları, 1 Mart''tan bu yana uçuş yasağı olan Boeing 737MAX modeli için resmi olarak tazminat talebinde bulundu.

5 ay arayla iki ayrı Boeing 737MAX tipi yolcu uçağı düşmüş, 347 kişi hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu olaylar üzerine bir çok ülke B737MAX'lere uçuş izni vermemiş ve MAX'ler yere indirilmek zorunda kalmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerden Türk Hava Yolları'nın yanı sıra Corendon'da etkilendi. Türkiye'deki ilk B737MAX kullanıcı olarak tarihe geçen şirket söz konusu uçağından ve teslimatı yapılamayan diğer uçaklardan doğan zararlar için Boeing'e tazminat başvurusunda bulundu.

ZARARIN FATURASI "ŞİMDİLİK 5 MİLYON DOLAR"

AirportHaber'e konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Corendon Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Corendon Havayolları CEO'su Yıldıray Karaer, şimdiye kadar B737MAX'lerle alakalı süreç nedeniyle 5 milyon Dolar civarında zarara uğradıklarını ifade etti.

Karaer, "Boeing bu kriz sürecini iyi yönetemedi. Temmuz ayında uçakların yeniden havalanacağı söyleniyor ancak görünen tabloda bu tarihin daha sonraki aylara sarkabileceğini düşünüyoruz. Biz çok büyük bir MAX işleticisi olmamıza rağmen zararımız şimdilik 5 milyon Dolar civarında. Bu rakamın ilerleyen günlerde 10 milyon Dolar seviyelerine yaklaşabileceği de gözle görülür bir gerçek. Yerde yatan uçağımız, sipariş edilmiş ve Nisan-Mayıs aylarında teslim edilmesi planlanan ancak teslimat süreci sekteye uğrayan diğer uçaklarımız var" dedi.

"RESMİ TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNDUK"

Gelmeyen uçakların ve uçurulmayan MAX'in yerine başka uçakların kiralandığını ifade eden Yıldıray Karaer, "Bu uçaklar ve ekipleri için ödediğimiz ücretler bize ekstra bir maliyet oluşturdu. Boeing'e yazılı olarak resmi tazminat talebinde bulunduk. Gelmeyen uçakların Ekim ayında teslim edileceği söyleniyor. O zaman da bizim için sezon kapanmış oluyor. Yani Ekim ayında teslim edilecek uçağın bize herhangi bir katkısı olmayacak. Teslimatların 2020 Nisan ayına ertelenmesi yönünde de bir talebimiz var. Eğer illa Ekim'de teslim edeceklerse Nisan ayına kadar ödeme yapmayacağımızı da kendilerine bildirdik. Sürecin nasıl işleyeceğini merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

"BU İŞİN ALTINDAN NASIL KALKACAKLAR?"

Boeing'in zorlu bir süreç içerisinde olduğunu da belirten Karaer, "Bizden çok daha büyük MAX işleticileri var. Türk Hava Yolları'nın şuan 12 uçağı yatıyor. Keza Norwegian'ın 18 uçağı yerde ve bunun gibi çok sayıda şirket var. Onların süreçten kaynaklı zararları daha fazla. Boeing bu işin altından nasıl kalkacak? İlerleyen dönemlere yansımaları nasıl olacak? 'Hadi uçaklar yeniden havalansın' deseniz yolcuyu o uçaklara binmeye nasıl ikna edeceksiniz? Bunların hepsi merak konusu" ifadelerini kullandı.

HER UÇAĞIN GÜNLÜK ZARARI EN AZ 15 BİN DOLAR!

Öte yandan Çin'in en büyük 3 havayolu şirketi 737 MAX modellerine getirilen sefer yasağı ve bundan kaynaklanan gecikmelerden dolayı Boeing firmasından tazminat talep etmişti.

96 B737 MAX tipi uçak Çin'de seferden çekilirken, hangardan bekletilen her uçağın yol açtığı günlük zarar en az 15 bin dolar civarında olduğu açıklanmıştı.

©AirportHaber.com ÖZEL

Corendon'dan Boeing'e tazminat başvurusu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

s ~ 5 yıl önce
tazminat talebi haklı. allahtan ölümcül kaza yaşanmadı. ya yeni maxlarda fiyat indirimi yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330 ~ 5 yıl önce
Çözüm belli AIRBUS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi artik ~ 5 yıl önce
Airbus Neo lara geçmenin zamanı geldide geçiyor ! boeing tazminatını ödemesse ŞAKKK hadi kardeşim filomu Airbus yaptim denmesi lazım sonra yine ŞAKKKK yeni neolar aldim densin ! Boeing tam sarsilmişken bir tane daha ŞAKKKKKKK birde 350 sipariş ediyorum ! Corendon gibi güzel bir şirkete bu yakışmazmı ? Başarılariniz daim olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acenta55 ~ 5 yıl önce
En dogru ve mantikli hamle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tur ~ 5 yıl önce
Hem de nasil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsteyen ~ 5 yıl önce
İsteyenin bir yüzü kara, vermeyen arap olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max ~ 5 yıl önce
Uçak ekonomik az yakıt yakıyor diye tercih ediliyor ancak kaç aydın uçamayan uçaklar yüzünden müthiş zarar etti şirketler. Bundan sonra yapacağı yakıt ekonomisini peşinen vermiş oldu şirketler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IL ~ 5 yıl önce
Boing buz gibi sudan baska birsey vermez, ucak ismarla indirim yapayim der biter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus A321 Y220 ~ 5 yıl önce
Yıldıray Bey merhabalar, en kötü ihtimal filoyu A321’e çevirirsiniz, çok da süper olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece Tavsiye ~ 5 yıl önce
Yıldıray Bey, tavsiyem max kalkış ağırlığı 93.000 max iniş ağırlığı 77.800 kg olan A321’leri tercih ederseniz hiçbir yerde hiçbir uçuşta sıkıntı yaşamazsınız. Full Economy Y220
XC ~ 5 yıl önce
Sizde havayolu diye geçiniyorsunuz. Hergün gecikme ve + saat değişikliği!!!
Cok basit ~ 5 yıl önce
Zarar hesaplanip Yeni Satin alinacak max. Ucaklarinin fiyatindan dusulecek. Aksi durumlar cozumsuzluge gider ve ABD her durumda cok sey kaybeder..Anlasilabilinir kanaatindeyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000