15 Ekim 2021, Cuma 13:31:34

Corendon First Officer Programını Yeniden Başlatıyor

Corendon Airlines, tip eğitimi olmayan pilotlar nezdinde büyük ilgi gören “İkinci Pilot Adayları” projesini altıncı kez gerçekleştiriyor.
  • Kabin memurunu neden almıyorsunuz ne zaman alacaksınız çok merak ediyorum
  • yaşa takılıp başvuramayan birçok aday vardır bence.ben de onlardan biriyim. şirketlerin bu yaş alım sınırını biraz daha yukarı çekmesi lazım.çünkü pandemi döneminde beklemeden dolayı zaten bir kayıp oldu ve sektör tamamen düzelene kadar yaş sorunu daha da artacak. bununla ilgili bir çalışma yapılmalı ,pilotlukta yaşa takılanlar gibi bir sorun var ve artacak gibi görünüyor.
  • Sayısal altyapısı olmayan, ATPL ezbercisi, en basit WCA, CWC, HWC, Lift vs.. hesaplamasını beceremiyorlar. Oran orantıdan bihaber birçoğu, matematiği bilmiyorlar. Altyapıları ve İngilizceleri yetersiz işe soktukları bu ''GENÇ'' FO lardan bazıları başlarına öyle dertler açtı ki, şirketler eski-yeni tüm kokpit personeline dış kurumlarla anlaşarak İngilizce seviye sınavı uygulamaya karar verdiler. Yetersiz gördüklerini kapının önüne koyacaklar. En kısa zamanda lütfen bunu da haber yapınız. ''Efendim, 35 yaşındaki kaptanın yanında 48 yaşında FO mu olur''muşmuş. Bal gibide olur! Hem de en iyisinden olur. Siz şirket olarak yeter ki pilot seçiminde daha titiz olun. Uzay zekası gelişmemiş, sayısal kökeni olmayan adamdan, dil bilmeyen adamdan pilot olmaz kardeşim. Piyasada, 35 yaşını geçti diye ''YAŞLI''olarak değerlendirdiğiniz yüzlerce yetenekli mükemmel pilot adayları var, kör kalmışsınız. IK politikanızı yeniden gözden geçirin. YAŞ sınırı Modern batı ülkelerinde olduğu gibi kaldırılmalıdır.
  • Bazı arkadaşlar yaş sınırına takılmış. Yaş sınırının neden koyulduğunu açıklayayım;CRM kültürünü sağlam temellerle oturtamamış, içine sindirememiş, çağın gerisinde kalmış Türk ve benzeri bazı arap şirketlerinin saçma sapan bir uygulamasıdır. 30 lu yaşlardaki kaptanlarının 40 yaş üstü FO ları üzerinde manipülasyon yaratamamalarından endişe eden şirket yönetimlerinin düştüğü bir hatadır. Modern havacılıkta kokpitte görev dağılımı eşittir. Özellikle asker kökenli personelin baskısıyla bu yaş sınırı belirlenmektedir. Çünkü yaşı büyük bir çalışana diledikleri gibi abilik yapamayacak, fırça çekemeyecek, olmaktan rahatsız olmaktadırlar. Ayrıca şirketlerin IK birimleri de gençlik ve dinamizm fetişine kapılmışlardır. Artık yaşa değil niteliklere bakılmalıdır. 20 li yaşlarında, İngilizcesi kötü, sayısal ve fen altyapısı olmadan ATPL sınavlarında sadece rakam ezberleyerek pilot olmuş yüzlercesini işe aldılar.
  • Şurada yorum yapanların çoğu kişilik olarak pilotluk mesleğine uygun değil aslinda..Pilot adam karakterli olur, paylaşmayı, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi bilir..yorum yapanların çoğu çakal cukal tayfası.bi şekilde para bulup lisansda alınca kendini havacı zanneden hirbolar...EVET,LİSANS ALABİLİRSİNİZ AMA BU SİZİ HAVACI YAPMAZ.Sizi zaten kokpitte eler kaptanlar..
  • Benim babamın parası yukarıdaki arkadaşı niye gerdi
  • Aldığımız bütün belgeler elimizde patladı,İnsan korkuyor bir daha yenilerni almaya çünkü en az 15 bn gidiyor ve garantisi yok,yani olmazsa yine elinde patlayacak. Tuhaf ülke olduk
  • Corendon'da şuan F.O. ve kaptan maaşları ortalama ne kadar?
  • Dışardan çok güzel gözüken şirket ama
  • Sen 25 yaşının verdiği enerji ve beyinle mülakatta 35 yaşındaki adamın önüne geçemiyorsan o uçakta da en önde uçma arkadaşım bu ne özgüvensizlik torpil 22 ye de 42 ye de var ama özgüven 25 te yoksa 55 te de olmaz

Corendon Airlines, tip eğitimi olmayan pilotlar nezdinde büyük ilgi gören “İkinci Pilot Adayları” projesini altıncı kez gerçekleştiriyor. 65 ülkede 165 noktaya sefer düzenleyen Corendon Airlines, ön değerlendirme sonrasında programa kabul edilecek adayların eğitimlerini Aralık ayı içerisinde başlatacak. Uçuş okullarından mezun pilotların, tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahip olduklarını belirten Corendon Airlines İnsan Kaynakları Direktörü Berna Oskay ise şimdiye kadar istihdam ettikleri adayların performansının ve şirkete bağlılıklarının projenin başarısını ortaya koyduğunu belirtti.

Uçuş ekiplerini genişletmek için ilk olarak 2015 yılında bu projeyi hayata geçiren Corendon Airlines, bu yıl da uçuş okulu mezunu olan ve gerekli niteliklere sahip tüm adayları sürece dahil ederek projenin detaylı bir şekilde anlatıldığı oturumlar düzenleyecek.

Sonucunda 16 ikinci pilotun seçileceği projede adaylar, başvuru yoğunluğuna göre belirlenecek illerde gerçekleşecek oturumlarda şirket yöneticileriyle bir araya gelecek ve bu adımın ardından tüm süreci öğrenen adayların takip eden değerlendirme süreci 2 ay sürecek.

Eğitim ücretleri, özel bir finansal modelleme yoluyla geri ödenebilecek

İki ay süren değerlendirme sürecinin ardından gerekli dokümanları sağlayan adaylar, Kasım-Aralık aylarında mülakat ve simülatör değerlendirmesine tabii tutulacak. Bu değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan adaylar, Ocak ayının ikinci haftası itibarıyla tip eğitimlerine, bu eğitim döneminin devamında ise hat uçuşlarına başlayacak. Sürecin sonunda başarılı olan adaylar, ücretlerini eğitim sonunda F/O olarak atanmalarının ardından özel bir finansal modelleme yoluyla şirkete geri ödeyebilecek. Bu kapsamda bugüne kadar 40 pilot adayının tamamlamış olduğu programa bu sene 16 kişi kabul edilecek.

“Uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz”

Corendon Airlines İnsan Kaynakları Direktörü Berna Oskay ise altıncı kez düzenlenecek proje öncesinde şu açıklamaları yaptı:

“Corendon Airlines olarak, uçuş okullarından mezun pilotların tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahibiz. Bu projeyle ailemizde ve sektörümüzde uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projenin sonunda istihdam edilecek Trainee First Officer sayısını geçtiğimiz dönemlere nazaran artırıyoruz.”

Projeye dahil olmak isteyen adaylar, detaylı bilgilere BURADAN ulaşabilir.

Corendon First Officer Programını Yeniden Başlatıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (49)

Hostes ~ 2 yıl önce
Kabin memurunu neden almıyorsunuz ne zaman alacaksınız çok merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaş sorunu ~ 2 yıl önce
yaşa takılıp başvuramayan birçok aday vardır bence.ben de onlardan biriyim. şirketlerin bu yaş alım sınırını biraz daha yukarı çekmesi lazım.çünkü pandemi döneminde beklemeden dolayı zaten bir kayıp oldu ve sektör tamamen düzelene kadar yaş sorunu daha da artacak. bununla ilgili bir çalışma yapılmalı ,pilotlukta yaşa takılanlar gibi bir sorun var ve artacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 2 yıl önce
Yaş sınırı kaçtı
Yaş Sınırı 2 ~ 2 yıl önce
Sayısal altyapısı olmayan, ATPL ezbercisi, en basit WCA, CWC, HWC, Lift vs.. hesaplamasını beceremiyorlar. Oran orantıdan bihaber birçoğu, matematiği bilmiyorlar. Altyapıları ve İngilizceleri yetersiz işe soktukları bu ''GENÇ'' FO lardan bazıları başlarına öyle dertler açtı ki, şirketler eski-yeni tüm kokpit personeline dış kurumlarla anlaşarak İngilizce seviye sınavı uygulamaya karar verdiler. Yetersiz gördüklerini kapının önüne koyacaklar. En kısa zamanda lütfen bunu da haber yapınız. ''Efendim, 35 yaşındaki kaptanın yanında 48 yaşında FO mu olur''muşmuş. Bal gibide olur! Hem de en iyisinden olur. Siz şirket olarak yeter ki pilot seçiminde daha titiz olun. Uzay zekası gelişmemiş, sayısal kökeni olmayan adamdan, dil bilmeyen adamdan pilot olmaz kardeşim. Piyasada, 35 yaşını geçti diye ''YAŞLI''olarak değerlendirdiğiniz yüzlerce yetenekli mükemmel pilot adayları var, kör kalmışsınız. IK politikanızı yeniden gözden geçirin. YAŞ sınırı Modern batı ülkelerinde olduğu gibi kaldırılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya ~ 2 yıl önce
Üff hadi başka kapıya
Yaş Sınırı 1 ~ 2 yıl önce
Bazı arkadaşlar yaş sınırına takılmış. Yaş sınırının neden koyulduğunu açıklayayım;CRM kültürünü sağlam temellerle oturtamamış, içine sindirememiş, çağın gerisinde kalmış Türk ve benzeri bazı arap şirketlerinin saçma sapan bir uygulamasıdır. 30 lu yaşlardaki kaptanlarının 40 yaş üstü FO ları üzerinde manipülasyon yaratamamalarından endişe eden şirket yönetimlerinin düştüğü bir hatadır. Modern havacılıkta kokpitte görev dağılımı eşittir. Özellikle asker kökenli personelin baskısıyla bu yaş sınırı belirlenmektedir. Çünkü yaşı büyük bir çalışana diledikleri gibi abilik yapamayacak, fırça çekemeyecek, olmaktan rahatsız olmaktadırlar. Ayrıca şirketlerin IK birimleri de gençlik ve dinamizm fetişine kapılmışlardır. Artık yaşa değil niteliklere bakılmalıdır. 20 li yaşlarında, İngilizcesi kötü, sayısal ve fen altyapısı olmadan ATPL sınavlarında sadece rakam ezberleyerek pilot olmuş yüzlercesini işe aldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 2 yıl önce
Şurada yorum yapanların çoğu kişilik olarak pilotluk mesleğine uygun değil aslinda..Pilot adam karakterli olur, paylaşmayı, büyüğe saygıyı, küçüğe sevgiyi bilir..yorum yapanların çoğu çakal cukal tayfası.bi şekilde para bulup lisansda alınca kendini havacı zanneden hirbolar...EVET,LİSANS ALABİLİRSİNİZ AMA BU SİZİ HAVACI YAPMAZ.Sizi zaten kokpitte eler kaptanlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cadet ~ 2 yıl önce
Benim babamın parası yukarıdaki arkadaşı niye gerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 2 yıl önce
Aldığımız bütün belgeler elimizde patladı,İnsan korkuyor bir daha yenilerni almaya çünkü en az 15 bn gidiyor ve garantisi yok,yani olmazsa yine elinde patlayacak. Tuhaf ülke olduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 2 yıl önce
Yaş kaç
Cadet ~ 2 yıl önce
Corendon'da şuan F.O. ve kaptan maaşları ortalama ne kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çookk ~ 2 yıl önce
Fo 5.000, kaptan 10.000. Euro :)
Perde ~ 2 yıl önce
Dışardan çok güzel gözüken şirket ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 2 yıl önce
Sen 25 yaşının verdiği enerji ve beyinle mülakatta 35 yaşındaki adamın önüne geçemiyorsan o uçakta da en önde uçma arkadaşım bu ne özgüvensizlik torpil 22 ye de 42 ye de var ama özgüven 25 te yoksa 55 te de olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000