09 Şubat 2018, Cuma 09:42:45

Condor kapasite artırdı

Thomas Cook CEO'su Peter Fankhauser, grup bünyesinde bulunan Condor'un kapasitesinin yüzde 10 artırdıklarını belirterek "Havacılık sektörü yüksek rekabette öngörülemez olmaya devam ediyor" dedi.
  • Böyle mi açıklıyor finansal sonuçları?? Eylül 30 çeker sevgili Condor..

Thomas Cook, 31 Eylül - 31 Aralık arasındaki dönemi kapsayan 2018'in ilk finansal dönemine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Açıklanan verilere göre, Thomas Cook'un I. çeyrek gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında artarak 1 milyar 749 milyon pound oldu. Şirketin operasyon kayıpları ise 10 milyon pound gerileyerek 42 milyon pounda düştü. Şirketin net borcu ise 71 milyon pound artışla 1 milyar 296 milyon pounda ulaştı. Thomas Cook Grubu, borçlardaki yükselişi şirketin İngiltere'deki ortak girişimi olan Co-operative için yapılan ödemelere bağladı.

GELİR ARTIŞINDA EN BÜYÜK ROL CONDOR'UN

TurizmGüncel'de yer alan habere göre; İlk çeyrek finansal sonuçları değerlendiren Thomas Cook'un CEO'su Peter Fankhauser, ''Satış döngüsünün henüz başında olsak da güzel bir yıl bizi bekliyor. Almanya ve İngiltere havacılık sektörlerinde yaşanan aksamalardan iyi istifade eden hava yolu şirketimizin yüksek performansı, gelirlerimizin yüzde 7 artmasında ve operasyonel kayıplarımızın 10 milyon pound azalmasında temel rol oynadı.'' dedi.

CONDOR'UN KAPASİTESİ YÜZDE 10 ARTTI

2018 yılında hava yolu şirketi Condor'u güçlendirdiklerini ve müşteri talebini karşılamak için hava yolunun kapasitesini yüzde 10 arttırdıklarını ifade eden Fankhauser, açıklamasının devamında şu noktaların altını çizdi:

KARLILIĞI AMAÇLAYAN MÜŞTERİ ODAKLI STRATEJİ

''Havacılık sektörü yüksek rekabette öngörülemez olmaya devam ediyor. Biz ise karlılığı amaçlayan müşteri odaklı bir stratejiyle çalışmaya devam ediyoruz. Hava yolu şirketimizin beklentilerimize uygun bir performans göstereceğini umuyoruz.

KIŞ PROGRAMININ YÜZDE 80'İ SATILDI

Kış dönemi satışları beklentilerimiz doğrultusunda devam ediyor. Şu ana kdar kış programımızın yüzde 80'ini sattık. Kış dönemi toplam rezervasyonları yüzde 8 oranında arttı.

2018 yaz sezonu programının yüzde 34'ü satılmış durumda. Müşteri sayısında yüzde 3, satış fiyatlarında ise yüzde 6 artış var.

İSPANYA'DAN MISIR'A VE TÜRKİYE'YE KAPASİTE KAYDIRACAK

Artan uçak kapasiteleri ve yükselen otel fiyatları nedeniyle en büyük destinasyonumuz İspanya'daki ciddi marjı baskısı devam ediyor. Bu baskıyı hafifletmek ve dengeyi sağlamak için programımızın bir kısmını Türkiye ve Mısır gibi yüksek marjlı destinasyonlara kaydırıyoruz.

Condor kapasite artırdı

Yorumlar

Eyvah ~ 6 yıl önce
Böyle mi açıklıyor finansal sonuçları?? Eylül 30 çeker sevgili Condor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000